Zondag 18 juni

Het is tropisch warm deze zondag. We zoeken daarom veel het water op. Het duurt even, maar dan haalt June ook het speeltje uit het water. Ze knapt meteen op en is een stuk vlotter. Maddy gaat alleen het water in als ik Blaine vasthoud.

Maandag 19 juni

Het is nog steeds erg warm, al snel wordt het 29 graden. We zouden naar Ruud en Annelies gaan, maar dat kan niet met deze hitte. We zouden elkaar halverwege ontmoeten en gaan wandelen in de buurt van Kaatsheuvel. We stellen het een week uit, want de verwachting is dat het de hele week tropisch blijft.

Zwemmen

Ik laat de honden meteen zwemmen, zo hebben ze allemaal een nat pak en kunnen er even tegenaan. Ik heb daarvoor Zwaanshoek uitgekozen.

GG

’s Avonds hebben we Gedrags- en Gehoorzaamheidtraining in Leiden. Lees meer.

Voor het slapen gaan

Sinds het begin van dit jaar doe ik weer spierversterkende oefeningen, omdat ik zoveel afgevallen ben blijft er niets meer van me over, dus wat steviger spieren hier en daar kan ik wel gebruiken. Maddy vindt het dan vaak nodig om te komen, ze gaat rollen, op haar rug liggen, ze wil kroelen en spelen. Het is lief, maar ze hindert mij behoorlijk. Tuurlijk kan het niet uitblijven dat Blaine mee komt helpen en ja dan begint het echte klieren. Ze houden niet op en maken veel geluid! Na de oefeningen ga ik altijd op de bank liggen en lezen, June of Blaine of allebei komt gezellig bij me liggen. Maddy en Blaine klieren nog steeds, ik ben alleen maar scheidsrechter aan het spelen. Ik krijg zo geen rust en heb er helemaal genoeg van. Ik ga naar bed, de honden zoeken het maar uit.

Dinsdag 20 juni

Weer zwemmen

Er staat meer wind vandaag en dat maakt het wat aangenamer. Ik heb vakantie en we rijden naar Hoofddorp, hier is veel water om te zwemmen. Helaas zijn ze hier bezig met? Ja met wat, ik weet het niet. Er rijden wel zware vrachtwagens heen en weer en dat is me te eng. Doordeweeks ga ik hier niet meer heen.

Haas

‘Middags in Venneperhout bij de IJweg hebben Maddy en Blaine al meteen een haas in het vizier en weg zijn ze. June probeert nog mee te rennen en wil ook de bosjes in, maar doet het toch maar niet. Blaine is altijd eerder terug dan Maddy, maar zij maakt het ook niet al te bont gelukkig.

Dummy met bont

Elke keer wil ik een keer oefenen met een mooie dummy van bont gemaakt door Pauline vd L. Volgens mij ligt het in de schuur. Ik zoek en vindt het, maar het is niet wat ik verwachte, dit is een mooie driedelige dummy. We gaan meteen aan de slag, Blaine vindt het helemaal leuk en apporteert het zonder problemen. Ik leg het even op de tafel neer, want de andere honden mogen ook even. Spring ze op de tafel! Mijn moeder ziet het gebeuren en we zeggen tegen elkaar: “ze is echt niet wijs”. June en Maddy vinden de dummy ook helemaal leuk en het wordt met veel plezier geapporteerd.

Gelukkig heerst er laat in de avond rust en voor het eerst komt Maddy bij me op de bank liggen. Op de één of andere manier is ze vrijer geworden.

Woensdag 21 juni

Langste dag

Vandaag begint de zomer en dat is te merken ook. ’s Morgens is het nog aan de frisse kant door de stevige wind. Na mijn middagdutje kom ik buiten om met de honden te gaan wandelen en krijg een klap in mijn gezicht. Het is heet!!! De teller geeft 32 graden aan in de auto. We hebben er alle drie flink last van tijdens het wandelen en ik smelt bijna in huis. Sorry maar het moet er uit: “ik haat dit weer”.

Mijdrecht

’s Morgens jachttraining met een stoute Blaine. Lees later meer.

Donderdag 22 juni

De hitte wordt ’s middags rond 15.30 uur verdreven door hevige onweersbuien. Dat vinden wij, ik June, Maddy en Blaine, helemaal niet erg.

Show

Yes, Karin en Gert hebben “ja” gezegd op mijn vraag of ze interesse hebben in de hondenshow in Rotterdam. Dus zondag 20 juli ga ik Nola showen in Rotterdam in de Tussenklas. Leuk!

Wandelen

Nu de hitte weg is gaat hopelijk onze afspraak met Annelies, Ruud en de hondjes Chelsey en Suzy wel door.

Haas

Maddy heeft weer een jonge haas opgespoord, weer in de rietkraag. Maddy vliegt er achteraan, de andere twee zien dit en vliegen er ook achteraan. Nou ja voor June is het looppas. De haas kan ternauwernood weg komen, pff.

Vrijdag 23 juni

Verpleeg- en ziekenhuizen

Gisteren voor pa kijken in Voorhout, vanmorgen naar het ziekenhuis en dan heb ik de verplichtingen van deze week weer gehad. Het is gelukkig niet zo warm meer, dit is het weer voor mij. Goed moment om naar een MLD arts te gaan, want ik ben erg beroerd en dit is precies gisterenavond begonnen. Weer bloedonderzoek, ontlasting onderzoek en een dunne darm onderzoek maar nu met een camerapil. Het verpleeghuis in Voorhout gaf een goed gevoel, stukken beter als in Noordwijk. Daar werd ik erg somber van. De middagwandeling wordt Venneperhout, het is rustig, geen hazen of andere kleine dieren. Wel moeten Blaine en Maddy ’s avonds erg klieren en bekvechten met elkaar. Ik ga toch Blaine inschrijven voor de oefendag SJP.

Zaterdag 24 juni

Blijf attent Blaine

We rijden naar Zwaanshoek, het heeft flink geregend, maar nu is het droog. Een beetje regen kan de natuur wel gebruiken. De honden vinden het heerlijk dit weer. De dummytas gaat mee met drie bumpers om te oefenen. Eigenlijk gaat het heel goed, ik zet wat lijnen uit naar rechts en links en doe de ‘om’ oefening. Wel laat Blaine haar aandacht vaak verslappen en moet ik haar streng toespreken. Tijdens het afliggen uit zicht, komt Blaine 1x overeind.

’s Middags zijn we laat thuis na ons bezoek aan pa en wandelen daarom in de Bavo. Niet mijn favoriet, morgen weer lekker ergens anders heen.