Zondag 28 december

IMGP0473Er moet weer eens met wild getraind worden. Totaal niet fit, eigenlijk beroerd, gaan Maddy en ik naar Hoofddorp. Geen goede basis om te trainen, want ik heb heel weinig geduld. Daarom doen we maar een paar oefeningen met het konijn en Kauwen. Het gaat best goed, de ‘zoek apporten’ brengt ze snel binnen. Verder wandelen we even en dan vind ik het al snel best. Het is koud deze ochtend, het heeft gisteren gesneeuwd en vannacht gevroren. Wel merk ik dat Maddy het hier niet zo naar haar zin heeft als de andere plekken waar we pas geweest zijn. Weinig wild en uitdaging.

Dinsdag 30 december

Jagen in Brabant

1214sized_20141230_142803Ik ben genoeg opgeknapt en Maddy en ik gaan naar Noord-Brabant, naar Nieuw-Vossemeer.
Tussen 10.30 uur en 11.00 uur moeten we aanwezig zijn en we komen om 10.45 uur aan. Wat een sneeuw ligt hier nog, het is helemaal wit en winters, mooi. Wat niet zo mooi is, mijn auto zet ik op een niet zo’n handige plek neer. Er blijkt veel bevroren sneeuw te liggen en mijn wielen draaien al snel door. Shit, shit, shit. Voorzichtig probeer ik de auto weer in beweging te krijgen, niets, nada noppes. Nou ja later dan maar, er zijn genoeg zware auto’s met mannen die me kunnen helpen. Het is prachtig weer en het wordt vast een mooie jachtdag op de fazanten. Lees meer.

Woensdag 31 december

Wat is het heerlijk rustig vandaag. Er mag pas vanaf 18.00 uur vuurwerk afgeschoten worden. Maddy is ondeugend. Het is al vrijwel donker en ze is er vandoor, wel heeft ze haar lichtgevende halsband om en zo kan ik haar af en toe zien en volgen. Komen doet ze niet, ze is met een spoor bezig dat kan niet anders. In de verte rent ze over het zand, weer de struiken in, de heuvel op, de andere heuvel op, ze heeft het druk. Een heel tijdje later komt ze eindelijk mijn kant op en kan ik haar aanlijnen. De boef. De honden reageren totaal niet op het vuurwerk, ook niet wanneer het los barst om 18.00 uur en ook niet wanneer het gigantisch losbarst om 24.00 uur.