2018 week 43

Zondag 20 oktober

Ella helpt mee met trainen en dat doen we in de Bavo, dit komt zo uit. Weer leg ik een spoortje uit en ik wil het niet te moeilijk maken. Daarom sleep ik het langs een pad op het gras met links bosschages. Aan het einde van het pad maak ik een haak naar links en in de begroeiing leg ik de eend neer. Het eerste stuk gaat perfect en ze is echt met het spoor bezig. Ze snapt het nu meer denk ik. Maar bij de haak gaat het mis, ik denk dat dit komt omdat het een stukje zand is en dat is niet ideaal. Blaine rent rechtdoor, ‘nee dit is het niet’, rent weer terug en dit doet ze een paar keer. Ondertussen komt er een andere hond aan, help. Blaine blijft zoeken en laat zich niet van de wijs brengen. Als dit maar goed gaat? Hopelijk vindt die andere hond de eend niet. Gelukkig komen de baasjes niet mijn kant op, maar het blijft trickie. Want ja Blaine vindt nu de eend en rent mijn kant op. Ze brengt het heel goed.

Maandag 21 oktober

Maddy

Ook nu laat ik Maddy voornamelijk aan de riem lopen, in het bosgedeelte mag ze even los.

GG

Blaine heeft wat moeite met blijven en komt te vroeg mijn kant op. Ik moet toch echt eerst “hier” roepen. We doen het twee keer over en met de derde keer gaat het goed. Pion gaat heel goed, de andere oefeningen ook. Bij het aansluiten, ik loop bij Blaine weg en maak allerlei volgoefeningen wat ik normaal met Blaine doe maar nu alleen, hoor ik van de trainer dat ik haar mag roepen en ze is wel heel vlug bij me. Blijkt dat wanneer zegt “aansluiten”, Blaine al bij “aan” wegrent. Ze heeft het maar zo gelaten. Maar volgende week gaan we het een beetje anders doen. B.v. dat ze helemaal niet mag aansluiten en gewoon moet blijven.

Dinsdag 23 oktober

Bavo

Wat heeft Maddy daar, het is toch gewoon een stuk hout ofzo? Maddy is aan de lange lijn en het begint net een beetje licht te worden. Maddy blaft en gromt wat, pakt het en laat het snel weer los. Het is een egel, nee hè! Snel leidt ik haar daar vandaan. Ondertussen heeft Blaine het heel druk op het veld vooral wat achter ons ligt. Zou het? Ja, want even later rent ze door de bosjes en wanneer ik geblaf hoor weet ik dat ze dat gevonden heeft wat ze zocht. De egel! Gelukkig kan ik haar terug fluiten en hoef ik er niet heen om haar mee te sleuren.

Vrij

Voor het eerst in 3 ½ week laat ik Maddy de hele wandeling los. Wat geniet ze hiervan!! We lopen een flink stuk dwars door de duinen, heerlijk om die twee te zien rennen. We komen met dit weer, er staat een stevige wind en er is geen zon, ook geen hond tegen.

Woensdag 24 oktober

Het regent, niet erg maar toch. Gelukkig is het tijdens de jachttraining droog. Lees meer. Ik moet erg wennen om rond 16.45 uur naar huis te rijden, steeds kom ik in de file terecht. Vorige week reed ik binnendoor vanuit Nieuwer ter Aar- vlakbij Breukelen – en nu via de A2. Drama!!

Zaterdag 27 oktober

Ik neem wat dummy’s mee voor een ‘verloren zoek’ en het gaat best goed. Blaine blijft zoeken en Maddy denkt al snel ‘ik vind ze niet of Blaine kaapt ze voor mijn neus weg of haalt het uit mijn bek, ik ga konijnen zoeken. Maar ook Maddy moet een dummy zoeken en brengen, dat kan het best wanneer ik Blaine aanlijn en ja nu gaat het prima.