sized_IMGP5364Zondag 21 augustus

De afsluitende proef van het trainings seizoen bij Rijn en Duin. De regen komt met bakken uit de lucht vallen, wat een ellende. Toch zit de stemming er goed in en is het een leuke dag, Blaine doet het best goed. Lees meer.

Maandag 22 augustus

Naar Nieuw-Vennep rijden we en we komen een Weimaraner reu tegen van 8 jaar, Blaine vindt hem erg interessant.

Dindag 23 augustus

Oh nee!

Een hittegolf, ik haat hittegolven. Waar moeten we heen met dit warme weer, toch maar naar Nieuw-Vennep waar veel water is.

Woensdag 24 augustus

Hittegolf

Ja hoor, 33 graden ofzo, te heet om ’s middags met de honden te wandelen en doen we ook niet. We wachten tot 20.00 uur en rijden dan naar Nieuw-Vennep, het is heerlijk afgekoeld en de honden hebben niet eens de behoefte om te zwemmen. Moet ik wel zeggen dat Maddy al snel een sloot in ging.

Misselijk

June is niet lekker. Verschillende keren overgegeven en ze blijft maar slikken, vervelend om te zien. Gelukkig gaat het later beter, wel heb ik haar een pijnstiller en hoestdrank gegeven voor verlichting van de keel. Tijdens de wandeling gaat het best aardig, maar wel steeds gras eten. Trek in eten heeft ze ook weer. Het komt de laatste tijd best veel voor, komt het door de cushing of de mastocyen?

Donderdag 25 augustus

Gelukkig gaat het met June weer goed, nergens meer last van.

Ach arme Blaine, lees meer.

Suzy

Mooi fotootje van Suzy gezien, met een uitgestreken koppie staat ze met de achterpoten op de eetkamerstoel en met de voorpoten op de eettafel.

sized_IMGP5462Vrijdag 26 augustus

We gaan naar Nieuw-Vennep, o.a. om het gisteren zoek geraakte, zie dagboek Blaine, speeltje te zoeken. Zonder succes overigens. Maddy is altijd weg, June loopt bij ons, maar waar is Blaine? Dom dom ik fluit. Wat blijkt ze heeft fazanten in haar neus, is het geweldig! Ja hoor een nestje fazanten vliegt weer op. Aan de overkant heeft Maddy op het allerlaatst een haan in haar neus en alle drie verdwijnen ze in het bos. Waar ook nog een hen opvliegt, het is weer een feest. Blaine jaagt veel en is veel bij ons weg, af en toe haalt ze een verfrissende duik. June doet dat ook, alleen de voetjes dan, het moet niet te gek worden. En Maddy gaat ook even zelf het water in. Het is gelukkig niet meer zo heet en lopen weer gewoon aan het einde van de middag.

Steken

Blaine heeft nergens meer last van, Ella wel, oh wat een dikke hand heeft ze. Heb gewoon medelijden met haar, het ziet er naar uit.

Zaterdag 27 augustus

Au

Blaine begint meteen te klieren bij Maddy, rennen, springen, bijten. Maddy komt verkeerd terecht ofzo, ik weet het niet, maar ze piept en ze houdt haar voorpoot omhoog. Ik word zo kwaad, maar eerst kijk ik even bij Maddy wat er aan de hand is. Dan gooi ik hard, echt hard de riem naar Blaine en die komt aan. Het moment is helemaal verkeerd, maar dat kan me even niets schelen. Het helpt wel, want ze is een stuk braver.

Yeahh het speeltje is er weer

Ik zie het speeltje liggen aan de kant in het water tegen de waterplanten aan. Precies waar Ella gisteren zei waar het lag en ik het niet wilde geloven, maar dat terzijde. Blaine haalt het zelf uit het water, nadat ik haar erin heb gestuurd. Ik kan haar nu aardig sturen en het kost helemaal geen moeite, ze vindt het zo. Ben er blij mee.

Tuurlijk hebben moeder en dochter weer een paar fazantjes gevonden. Ik zie Maddy al van ver aantrekken, toch moet ze nog helemaal naar links lopen – waar de wind vandaan komt – eer ik een paar fazanten zie opvliegen. Blaine doet hier niet zoveel mee. Later bij een heuvel waar ik net een paar dummy’s heb neergelegd stoten ze beide 2 kleintjes op. De oefening kan ik wel vergeten….

Oefenen

Eerst over water, maar dat blijkt toch moeilijker dan gedacht. Blaine zwemt prima over, maar ze blijft teveel aan de kant van het water zoeken. Logisch want ik en Ella hebben hier lang gestaan voor het speeltje. Ik zeg: “vooruit”, Blaine draait zich om en rent naar achteren. Ze zoekt aan de overkant van het pad, heel goed. Maar ze vindt de dummy niet en gaat weer aan de rand van het water zoeken. Uiteindelijk zwemt ze terug. Shit. Ik stuur Maddy over, eigenlijk wil ze omlopen, maar ik kan haar tegenhouden. Maddy vindt de dummy heel snel, ik hoop dat ze zo een spoor voor Blaine heeft gemaakt om haar naar de dummy te lijden. Dat valt tegen, het duurt best nog even eer ze de dummy vindt, daarom is het des te knapper.

Strenger

Ik merk aan Maddy dat ik iets meer contact heb, ze kijkt meer naar mij en ik probeer strenger te zijn. We doen ook een ‘vooruit’ tussen twee heuvels en dan is het ‘zoek apport’. Het valt niet mee voor beide dames, allebei rennen ze nog meer vooruit. Toch worden de dummy’s allebei gevonden door beiden.

Zoetjes aan lopen we richting de auto, ik merk dat Blaine het wel gehad heeft en ik ook. Het is heerlijk weer, zo’n 25 graden.