Examen Elementaire Gehoorzaamheid A

Maandag 28 november 2016

Uitzondering

Eigenlijk is morgen, dinsdag 29 november, het examen. Ik mocht een andere dag, omdat ik dinsdag niet kan en die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen. Blaine en ik rijden vroeg van huis, het is 19.40 uur en we moeten er om 20.30 uur zijn. Zo kan ze alvast wennen aan een andere groep en andere honden. Want er is gewoon een training vanavond, wel met gevorderde honden.

Help

Kan ik de Churchillaan niet op, afgesloten! ik moet bordje Z volgen, een hele tijd gaat het goed, ik zie steeds het bordje Z. Op een gegeven moment heb ik het idee dat ik de hele binnenstad heb gezien en geen bordje Z. Ik stop en stel de navi in, gelukkig blijken we niet al te ver van de Voorburgseweg te zijn en 20.15 uur komen we aan.

Koud

Het is koud, echt koud en voor de zekerheid heb ik een dekje meegenomen. We moeten nog wachten en ik probeer het dekje/jasje aan te doen, zo mevrouw doet een partij dwars. Ik had het beter niet kunnen doen, door dit en de kou is ze helemaal hyper. Oh jé, als dat maar goed gaat. Al vrij snel zegt Rina dat we gaan beginnen en ik wil toch snel het dekje uitdoen. Ja een hoop gedoe voor niets, ik weet het.

We gaan beginnen

  • Voorlangs/achterlangs volgen

We staan in een rij, omdat ik niet met mijn eigen groep ben, komt de groep van de GG1 en GG2 in de rij staan. Leuk want de meesten ken ik nog van mijn GG1 cursus met Maddy. Maar voor Blaine is het heel anders. Ik moet volgen, voorlangs/achterlangs. Snoepje in mijn zak en even in mijn hand. Blaine volgt echt heel goed, bijna zonder snoepje. Wel houdt ik mijn hand bij mijn jaszak waar de snoepjes in zitten, echt heel goed gedaan. Wanneer ze wil snuffelen, kan ik haar meteen terughalen met een hoge stem. De rest van de groep volgt ook en ik probeer Blaine bij de les te houden.

9 punten

  • Af en blijf

Blaine moet op mijn commando liggen en dat doet ze, ik ben alleen vergeten om de riem eraf te laten. Ze ligt niet helemaal rustig heb ik het idee, toch wat onwennig met deze honden, maar deze honden blijven wel liggen en dat is een voordeel. Ik hoor blaffen op de achtergrond en Maddy gaat zitten. Oh oh, “laat haar maar zitten”, zegt de keurmeester. “Dan moet ze blijven zitten”, hoor ik Marcel naast me zeggen. Helaas ze staat op, ik breng haar meteen terug, liggen en blijf. Nu blijft ze gelukkig wel liggen.

6 punten

  • Volgen, zit, af en staan

De groep met de andere honden is vertrokken en doen nu hun eigen training. Blaine en ik leggen het examen verder alleen af en we beginnen met volgen. Blaine volgt echt heel goed, vlees gebruik ik bijna niet, ik gebruik heel veel mijn stem. Tijdens het volgen moet ze ‘zitten’, ‘liggen’ en ‘staan’, dit gaat allemaal heel goed. Met het staan gebruik ik mijn hand.

Per onderdeel een cijfer:

Zit 10 punten, af 10 punten en staan 9 punten

  • Speeltje

Ik gooi het speeltje weg, Blaine gaat het halen en geeft het model af.

Helaas geen punten omdat dit geen officieel examenonderdeel is

  • Voorkomen

Blaine moet zitten en blijven, ik loop weg en ga 5 meter voor haar staan. Helaas vertrekt ze te vroeg en komt naar me toe. We mogen het nog een keer doen en nu komt Blaine naar me toe op mijn commando. Ze gaat voor me zitten en vervolgens ‘aan de voet’.

7 punten

  • Betasten en aanhalen

Blaine is wel wat wiebelig en wil opspringen, ze vindt de keurmeester leuk blijkt. Maar prima gedaan.

8 punten

  • Gebit tonen

Prima

10 punten

 

Tijdens het voorlangs/achterlangs volgen kan de keurmeester heel goed zien hoe Blaine met andere honden omgaat en dat is uitstekend.

10 punten

  • Omgang hond/baas

10 punten

We krijgen de complimenten van de keurmeester. We zijn een leuke combinatie en ze vindt Blaine een super hondje. Dat is heel leuk om te horen en we zijn geslaagd met 226 punten.