2018 week 39

Zondag 23 september

Puk

Gisteren kreeg ik van Sandra appjes met foto’s van Puk tijdens de jacht. Ze hebben flink hun best gedaan. ’s Morgen duiven en Kauwen en ’s middags alleen Puk op de ganzen. Zo trots op die twee, ze doen het toch maar even en daar kan geen proef tegen op.

Hoofddorp

Aanstaande zaterdag is onze laatste SJP van het seizoen in het Haarlemmermeerse bos. Ella en ik gaan ’s ochtends kijken waar het is, omgeving verkennen en waar parkeren. De honden gaan helemaal los, ze hebben het zo druk.

Oefenen

Dit wil ik ook even doen, maar op het grote grasveld het volgen oefenen valt niet mee. Blaine heeft alleen maar belangstelling voor haar omgeving en niet voor mij. Het los volgen kan ook stukken beter. Markeren oefenen we ook en dat gaat heel goed.

Veilig

Ik vind het een beetje eng hier qua wegen. Er liggen verschillende wegen hier dichtbij en steeds zijn de honden weg. Blaine is veel trouwer en komt veel meer kijken waar we zijn. Maddy gaat meer haar eigen gang en is doof. Ik moet flink mijn stem gebruiken, fluit vergeten, om haar te laten luisteren en dat lukt.

Google maps

Het regent de hele ochtend, we zijn nat, koud en willen naar de auto terug. Welke kant moeten we op? Nu hebben we het idee dat we steeds rondjes lopen. Volgens mij moeten we naar het zuiden lopen en Ella denkt er anders over. Ik wil niet eigenwijs zijn, mijn richtingsgevoel is niet altijd even goed, maar die van Ella helemaal niet. Ik zoek via google maps op waar we heen moeten en we zitten op de goede weg, het is niet ver. Gelukkig zien we de manege waar de auto staat en ja ik had gelijk….

Voorbij is de zomer

Nat

Ook ’s middags regent het nog en we gaan naar de Bavo. Vanmorgen hebben we genoeg gelopen.

Wild

Twee apportjes met het konijn, het gaat heel goed.

Loops

Ik weet het niet hoor, de vulva van Blaine is dik. Van de week had ze een Spaniel achter haar aan, die alleen maar aan het ruiken was.

Maandag 24 september

Overdag wordt het gewoon een trainingsloze dag op plaats houden na.

Opkomen voor zichtzelf

Maddy laat van zich horen, wanneer Blaine haar weer eens aanvalt. Ze gaat in de aanval en laat niet met zich sollen. Hè hè eindelijk. Normaal grijp ik in, maar Maddy kan het nu prima alleen af en begint ook een paar keer zelf. Uiteindelijk staan ze tegenover elkaar, dagen elkaar uit en Blaine delft het onderspit.

GG

Yeahhhhhh eindelijk. Blaine gaat goed om de pion heen en we zijn helemaal blij. We krijgen zelfs een applaus van de andere cursisten.

Woensdag 26 september

Trainen

Nee, nog steeds geen jachttraining, volgende week beginnen we weer en dan ’s middags.

foto’s van Dido en Isa, zusjes die pas hun 12e verjaardag hebben gevierd

Wild

Ik neem een eend en konijn mee en we gaan naar Zwaanshoek, hier heb ik alles bij de hand en kan ik het wild even in de auto laten. Blaine vindt zelf nog een egel, pakt het een paar keer heel even vast en blaft naar het beestje. Ik ben er klaar mee en ze moet komen, gelukkig doet ze dit. Maar het duurt niet lang meer eer ze die egel echt pakt. Maddy geeft hier niet om. Maddy maak ik aan een boom vast en voor Blaine heb ik een eend in het bos verstopt. Ze zoekt mooi en apporteert mooi.

Raar

Ik heb al meer verteld dat Blaine een bijzondere hond is. Ze weet precies wanneer ik naar beneden kom. Ze hoort het ongetwijfeld aan het gekraak van de vloer boven. Maar ze doet nog iets. Via de onderkant van de deur van de woonkamer kan ze ruiken wie er komt. Ik hoor haar snuffelen door de kier  van de deur en het is zo’n raar gezicht.

Donderdag 27 september

Even lekker niks behalve rennen en konijnen pesten op de trimbaan, heerlijk toch. Dat geldt ook voor het weer.

Wild

Verloren zoek eend over water wordt snel door Blaine gevonden, met een mooi zoekpatroon. Helaas gaat het afgeven minder en ik hoor het duidelijk kraken. Dit heb ik bijna nog nooit bij haar gehoord. Als straf mag ze de eend nog een paar keer pakken en geven, het gaat een stuk beter nu.

Oefenen

Ook doen we nog de ‘blijf’ oefening en het volgen en vooruit sturen, dit gaat prima.

Eerlijk is eerlijk

Ik zal blij zijn als dit achter de rug is, al zie ik wel de vulva van beide dames steeds dikker worden.

Vrijdag 28 september

Generale

Die ging goed vanmiddag. Eend en konijn. Blaine treuzelde wel iets met het oppakken. En wat morgen komt is ….. afwachten. Ik heb er alles aan gedaan, meer kan niet.

Morgen SJP in Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp

Zaterdag 29 september

Het is gelukt! We hebben de B binnen. Lees alles in week 40.

Posted in Puk