2018 week 48

Zondag 25 november

Wandelen met Nola

En haar hondenfamilie en baasjes. Aan het Langevelderslag in Noordwijk, 10 minuten rijden bij ons vandaan. Een prachtig open duingebied met strand en daar wordt Ailyn weer heel blij van. Nog nooit op het strand geweest en nu binnen een maand 2x, dat ze dat nog mag meemaken op haar 13e. Het is niet zo dat haar baasjes niet naar het strand wilde, maar hun destijds oudste hond dronk veel zeewater en dat ging helemaal fout. Ailyn vindt het zo leuk op het strand, loeren naar de vogels op het strand van grote afstand en er dan op af rennen. De duinen vindt ze ook helemaal geweldig, al die luchtjes! Zo heerlijk om zo’n oude hond te zien genieten.

Twee druppels water

Heerlijk weer om Nola te zien, dochter van Maddy en haar evenbeeld, wat lijkt ze toch op haar moeder. Prachtige hond én lief. Tuurlijk is de nieuwe aanwinst Mika er ook, 9 maanden pas en bijna net zo groot als Blaine. Ze heeft wel een breder, forser hoofd en kijkt net zo ondeugend uit haar ogen als Blaine. Nola en Mika zijn echte maatjes en altijd samen. Stopt Nola haar hoofd in een kuil om te ruiken, doet Mika het ook. Blaine vindt het ook heerlijk op het strand, ze is de enige die de koude zee wat verder instapt. Alleen Maddy voor haar kan het niet snel genoeg gaan om deze zandbak te verlaten. Ze staat als eerste bij de oprit wat naar de duinen gaat. Nog even het fietspad oversteken en yeahh, de duinen. Ze is steeds weg, maar wel braaf, af en toe komt ze kijken, ze komt als ik roep en ze graaft niet. Nu zijn het Maddy en Blaine die steeds op stap zijn. Het gaat super goed tussen de 4 honden, geen onvertogen woord, heerlijk relaxed. Na anderhalf uur zit de wandeling erop en drinken we koffie en eten we taart in het restaurant. Het is er druk, later blijkt dat de Sint langskomt. We gaan zitten in een hoekje met twee banken en ja daar willen de honden ook liggen. Mika krijgt het voor elkaar en kijkt bijna triomfantelijk naar de honden op de grond. Nola wil ook steeds op de bank, maar haar baasje houdt haar tegen, een iets strenger baasje ha ha.

Afscheid

Nog even langs het apparaat om een muntje te kopen om van het parkeerterrein af te rijden. Ik kan de komende 9 keer gratis parkeren. Heb de verkeerde knop ingedrukt, i.p.v. 1 krijg ik 10 muntjes. Tegen mijn moeder zeg ik altijd “je moet lezen”! En dat moet ik zelf ook doen.

Maandag 26 november

Ik ben niet erg lekker en moet nog een werkklus afmaken, we slaan daarom de GG-training over.

Dinsdag 27 november

Plek op neus

Blaine heeft nu een kleine week een bult op haar neus. Eerst dik en nu zit er een dikke korst op, het is net zo’n zwarte wrat…. Meteen dacht ik aan een prik van een duindoorn, dit zijn vaak krengen en scheiden volgens mij wat gif af. Als ik door een doorn gestoken ben, kan het dik worden en enorm jeuken. Ik denk dat het bij Blaine ook jeukte, het is opengegaan en nu een korst. Al een tijdje smeer ik er honingzalf (azederm) op, wat een aansteller is het. Als ik het goedje op haar neus wil smeren rent ze snel weg. Held.

mooie June

Verdriet

Dido is steeds in mijn gedachten en haar baasjes Sjaan en Marrie, ik leef zo met hen mee.

Woensdag 28 november

De jachttraining in Amsterdam, heen gaat de rit vlot en terug uiteraard file, maar het valt me mee. Het weer niet, koud en nat, brrrrrr. Lees later meer.

Donderdag 29 november

1 jaar

June is vandaag  een jaar geleden overleden. Niet te geloven hoe snel de tijd gaat. Bizar dat ze zo vaak in mijn gedachten is en hoe heftig het verdriet nog. Tuurlijk is het hele rauwe weg, maar nu haar zus Dido overleden is, komt alles weer met een donderslag binnen.

Vrijdag 30 november

Vrij

Weer was het een drukke week met werk, honden en van alles. Nu genieten van een lekker vrij weekeinde, al moet ik weer wat thuiswerken. Morgen komen er belangstellende van ons ras langs om kennis te maken met onze honden.

Fazanten

Heerlijk wandelen we ’s morgens in Zwaanshoek, we lopen verkeerd op de wind en toch hebben de honden een paar keer met succes voorgestaan. Maddy was een keer lang weg, wanneer ik een fazant hoor op gaan weet ik dat ze daar

veldwedstrijd Zoutkamp Groningen met June, met Eervolle Vermelding

was en heel lang heeft voorgestaan.

Oefenen

We doen wat oefeningen die we woensdag ook gedaan hebben en een verloren zoek, die niet helemaal goed gaan. Wel voor Maddy want zij vindt een dummy die Blaine gemist heeft. Al moet ik zeggen dat ze afgeleid was door die net opgevlogen fazant van Maddy, die heeft ze natuurlijk ook gewoon gehoord.

Beste plekje

Maddy heeft steeds het beste plekje op de bank, bij mijn moeder en/of later bij mij. Heel geniepig probeert ze Blaine van de bank te lokken, zodat zij de beste plek heeft.

Zaterdag 1 december

Rond 11.00 krijgen we bezoek van belangstelleden voor de Weimaraner. Hoe zijn ze eigenlijk in huis? Aardige mensen, die zich nog goed moeten oriënteren.