2018 week 37

Zondag 9 september

SJP Weimaraner Vereniging

Yes, Blaine heeft een SJP C diploma gehaald. In Heerle bij de Weimaraner Vereniging. Lees het verslag. Het is nog best fris in de ochtend, maar het weer wordt steeds beter. Ik sta om 4.15 uur op, honden krijgen eten, ik ga eten en Blaine laat ik ook nog even uit. Voor ons is het 1.20 uur rijden. Mooi op tijd komen we aan, even voor 8.00 uur.

Voorbereidingen proef

Blaine wordt gekeurd door de dierenarts, ik haal mijn tasje en nummer op en de eend. Een mooie, flinke en stevige eend.

A-proeven

Na afloop van de proeven blijven we nog even naar de A-proeven kijken, niemand haalt de dirigeer oefeningen.

Uitslag

Sandra en Puk zijn naar huis en Blaine en ik wachten op de diploma uitreiking. Blaine en ik bungelen aan de onderkant van de uitslagen en we worden al snel naar voren geroepen. Het valt altijd weer op dat er best veel honden zijn die het niet gehaald hebben en er was één diskwalificatie. Volgens mij rijden we zo 16.00 uur naar huis. Blaine heeft nog even gerend en gegeten.

 

Resumé

Het was een prachtige dag. De honden waren vriendelijk, ik heb niet veel uitvallingen gehoord. Heel jammer dat Puk het niet gehaald heeft en heel jammer dat Blaine net naast de B-diploma viel. Maar ik ben blij met de C-diploma.

Lees het verslag van de SJP-proef

Puk

Helaas, helaas heeft Puk het niet gehaald. Weer moeten we beginnen met de Gehoorzaamheidsvakken en Blaine en Puk hebben daar veel moeite mee, zeker meteen in de vroege ochtend wanneer ze vol energie zijn. Blaine vloog er afgelopen maandag uit met volgen en nu Puk. Ik baal hier enorm van, echt waar. Sandra en Puk verdienen het zo en ik had echt al mijn hoop op die twee gezet. Niet op Blaine en mij in ieder geval. Zo zie je maar weer dat het altijd anders loopt dan je denkt. Volgend jaar wordt het jaar van Puk en Blaine, wedden?

Wat is belangrijk deze week

Deze week staat weer in het teken van oefenen met wild en trainen van de gehoorzaamheidsvakken. Eind september staat de laatste SJP voor ons op de agenda. ’s Maandags gaan we gewoon naar de GG-training en dat gaat prima.