2018 week 45

Zondag 4 november

Mijn moeder viert in kleine schaal haar verjaardag en mijn vader wordt ook opgehaald om het thuis te vieren.

Show

Blaine en ik gaan naar de hondenshow in Bleiswijk, wat tegenwoordig gehouden wordt in Hazerswoude. Mijn moeder had mij weer eens niet op de hoogte gebracht van haar plannen. Maar we zijn snel aan de beurt en kunnen weer vroeg thuis zijn. Ik moet alleen naar de show en nu loop ik toch tegen problemen op. Toiletbezoek, waar laat ik Blaine? Tijdens ons optreden in de ring, waar laat ik mijn tas met mobiel, autosleutel en geld? Mijn stoel + kar kan ik gewoon laten staan, daar zit niets van waarde in. Tijdens mijn toiletbezoek maak ik Blaine vast aan een traplening. Even daarvoor krijg ik een opmerking dat honden in dat gedeelte niet binnen mogen. Jammer dan!

Hoe doet ze het?

Blaine doet het goed, ze loopt mooi, met veel drive en staat best aardig. Ik rommel niet te veel aan haar, dat werkt toch maar averechts. Ik mag wel veel meer doen dan 1 ½ jaar geleden.

Zijn er veel Weimaraners?

Nee, er zijn maar 4 kortharen, waarvan 3 teven. Ik sta met nog een teef in de ring.

Uitslag

Blaine wordt 2e met een Zeer Goed. Balen, maar het komt niet onverwacht. Haar twee voortanden staan nog wat scheef. Ik merk wel dat ik een beetje aangeslagen ben en dat is logisch denk ik. Rond 11.00 uur zijn we al klaar en we rijden rond 12.00 uur naar huis.

Rennen

Maddy is zo blij als ik weer thuis ben. Na de verjaardag viering en opruimen kan ik even op de bank liggen voordat we gaan wandelen. Maddy kruipt bijna in me. We gaan wandelen op de trimbaan en dat is feest.

Knock out

Blaine is moe, heel moe van zo’n ochtend in een show hal en twee rondjes rennen in de ring……

Nola

Vandaag doet Nola mee aan de Zweet- en Sleepproef van de Weimaraner Vereniging. Deze proef doet mee voor het Predicaat van Natuurlijke Aanleg. Deze proef moet je niet onderschatten, het is best pittig. Helaas helaas heeft Nola een haak/stuk gemist tijdens de uitwerking van de sleep met de eend. Haar baas verteld dat het eigenlijk zijn eigen schuld is, hij zette Nola te snel in en nam niet even de rust en tijd die nodig is bij aanvang van de sleep. De overige vakken zijn Zeer Goed. Volgend jaar samen doen?

Maandag 5 november

Flatcoat

We lopen een rondje op de Bavo, helaas lopen er best veel honden en de eerste komen we al tegen, een reu. Hij vindt Blaine erg leuk en ik ren er snel naar toe , leg uit dat ze loops is en lijn Blaine aan. De baas van de reu neemt zijn hond ook mee. Niets aan de hand. Ik laat Blaine aangelijnd, we komen vast meer honden tegen waar we nu heen lopen. Dat klopt, want uit het niets is daar ineens een jonge Flatcoat reu. En het is een volhouder, Maddy snauwt af, niets en hij loopt vrolijk achter ons aan. Ah daar is zijn baas, ik roep nog dat ze loops is, geen reactie. De baas hoor ik fluiten en roepen met een veel te vriendelijke stem die totaal geen indruk maak en blijft staan waar hij staat. Ik wacht om zijn baas een kans te geven om zijn hond te halen. Niets! Man kom die hond halen denk ik. Niets. Zachtjes lopen we verder, want ik moet zo trainen. Maddy probeert de hond weg te jagen, wij proberen het, niets. Ik heb het gehad met die man en we lopen door, de Flatcoat loopt mee. Oh!! Ik verwijt de Flatcoat absoluut niets, hij kan er niets aan doen, maar zijn baas wel. We lopen naar het andere veld, geen baas meer te zien en de hond loopt mee. Nog even dan zijn we bij de auto, ik kan hem toch niet helemaal mee laten lopen? Ah daar hebben we zijn baas en hij blijft op het pad staan, ver weg van de hond en fluit weer zachtjes.

Actie en reactie

Ik heb het gehad en zeg tegen mijn moeder dat ik probeer om hem aan te lijnen en dan breng ik hem naar zijn baas. Dat gaat goed, er zit geen kwaad in. Ik loop naar zijn baas en hij heeft een blik in zijn ogen, brr. Hij kijkt zijn hond strak aan, ik vertrouw het niet en zeg: “je gaat je hond toch niet in elkaar slaan”. Hij kijkt me woest aan en wurmt de riem van zijn hals en gaat tegen mij tekeer, in het Pools of Russisch. Hier versta ik niets van, maar zijn lichaamstaal zegt alles. Ik ga ook tegen hem tekeer, misschien verstaat hij me, misschien ook niet. Ik vertel hem wel dat wanneer hij door gaat met schelden en bedreigen, ik de politie bel. Dit meende ik ook, ik laat me niet meer zo bedreigen als bijna 2 jaar geleden, nog steeds durf ik  niet meer in dat duingebied te komen, belachelijk. Hij pakt zijn hond en loopt weg, ik ook. Mijn God wat een man, ik dacht hem een plezier te doen. Ik kan hier zo slecht tegen.

GG

Blaine is loops en ik denk dat er wel 5 reuen in onze gehoorzaamheid trainingsgroepje zijn. Te veel om met Blaine mee te trainen. Het zijn jonge reuen en de hormonen gieren door hun lijfjes.

Maddy

Zal ik Maddy een keer weer meenemen? Ze vond de GG-trainingen altijd heel leuk en deed het graag, ze heeft ook haar Cynophilia GG B diploma gehaald. Ik heb beloofd om een dummy mee te nemen voor het baasje van Bruce, een sheltie, dus het is wel zo netjes om het te brengen. Ik licht één van de trainsters in, zij vindt het vast goed. Maddy weet niet wat haar overkomt ‘ik mee?’ en Blaine weet ook niet wat haar overkomt, ‘ik niet mee’. De anderen van de groep hebben niet eens door dat ik Maddy bij me heb en niet Blaine. Gedurende de training vertel ik steeds meer dat dit Maddy is en ja nu zien ze wel verschillen. Maddy vindt het leuk, ze doet de oefeningen met veel enthousiasme en wil lto please, wel allemaal voor een stukje worst. Ze volgt zo goed, mooi en attent, heerlijk. Toch wil ze na de les ook graag weer naar huis, naar de warme mand of bank.

Blaine

Blaine was niet blij, zei mijn moeder, ze begreep er niets van. Vrouwtje weg zonder mij? Dat kon toch niet. Ze liep van de deur naar het raam en weer terug. Piepte licht en liep rond met grote ogen van ongeloof. Gelukkig ging ze later bij mijn moeder op de bank liggen.

Woensdag 7 november

Trainen

Helaas geen jachttraining voor Blaine en mij, ze is nu 8 dagen loops en dat kan niet voor de 2 reuen in de groep. Vorige week hadden ze al zoveel aandacht voor Blaine. Ze bloedt nu veel, maar voor reuen heeft ze totaal geen belangstelling

Heaven

We gaan eindelijk een keer weer naar Zwaanshoek/Hoofddorp. Het is heerlijk weer en een wind uit het Noord-Oosten. We lopen door de ruigte, maar we lopen verkeerd en onder de wind. Blaine blijft bij mij lopen en vindt op deze manier geen fazanten. Maddy is weg, zij zoekt de wind op en gaat actief op zoek naar fazanten. Een paar keer is ze lang weg, dat kan twee dingen betekenen. Of ze staat voor of graven/stropen, haas. Ik denk dat ze voorstaat. Normaal fluit ik niet, omdat ik dit niet wil verstoren, maar nu wel. Ze is al zolang weg en ik besluit te fluiten. Ja hoor eerst vliegt een hen op en even later een haan, daarna komt Maddy aangerend. Ik wist het wel! Ze heeft het zo naar haar zin, verschillende keren vindt ze fazanten.

Op de wind

We lopen een ander stuk ruigte in met veel struiken en bomen, normaal zijn hier ook veel fazanten. Nu lopen we wel op de wind en dat is goed te merken aan de honden en ook bij Blaine. Ze speurt een paar fazanten op en staat licht voor. Het zijn jonge fazanten die erg ril zijn en Blaine krijgt geen kans om lang voor te staan. Ook merk ik dat ze weer even moet inkomen, als dat überhaupt bestaat. Gelukkig komen we geen hond tegen.

Bijna donker

’s Middags ook niet. Ik ga veel te laat naar de trimbaan, het schemert al aardig. Maar met de band en de lichtgevende band voel ik me behoorlijk zeker en ben niet zo bang om Maddy kwijt te raken.