Zondag 14 augustus

Met Blaine ga ik eindelijk een keer naar Delft en ’s middags met z’n allen naar de Bavo. June heeft een rustdag en maakt een klein rondje met mijn moeder.

Op bed

June grijpt tegenwoordig elke kans aan om naar boven te glippen om op bed te liggen. Ella laat nog wel eens een deur open staan en dit haar kans. Laatst kwam ik boven en daar lag June, heerlijk in de kussens op bed.

Puk 9 maanden
Puk 9 maanden

Maandag 15 augustus

Yeahhhh we gaan naar Puk en zijn baasjes, heerlijk wandelen in Ouddorp. Wat is hij veranderd! Het is een echte vent geworden, mooi breed hoofd, mooi stevig lichaam met mooie voorborst. Ik vind dat hij op Maddy lijkt, hij gaat de Grey Noble kant op. Af en toe zoeken Puk en Blaine elkaar op, ze worden wild en spelen ruig. Al is dat wat ladtig in de tuin. We rijden dus naar Ouddorp, mooi is het hier, duinen en strand. En wat denk je? Volgens mij is het Blaine, maar Puk staat er ook bij, die een nest jonge fazantjes op stoot. Sandra vertelde net dat er hier geen fazanten meer zijn! Wel dus. Puk rent overal door heen, brandnetels geeft hij niets om. Daar kan zijn zus een voorbeeld aan nemen. Via een mooi duingebied gaan we het strand op, heel anders als bij ons, het is goed te doen, niet zo druk gelukkig. De honden hebben veel fun op het strand, Maddy en Blaine rennen en vechten, Blaine en Puk ook. Zo leuk om te zien en ze gaan goed met elkaar om. Alleen moet hij niet tegen June aankomen, want dan schrikt ze en krijgt hij een snauw. Puk en Blaine rennen alletwee door de zee, heerlijk vinden ze het. We drinken nog wat op een terras, Puk is braaf en gaat meteen liggen, wel midden in het voetpad en dat is een beetje Weimaraner eigen. Niet blaffen, de passanten mogen hem aaien en zo zie ik het graag. June gaat niet liggen en Maddy en Blaine hebben er ook moeite mee. Later geven ze het op en gaan toch liggen. June blaft wanneer er een mevrou met een karretje aankomt, dit is eng denk ik. En de terraszitters vinden het blaffen van June weer eng. We hebben enorm genoten van de visite, van de baasjes en van Puk.

Dinsdag 16 augustus

We hebben jachttraining, zie meer.

June heeft onze, Ella eigenlijk, nachtrust verstoord. Ze moet er een paar keer uit en heeft weer eens diarree. Ze krijgt lichtverteerbaar voer en dat gaat goed.

Woensdag 17 augustus

Ik ga ’s morgens en ’s middags wandelen. Zie meer.

June

Ze wil niet eten na de wandeling met Wil, Ze heeft ook overgegeven, alleen maar gras. Ik probeer van alles, maar ze wil niets. Later neemt ze toch een beetje brokjes met kaas, shh, en tussendemiddag gelukkig brood. Ze heeft niet meer overgegeven en heeft weer trek sinds 18.00 uur. Het is nu wel vaak hoor die diarree.

Extra

Maddy heeft het goed deze dagen. Blaine wil ook niet eten en ik ben weggelopen terwijl haar bak met eten nog in de standaard staat. Dom, dom, toen ik terugkwam is de bak leeg en er is één hond die mij met een volle buik zit aan te kijken. Juist Maddy. Gisteren na de training heb ik mij vergist. Ik dacht dat ik Blaine het eten gaf, bleek het Maddy te zijn.IMGP5268

Donderdag 18 augustus

We gaan naar Hoofddorp/Zwaanshoek, Maddy is steeds weg, jagen en nog eens jagen. Helaas geen fazanten. Het is warm, maar er is ook water. Blaine gaat best veel het veld in of met June of met Maddy. En daarna lekker afkoelen in een mooi helder slootje. Blaine en Maddy zwemmen een stukje, June is van het pootje baaien. Gelukkig gaat het met June weer een stuk beter, ze heeft weer trek.

Vrijdag 19 augustus

Hiep hiep hoera

June is jarig en ze wordt 10 jaar. We zijn zo blij met onze lieve June, hopelijk blijft ze nog een paar jaartjes bij ons.

We gaan al ’s morgens op pad, met Ella, en we rijden naar Delft. Helemaal leuk, alleen is June eerst alleen maar aan het gras eten, ze wil zelfs geen koekje en dat op haar verjaardag. Later gelukkig weer wel. Ik zie een fazant oversteken, en nog één en nog één. Naar de overkant van het fietspad. Tuurlijk is Maddy daar al aan het jagen, maar niet daar waar de fazantjes heen gegaan zijn en het lukt me niet om haar daarheen te krijgen. Geen één hond. De wind staat ook niet goed, op de terugweg moet het lukken. En dat doet het ook. Druk hebben Blaine en Maddy het, ze volgen een loopspoor en ja hoor daar vliegen een paar fazantjes op en nog meer. Blaine trekt ook aan op een fazantje en later loopt Maddy helemaal naar de kant van het veld en daar vliegt moeder fazant op. Wat een feest. Helaas heeft June geen belangstelling meer, ze is moe.

Eerder stapt Blaine al meteen een sloot in en later zwom ze nog in de vijver, waar het meteen diep is, het duurde eventjes maar ze stapte toch een keer of 4 de vijver in. Ook Maddy heeft nog gezwommen en zij stapte meteen het water in. We hebben het nog geprobeerd met June, maar dat lukte niet. Een mooie wandeling en de honden hebben genoten.

Zaterdag 20 augustus

Snauw

Blaine krijgt een snauw van Maddy en dat gebeurt echt niet veel. Blaine wil naar voren dringen in de auto om mij aan te raken en dat mag niet van Maddy. Zij staat daar nu en wil haar plekje niet kwijt, ze houdt Blaine echt tegen. Good for you Maddy.