Zondag 24 augustus

Eend mee

Weer gaan we naar de Vlietlanden om te trainen, alleen gaan nu Wil en June mee. En weer gaat het ‘over water’ prima, al het waterwerk gaat goed. Naar mijn smaak mag Maddy wel wat voorzichtiger zijn met de eend.

814sized_IMGP0021Park Cronesteijn

Voor de ontspanning gaan we hier weer naar toe, Vlietlanden mogen ze immers niet los rennen, al hebben we weer de regels geschonden. Kijken of June ook op het pontje durft om naar het eilandje over te steken. Maar wat zien we nu? Schapen! Er lopen schapen, gewoon los zo lijkt het. Gelukkig zijn ze een eindje weg en we lopen niet die kant op. Maar helaas zien we ook schapen op het eilandje. Dat wordt niet overvaren en op fazanten jagen. Gelukkig ruiken de honden ook een paar fazanten gewoon in het park.

Maandag 25 augustus

Moet ik voor een dagopname naar Nijmegen, naar het St. Maartens ziekenhuis. Ik mag niet zelf naar huis rijden, dus Wil moet mee. Daarom lopen de honden met Ella en gaan ze naar de Bavo. Eind van de middag ben ik weer thuis en het lukt om een klein rondje in de duinen te lopen. Oh wat is die Maddy ondeugend en wat is ze snel en graverig. Soms is het ook gevaarlijk, wanneer ze achter een konijn aan rent en in volle vaart het fietspad oversteekt. Terwijl al onze honden echt leren om te zitten bij het fietspad, maar ja met een konijn….

Dinsdag 26 augustus

Het is een week van dokters en ziekenhuisbezoeken en dat is niet mijn hobby, hierdoor raakt mijn werk-/vrijetijdschema in de war. En ik wilde het nog wel rustig aan doen deze week. We gaan naar de Bavo, ook omdat ik wat wil oefenen met een konijn. Maddy hapt steeds na en dat is zo vervelend. Vorig jaar wilde ze het konijn slecht pakken, daar heeft ze nu geen last meer van. Ze is zelfs iets te fel naar mijn zin. De honden hebben het druk op het grasveld, springt er ineens een kat te voorschijn en de honden weer weg natuurlijk. Gek worden Ella en ik ervan.

Woensdag 27 augustus

Gewoon lekker naar de duinen, wel neem ik een dummy mee. Ik krijg het nog wel voor elkaar om wat oefeningen met Maddy te doen in het eerste bosgedeelte. Daarna nemen de geurtjes van konijnen, reeën en vossen het over en kan ik echt niet meer haar aandacht trekken. Maar gelukkig is June ook mee, want zij wil altijd apporteren en werken voor haar vrouwtje. Toch laat Maddy even mooi werk zien. Ik had de dummy in de bosjes gegooid en haar gewoon op het pad ingezet om te zoeken. Ze rent vooruit, ruikt de dummy, keert om, rent de bosjes in en hebben. Zelfs June laat het afweten.

Donderdag 28 augustus

814sized_IMGP0032Lastig watertje

Maddy moet nog een keer zwemmen, overmorgen is de proef. Ella, June en ik rijden naar Delft. Bij Delft komen we in de file terecht, fijn hoor. Veel te laat komen we in Tanthof aan. De honden ruiken in het begin nog geen fazanten, de laatste tijd is dat vaak wel het geval. Eerst het ‘over water’ oefenen en weer bij het lastige kantje. De vorige keer ging dit zo moeizaam. Wel lijn ik eerst June aan en Ella heeft een dummy aan de overkant neergelegd. Een beetje makkelijk blijkt later. Ik zet Maddy ruim voor de waterkant in en zeg: “vooruit”. Maddy loopt naar voren naar de waterkant, laat zich niet hinderen door takjes, brandennetels of modder. Ze stapt meteen in het water en zwemt in één keer over. Ik sta nog net niet met mijn mond wijd open te kijken, wel heb ik hele grote verbaasde ogen en Ella vindt het geweldig. Maddy is zo weer terug en ik ben heel blij.

Fazant

Zelf zwemmen ze nog een slootje over om te zoeken of er fazanten zijn in dat stuk bos, ze hebben geen geluk. Maddy gaat weer helemaal los, rent over het gras, rent de bosjes in en vangt nog net geen Reiger. Echt ik overdrijf niet. June blijft een beetje achter, ze heeft zich net een beetje verstapt. We doen nog een ‘verloren zoek’ en een ‘uit water’, prima gaat het. Gelukkig gaat het met June ook weer beter, want later rent ze gewoon mee. We moeten terug, anders zijn we veel te laat thuis. Ineens slaat het weer om, er komt meer wind en donkere wolken komen er aan. Helaas gaat het regenen, niet te hard gelukkig. June en Maddy ruiken iets aan de overkant van de sloot, “vast een fazant”, zeg ik tegen Ella. “Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen”. En ja hoor even later horen we een fazant opvliegen en de honden komen klets nat bij ons terug. Weer file en ik besluit om te rijden via Pijnacker, nu kunnen we wel zo de snelweg op, 19.05 uur thuis….

Vrijdag 29 augustus

Nog even de puntjes op de i. We gaan naar de Bavo, niet te lang lopen, een beetje energie sparen voor morgen. Morgen moet het gebeuren, als ik er aan denk wordt ik al zenuwachtig. We nemen een konijn en eend mee. Met de eend de ‘markeer’ en ‘verloren zoek’. Met het konijn een ‘kort apport’. Het ‘verloren zoek’ gaat goed, maar vlak voor me hoor ik hoe ze de eend kraalt en ze krijgt een draai om haar oren. We doen nog een kort apport met de eend. Weer een krak vlak voor me, Maddy beseft dat ze fout is want van schrik laat ze de eend vallen. “Als je de eend nu gewoon snel aanpakt en haar niet laat zitten”. De derde keer doe ik dat en prima gaat het nu, ik beloon haar uitgebreid. Ik doe hetzelfde met het konijn en met de markeer. Nu apporteert en brengt ze het wild prima. Voor morgen moeten we het zien, ik kan niets meer doen.

Zaterdag 30 augustus

KNJV-proef in Enkhuizen

Yeah Maddy heeft haar eerste KNJV-diploma binnen, tijdens haar eerst KNJV-proef. Het is een C-diplom, ik had liever een B gehad, maar ik ben hier ook blij mee. En ik ben zeker tevreden, Maddy heeft goed gewerkt. Lees  het verslag.