2018 week 41

Zondag 7 oktober

Het wordt een wekelijkse traditie dat mijn moeder zondagmorgen mee gaat wandelen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om wat wild mee te nemen. Het is rustig in Nieuw-Vennep, dus ik kan wel even een ‘sleepje’ uitzetten. Dit heb ik niet veel gedaan en het wordt dat ik hier meer aandacht aan ga schenken met Blaine. De sleep- en zweetproef komt te vroeg voor ons, volgend jaar wil ik zeker meedoen.

Sleep, sleep, sleep

Met een slechte eend aan een touwtje trek ik een sleep, wind in mijn rug en van de zijkant. Het is niet moeilijk en niet ver, wel zit er een bocht in naar links. Aan het einde van de sleep ligt een goede eend. Ik maak Blaine attent op het wondbed met veertjes en zeg “sleep, sleep, sleep”. Blaine gaat er als een raket vandoor, veel te snel natuurlijk. Ze ruikt de sleep niet goed en rent voorbij de haak. Ik doe niets, laat het haar zelf uitzoeken. Al snel merkt ze dat het niet goed gaat, loopt terug en nu pakt ze de sleep goed op. Maakt de bocht naar links en komt al snel met eend terug. Ze legt het neer en dan gaat het fout. Ze is aan het klieren, ik roep “hier” en ze pakt de eend weer op. Ze pakt de eend niet goed vast en heeft de kop in haar bek. Wanneer ze vlak bij me is hoor ik echt een kraak. Potverd….. ik geef haar een tik en leg de eend weer weg. Niet ver, dus meer spanning, en nu pakt en brengt ze het prima. Dit is de eerste keer na vorige week zaterdag dat ze weer wild in haar bek heeft. Ik moet echt elke week even met wild trainen.

Maandag 8 oktober

GG

’s Avonds rijden we naar Leiden, in een leenauto, want die van mij wordt gerepareerd. De 2 deuken worden er uit gehaald die door een anonieme autobestuurder zijn veroorzaakt begin juli. De gehoorzaamheidstraining gaat heel goed.

Dinsdag 9 oktober

Kan het nog?

Ik waag het nog een keer om dwars door de duinen te lopen, zo kan Maddy even ongestoord rennen. Ze moet geen luchtjes van honden in haar neus krijgen, want dan wil ze heel graag weg. Ze luistert nog wel naar me. Maar even is een konijnenhol toch weer interessanter dan ik. Maddy is even verdwenen, gelukkig zie ik aarde door de lucht vliegen en zie dat ze aan het graven is. Wanneer ik haar roep komt ze vrij snel, dankzij de band.

Woensdag 10 oktober

Loops

Ja, Maddy is loops en het wordt steeds moeilijker voor mij wanneer ze een andere hond ziet. Ze piept en wil er naar toe. Ik kan haar dan bijna niet houden. ’s Middags waag ik het voor de laatste keer om een stuk dwars door de duinen te lopen. Morgen kan het echt niet meer, dan is Maddy zo’n 13 dagen loops.

Nog één?

’s Morgens ga ik ook naar de trimbaan, omdat dit het dichtste bij is en ik niet al te veel tijd heb. We moeten eerst over een pad om bij de duinen uit te komen en hier hou ik de honden altijd aan de riem i.v.m. de weg. Wat zie ik nu? Allemaal opgedroogd bloed rond de vulva van Blaine. Ook loops dus, fijn!

Jachttraining

Ik app de trainer om te vragen of het oké is om te trainen en ja ik kan gewoon komen. Weer is het in Uithoorn en voor de tweede keer om 14.00 uur, ik moet er nog zo aan wennen. Het is heerlijk om zonder file te rijden op de heenweg, maar die file is er zeker op de terugweg. Blaine doet het echt heel goed vandaag. Gelukkig heeft Sandor niet door dat Blaine loops is, ik ben ook steeds bij hem uit de buurt gebleven. En de trainer liet ons de meeste keren als laatste de oefening doen. Lees  meer.

Dummy’s

Van de trainer krijgen Blane en ik een dummy voor het behalen van het 1e SJP C-diploma en voor het behalen van het 1e SJP-B-diploma. Ik vind het zooo leuk. Hieronder worden de dummy’s geshowd door Maddy en Blaine.

Donderdag 11 oktober

Loops

Bij Blaine zie ik geen bloed meer, zegt niets want ze houdt de boel goed schoon. We gaan naar de trimbaan en ik durf Maddy niet los te laten, ze is zo pieperig als ze een andere hond ziet. De trimbaan is een hondenrijk gebied, maar wanneer we op een hoge duintop staan is daar niets van te zien. Het is hier veranderd in een hondarm gebied. Echt helemaal niemand loopt er, zal ik? Ja ik laat Maddy lekker los en hou haar goed in de gaten. Het gaat goed, pas wanneer ze allebei aan de lange lijn lopen, zie ik een jonge Vizla.

Vrijdag 12 oktober

Yeahh mijn auto is weer klaar. Aan het einde van de middag haal ik hem op en het is weer heerlijk om in mijn eigen autootje te rijden. Ik was blij met de 208 hoor, beter dan de 108 die ik normaal te leen krijg, maar het haalt het niet bij de 2008. Mijn auto ziet er weer top uit.

Zaterdag 13 oktober

Waar gaan we heen?

’s Morgens is het al 22 graden! Waar moeten we heen? Maddy is heel loops, bij Blaine heb ik sinds woensdag geen bloed meer gezien??? Zij houdt het wel goed schoon en als Blaine het niet doet, doet Maddy het wel. Maar goed, het wandel probleem. We gaan toch maar naar de trimbaan, overzichtelijk en niet zo ver. Overal is het met dit weer drukker.

Erg leuk

Maddy komt drie reuen tegen die ze erg leuk vindt, ik krijg haar bijna niet mee. Blaine vindt het maar raar dit gedrag van haar moeder. Ze reageert dit af door tegen haar op te springen en te klieren én dat gegrom erbij. Ziet er niet zo goed uit denk ik in het zicht van vreemden.

Voorkeur

Maddy vindt niet alles leuk, een Stafford achtige hoeft ze niet, clever girl en een Deense dog is veeeeeel te groot.

Puk in opperste concentratie

Hoe warm is het nu?

De temperatuur is ’s middags opgelopen naar 27 graden. 13 oktober hè, een heerlijke dag. Ik zeg het veel tegen mijzelf ‘het zal nu wel voorbij zijn met het mooie weer’.

Nee geen trimbaan

Het is te warm en ik denk te druk. We gaan naar Nieuw-Vennep, gelukkig komen we geen hond tegen. Pas wanneer we de brug overgaan op weg naar de auto komt er een hond aan. Ik krijg Maddy niet meer mee, maar het blijkt een teefje te zijn, ha ha.

Puk

Leuk berichtje van Sandra, zij en Puk zijn maandag uitgenodigd om mee te gaan op fazantenjacht. Ik vind het zo leuk voor ze!!