2018 week 42

Zondag 14 oktober

Wandelen

Het weer is weer heerlijk en Ella, ik en de honden gaan wandelen in Zwaanshoek. Ik durf Maddy niet meer los te laten, het is nu denk ik de 16e dag.

Wild

’s Middags gaan we naar de Bavo, eerst wandelen en dan een oefening. Met een slechte eend maak ik een sleep, best lastig. En aan het einde ligt een eend. Blaine heeft er meteen zin in, ze weet dat er iets leuks komt.

Blaine gaat goed van start, maar raakt het spoor een paar keer bijster. Het is te moeilijk dat zie ik al. Ik roep haar terug en we lopen samen op, nu gaat het goed. Het laatste stuk mag ze zelf doen en dat gaat goed. Ze vindt de eend, pakt het mooi en snel, volgens Ella en brengt het keurig naar me toe.

Maandag 15 oktober

Puk gaat voor het eerst mee op fazantenjacht. Het gaat heel goed, hij heeft goed voorgestaan en geapporteerd. Men was erg tevreden, want ze hebben voor vrijdagmiddag een uitnodiging op zak en ze mogen voortaan elke week mee. Ben zo trots op die twee.

GG

Het gaat goed, merk wel dat Blaine een beetje moe is.

Loops

Oh Maddy!! Ze is nu 17 dagen loops en wil weg naar de reuen. Wat een ellende, ze piept en trekt en wanneer ze een hond ziet krijg ik haar niet meer mee. Het is gewoon zielig. Toch gaan we naar de trimbaan, in het begin komen we 2 honden tegen, wat een ellende is, maar later kunnen we ze aardig omzeilen. En nee, los mag ze niet.

Dinsdag 16 oktober

Loops

Ook vandaag is Maddy nog heel pieperig. We wandelen in Zwaanshoek en ik word alleen maar meegetrokken, heel vermoeiend. We komen geen hond tegen, maar het lijkt wel of de trimbaan toch iets makkelijker loopt.

Woensdag 17 oktober

En weer is Blaine niet lekker voor de jachttraining, nu is het heel serieus. Tijdens de wandeling zat er al geen gang in bij haar en na de wandeling probeer ik om haar toch te laten eten. Trainen op een lege maag is niet fijn. Haar ontlasting is ook niet goed, zag ik net. Snel eet ik mijn lunch op, want de tijd tikt door en 13.00 uur moet ik weg. Ik zie dat Blaine misselijk is en helaas, helaas het eten komt er weer uit, wat doe ik nu met de training? Ik stuur een appje naar de trainer dat ik niet kom. Of zal ik toch gaan? Koorts heeft ze niet. Ja zo gaat het bij mij, altijd de twijfel. “Probeer eens of ze die oefening met de pion wil doen,” zegt Ella. Goed idee! En ja dit doet ze en ze vindt het leuk, zal ze de misselijkheid kwijt zijn. Ik heb nog 10 minuten en weer app ik de trainer dat ik er wellicht wel aankom. We trainen in Nieuwe Ter AA en dat is 45 minuten rijden. Ik zie dat ze best opgeknapt is en 13.05 stappen we beiden in de auto. Lees het verslag van de training.

Donderdag 18 oktober

Maddy

Ja ik waag het! We gaan het prikkeldraad over en lopen dwars door de duinen, mét een loslopende Maddy. Ze heeft alleen maar oog voor konijnen en hun verblijfplaats, wel heeft ze de band om voor noodgevallen. Het gedeelte waar veel honden komen, lijn ik Maddy aan, maar er lopen vrijwel geen honden. Maddy heeft nu even lekker gerend en ze is aardig tevreden. Het is immers een week geleden dat ze los kon lopen.

Blaine

Gelukkig gaat het weer goed met Blaine, ze heeft weer zin, heeft honger en haar ontlasting is ook weer stukken beter. Voor de zekerheid zijn we wel gisteren begonnen met rijst en kip en bouwen we de brokken op. Gisterenmiddag ging ook al weer goed.

Vrijdag 19 oktober

Puk

Is hij weer mee op de fazantenjacht? Ik weet het niet, zal Sandra later appen.

Maddy

Nu is Maddy niet lekker en wil geen stukje brood wat ze altijd krijgt wanneer ik ontbijt. Ze hoeft gelukkig niet over te geven, maar heeft wel dunne ontlasting. We gaan ’s morgens naar de trimbaan en wanneer we de auto uitstappen komen we al meteen een hond tegen en Maddy reageert totaal niet op hem/het, hij is gecastreerd. Ik waag het om Maddy los te laten en dat gaat goed. Ze kan lekker een tijdje vrij rennen en haar favoriete bezigheid uitoefenen, konijnen zoeken.

Sjans

We lopen richting het wandelpad, ik loop altijd overal doorheen en overheen, en ben net te laat met het aanlijnen van Maddy. Want ik zie twee flinke Ridgebacks aankomen en dat zijn vast reuen. Ik roep Maddy maar ze komt niet. Ja, en de reuen vinden haar wel leuk en Maddy is ook onder de indruk van zoveel mannelijk schoon en blijft netjes staan met één reu aan iedere zij. Oeps dat is heel veel testosteron en ik loop er snel naar toe. De reuen worden nu heel opdringerig, de baas roept, maar dat werkt natuurlijk niet. Ik had al gezegd dat ze loops is, maar het blijken buitenlanders te zijn. Maddy vindt die reuen niet zo leuk meer en stribbelt tegen, eentje probeert zelfs op haar te springen en ik geef een grote mond. De baasjes denken nog steeds dat hun reuen wel komen. Ik heb Maddy nu vast aan haar halsband en samen jagen we de reuen weg. Eindelijk, eindelijk gaat het kwartje vallen bij de eigenaren en komen ze hun honden halen. Pff, dit was even een goede les dat ik toch beter moet uitkijken, ook nu nog, en haar aan moet lijnen wanneer ik bij de wandelpaden kom.

Ahh

Na de wandeling heeft Maddy weer honger en eet graag haar aangepaste eten. ’s Middags ga ik weer naar de trimbaan en loop dwars door de duinen, er loopt geen hond hier en op de trimbaan ook niet. Maddy kan veel los. ’s Avonds ziet Ella dat ze mank loopt en Maddy is helemaal zielig.

Zaterdag 20 oktober

Nog steeds op zoek

Maddy’s neus gaat omhoog en weg is ze. Is ze op zoek naar konijnen, of een hol? Ze blijft rennen. Zou het? Ja hoor Maddy rent richting het wandelpad waar ik een paar honden zie. Ze loopt dus los, ik dacht ‘dat kan wel’. Niet dus. Ze heeft wel de band om voor noodgevallen en dit is zo’n

Puk

noodgeval. Gelukkig reageert ze meteen en komt terug. ’s Middags flikt ze het weer, ik roep en roep, geen reactie en ik moet weer aan de noodrem trekken. Nee, ik laat haar niet meer los, er lopen te veel honden nog naar mijn zin. Gelukkig heeft ze wel lekker gerend en van haar voorpoot heeft ze tot nu geen last meer van.

Puk

En Sandra konden gisteren niet mee met de 2e fazantenjacht, Sandra moest werken. Wel gaan ze in januari in Frankrijk jagen.

Nola

Yeahhh, Nola en baas hebben ingeschreven voor de Sleep- en Zweetproef van de Weimaraner Vereniging.

Posted in Puk