Zondag 20 augustus

Puk en Blaine

Allebei doen ze mee met de oefendag SJP (Standaard Jachthonden Proef) van de Weimaraner Vereniging. Hoe doen ze het? Lees meer.

Maandag 21 augustus

De honden zijn wat van slag, June heeft weer een nare kuch en er heerst misselijkheid en dunne ontlasting. Ik sla de GG-training over, nog te moe van gisteren.

woensdag 23 augustus

ziekjes

De honden wisselen elkaar af. De ene dag is Blaine niet lekker, de andere dag June en nu Maddy. Zij kwakkelt ook al een paar dagen, maar met haar eetlust was niets mis. Nu wel, ze is misselijk en heeft overgegeven. Haar ontlasting is waterdun en ze wil echt niet eten. Ik moet weg met Blaine, dat geeft wel een naar gevoel om Maddy nu alleen te laten. Voor de zekerheid laat ik de deur open, mijn moeder is er ook niet. Gelukkig wil ze tussen de middag en ’s avonds wel eten, aangepast weliswaar.

Hoe gaat het tijdens de laatste jachttraining? Lees meer.

Donderdag 24 augustus

Blind

Er komt een hond aan en ik zie iets vreemds aan zijn gedrag. Hij blijft staan, met zijn neus wat omhoog. Is hij oud? En loopt hij niet zo snel? Ik kom dichterbij en nu herken ik hem. Het is de hond die geen ogen meer heeft, totaal blind. Dat doet me zo veel, een grote tederheid overvalt me voor hem. Dit komt natuurlijk omdat June ook één oog heeft, maar hij helemaal niet. Vandaar dat hij net mijn zijn neus omhoog stond, hij rook ons aankomen. Mijn honden komen eraan en lopen naar hem toe. Heel rustig gaat het, even snuffelen en klaar. De blinde hond blijft ook heel rustig staan, ik vind het knap hoor van hem.

Vrijdag 25 augustus

Boseilanden

Ik heb een eend uit de vriezer gehaald en we gaan weer een keer naar Zwaanshoek. We zijn hier heel lang niet geweest en het is lekker wandelen hier. Ik vond het een beetje eng worden met al die hazen en aan de linkerkant kunnen ze de weg op als ze willen. Na het wandelen doe ik de honden in de auto. Zelf neem ik de eend mee en loop naar een sloot waar we met een groepje of alleen veel trainden. Er is maar één gemaakte doorgang in het riet, dit moet ik in de gaten houden. Via de brug loop ik naar de overkant. Ik leg de eend neer aan de rand van het riet, wanneer ik de plek heb gevonden die correspondeert met de ingang aan de overkant. Alleen is hier geen doorgang, Blaine zal door het dichte riet moeten om aan de kant te komen. Moet lukken denk ik, dit heeft ze genoeg meegemaakt in haar inprentingsfase.

 Over water

Blaine haal ik uit de auto, de rest moet blijven. Bij het ingangetje, gemaakt door alle honden die hier met hun baasjes trainen, laat ik Blaine zitten en ik geef een “vooruit”. Meteen stapt Blaine het water in en zwemt naar de overkant, ze gaat door het riet heen en stapt de wal op. “Zoek apport”, zeg ik en ze vindt snel de eend. Ik zie Blaine even stil staan aan de overkant en roep haar, meteen zwemt ze naar me toe en geeft het model af. Dit moet een 10 zijn, of toch niet omdat ik haar riep? Doet er niet toe, ze deed het super.

Zaterdag 26 augustus

Wat krijgen we nu?

Maddy rent al vrij snel weg. Even later hoor ik geblaf en Maddy is nog weg. Dit is toch geen blaf van Maddy? Het blaffen houdt aan, zo’n rare hoge blaf en Maddy is er ook nog niet. We gaan toch maar kijken, wat blijkt het is toch Maddy. Waar blaft ze naar? Meestal kan dat maar één ding betekenen, maar hier? in Hoofddorp? Ja hoor het is waar, er zit een zwarte kat in de boom. Oh verdorrie, hoe krijg ik Maddy weer mee. Toch gaat het nog vrij makkelijk, heel boos reageer ik en ze moet komen nu! Dat doet ze zowaar en de wandeling gaat verder.