2018 week 40

Zondag 30 september

Gisteren was het zover, de Standaard Jachthonden Proef (SJP) in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Prachtige locatie, groot, groen, wel veel lopen en wat druk en prachtig weer. Alles ging heel vlot. We waren nummer 3 en na de eerste proef zijn we al doorgelopen naar de andere proef met een aantal van 5. De wachttijden waren kort. Na de derde proef viel het groepje van 5 uit elkaar en bleven we met z’n drieën over en we bleven de hele ochtend bij elkaar. Bij 1 proef zijn we voor gegaan, er stond niemand en we hebben toestemming gevraagd. Bovendien scheelde het in het lopen. We waren vroeg klaar, rond 11.30 uur. Lees het verslag.

Loops

Ja het gewone hondenleven gaat door. ’s Morgens had ik nog niets gezien, maar ’s middags zie ik dat Maddy loops is. Het zat er aan te komen en wellicht is ze het al een paar dagen.

Maandag 1 oktober

Zo, uitrusten van de drukte van het weekeinde, alleen moeten de honden gewoon uitgelaten worden. Blaine is best moe nog, maar Maddy wil wel rennen. Gelukkig hebben we geen GG-training vanavond. Dat is maar goed ook, want het weer is barslecht.

Dinsdag 2 oktober

Huh?

Ik zie dat Maddy nu al belangstelling heeft voor reuen. Ze rent naar een Witte Herder en daagt hem uit. Gelukkig komt ze wel meteen als ik roep. Dit worden lange 3 weken…..

Pijn

Heeft Maddy iets in haar poot? Ze staat er niet helemaal op. Ik voel aan haar voetzooltjes en voel meteen een doorn, die ik vrij makkelijk met mijn pincet kan verwijderen. Maddy is heel blij en kan me wel zoenen.

Woensdag 3 oktober

Maddy

Ze is niet lekker, wil geen brood en dat is geen goed teken. Blaine ook niet, maar dat gebeurd meer. Gisteren was Maddy ook al niet lekker. Blaine en ik trainen nu ’s middags en we gaan met z’n drieën ’s morgens naar de trimbaan. Ik had net zo goed niet hoeven gaan met Maddy, ze heeft het niet naar haar zin en kuiert langzaam achter mij of iets voor mij door. Dit vind ik niets hoor, Maddy heeft het altijd zo naar haar zin hier en is altijd weg. Gelukkig heeft Blaine wel plezier. Eten na de wandeling gaat moeizaam met de dames, alles moeten we uit de kast halen om wat binnen te krijgen en het lukt.

We gaan weer trainen!

Jachttraining is in Uithoorn en voor het eerst in de middag.

Donderdag 4 oktober

Het is weer oké!

Maddy rent weer door de velden, bosjes en struiken. Gelukkig kom ik ’s morgens en ’s middags niet veel honden tegen, ze is toch loops nietwaar. Beiden hebben honger als een paard.

Vrijdag 5 oktober

We lopen dwars door de duinen, zo kom ik geen honden tegen. We komen uit aan de rand van de trimbaan en gaan daar het pad weer op. Oh, Oh, ik zie een Saluki en Maddy ziet hem ook. En laat ze nu helemaal verliefd zijn op Saluki’s. Arme Maddy, ze piept aan de riem en wil zooooo graag naar hem toe.

Zaterdag 6 oktober

Ik waag het toch om weer naar de trimbaan te gaan. Gelukkig kan Maddy nog even loslopen en aan de lange lijn is ze niet vervelend.

 

Posted in SJP