Zondag 25 januari

115sized_IMGP0572Een droge dag in Den Haag

Op een beetje miezer vroeg in de ochtend na. Ik zie niets meer aan het pootje van Maddy dus we wagen het erop en ik laat haar gewoon los voor een hele korte wandeling in de duinen en ruim op tijd komen we bij Hubertus aan. We trainen op het grote veld en eerst bij Marcel, zo te zien heeft hij een leuke oefening bedacht. Wel duurt het lang en ondertussen houden we onszelf bezig met een straatje en apporteeroefeningen in een kring. Al moet de trainer ons er wel op wijzen om even wat anders te doen. Zo in een kring bij elkaar leer ik wel de namen van iedereen een beetje kennen, ik ben hier zo slecht in. Wat is die leuke oefening?

’s Middags loopt ze toch weer grotendeels aan de lange lijn, de ochtend was een beetje to much voor haar gekrenkte voorpoot.

Maandag 26 januari

Na een natte start wordt het gelukkig droog, ook tijdens de GG-training ’s avonds. Lees hoe de training gaat.

Dinsdag 27 januari

De twee honden zijn weer helemaal over hun maag- en darmkwaal heen, misschien toch van de wormenkuur van vorige week. Alles smaakt weer. Maddy is nog een beetje minnetjes, mager is een te groot woord, maar er mag wel iets bij. Ze krijgt weer 3 x 90 gram Proplan op een dag. Maddy fiets weer met Wil en June en loopt los, ook ’s middags. Zie ik dat ze weer een beetje mank loopt? Hmm, even in de gaten houden dus.

Woensdag 28 juni

Ik heb zin om ergens anders te wandelen en ik heb ook geen zin om alleen (buiten de honden) te lopen. Ik app Hen maar ze ziet het niet zo zitten met dit weer. Het is zo’n shit weer, regen, hagelbuien, natte sneeuw, bah bah. Gelijk heeft Hen, als ik geen honden had zou ik ook niet gaan. En wat denk je? wanneer Maddy en ik in de duinen lopen is het droog! Wat een heerlijk weer….. Ook neem ik een paar dummy’s mee om te oefenen en het gaat heel goed.

Donderdag 29 juni

Nog steeds is het nat en heel slecht weer, tijdens onze wandeling krijgen we in het begin een fikse hagelbui op onze kop, verder is het droog. We lopen dwars door de duinen en het is leuk.

Vrijdag 30 juni

Het konijn is nog niet genoeg ontdooid, dan nemen we het morgen maar mee om te trainen. Jammer want alleen Maddy kan mee vanmiddag en dat traint wat makkelijker. Wel nemen we twee dummy’s mee voor het markeren. Nog steeds gaat de markeer van de tweede dummy niet goed. June heeft pijn, ze doet weer raar en wil niet liggen.  “Waarom heb je haar dan geen Onsior gegeven”, vraag ik aan mijn moeder. Ze wilde op mij wachten. Ik denk dat ze weer last heeft van haar rug of rechter achterpoot. Met veel geduld gaat ze eindelijk liggen bij Wil, het gaat nog niet van harte. Maar ik zie haar steeds meer ontspannen liggen, de pijnstilling gaat zijn werk doen. Al kan ze nog niet zelf op de bank en heeft wat hulp van mij nodig, later gaat het weer wel. Voor de zekerheid loopt Ella een klein rondje met haar. Toch heeft ze dat ook vanmorgen gedaan, toen er nog niets aan de hand was, we hebben afgesproken dat June één ochtendwandeling met de fiets niet meegaat. Dit n.a.v. haar rugblessure van afgelopen zomer. ’s Avonds krijgt ze nog een halve pijnstiller.

Het zelf gevonden konijn gaat mee

Het konijn is genoeg ontdooid en gaat mee. Het oefenen met het konijn gaat heel goed. June heeft vanmorgen een klein rondje gelopen met Wil en vanmiddag mag ze mee aan de lijn. Pff wat wil ze graag, ze is helemaal uitgerust en heeft duidelijk geen pijn meer. Wel heb ik haar vanmorgen nog een halve pijnstiller gegeven.