Zondag 2 september

Nu echt de laatste puntjes op de i, hierna kan ik er niets meer aan doen. Op een groot grasveld hebben mijn moeder en ik geoefend. Konijn gaat goed, netjes brengen en niet laten vallen. Markeer gaat goed, de eerste keer niet trouwens en dat gaf geen goed gevoel. Mijn moeder gaat nu aan de andere kant staan en nu gaat het wel goed. Verloren zoek gaat ook prima, met de eend de greppel over, geen probleem.

GG

’s Morgens hebben we ook samen gewandeld en hebben we het af-liggen, volgen en vooruit sturen geoefend en dat alles kon stukken beter. Ik vraag me af waarom ik nog op de Gehoorzaamheidstraining zit.

Puk

Hij heeft de onderlinge van zijn jachttrainingsgroep gehaald. Hij heeft een druk weekeinde, gisteren 4 uur jagen op de ganzen, vandaag onderlinge en morgen de SJP.

Voorbereiden

Ik bereid me voor op morgen. Ik leg alvast de spullen in de auto die ik morgen voor de wedstrijd nodig heb. De weerberichten zijn goed, toch leg ik een jas en regenbroek in de auto. Verder 3 handdoeken voor de natte eend droog te maken. De rest gaat er morgen in, mijn moeder vult mijn tas op wielen altijd met eten en drinken voor mij en Blaine.

Maandag 3 september

Dé Grote Dag

SJP in Delft, hoe gaat het? Verslag later.

Eén zin blijft me bij: “Niet voorbij het paaltje”. “Sorry” en ja nu ging het echt per ongeluk. Dat was n.l. niet het geval tijdens de SJP bij Rijn en Duin met Maddy, ik denk 4 jaar geleden. Helaas, helaas Puk en Blaine hebben het niet gehaald.

Dinsdag 4 september

Blaine is slim en zorgt goed voor zichzelf. In de mand van Blaine ligt een kussen en kussens horen onder je hoofd, dat weet Blaine net zo goed. Blaine stapt in haar mand pakt de kussen en legt het aan de bovenkant van de mand tegen het kastje. Ze gaat heerlijk liggen mét de kussen onder haar hoofd.

Woensdag 5 september

Donder en bliksem

Zo, het is slecht weer!! En de weergoden voorspelden eerder een echte nazomer week, hmm heb het nog niet echt gevonden. Nu regent het al de hele morgen met onweer. Om 10.15 ga ik toch rijden met de honden en het wordt de trimbaan. Het heeft nu geen zin om verder te rijden. Het regent te hard en het rommelt nog steeds in de lucht. We komen na een uur helemaal zeiknat weer thuis.

Wild

’s Middags neem ik een eend mee het bos in voor een apport met Blaine. Ze moet best zoeken. Wanneer ik kijk waar ze blijft zie ik dat ze de eend neerlegt en op mijn “hier” weer oppakt. Daarom doe ik nog een gewone apport en dat gaat uitstekend. Ook thuis mag ze nog een verloren zoek met de eend doen en met een konijn. Kort apport met konijn gaat ook goed.

Kat

Een ander soort wild is de kat. Ik doe voorzichtig de deur van de auto open en vertel dat ze moet blijven. Daar denken de honden anders over, voor ik het weet zijn ze weg. Door de tuin op de hoek de zijstraat in, vast en zeker een kat achterna. Wanneer ik daar ben zie ik ze al niet meer. “Ze zijn die kant op gegaan,” hoor ik een bewoner in de zijstraat zeggen. Ook daar zie ik ze niet meer, wat nu? Ik loop terug naar de auto in de hoop dat ze daar zijn, niets. Ik loop verder de straat uit naar de brug, niets. Vraag aan mensen of ze 2 honden hebben gezien, niets. Ik word zo zenuwachtig, ze hebben de riemen om en met dit verkeer. Ik loop een rondje en zie nog steeds niets en dan word ik aangehouden door een bewoner van een andere zijstraat. “De honden zijn terecht hoor”, zegt ze. “Mijn vriendin heeft ze nu en loopt een rondje, ik wilde je opvangen want we wisten zeker dat je er zou aankomen.” Ik ben zo opgelucht en blij, kan wel janken. “ze zaten een kat achterna en toen de kat in de boom klom, wisten ze dat het over was. Mijn vriendin kon ze zo pakken en meenemen, ze waren super braaf.”  Ik loop haar kant op en kom haar tegen, ze heeft de honden thuis gebracht. Ik kan haar wel zoenen, zo opgelucht ben ik. Stomme honden, stomme kat. Eén ding is een groot geluk. Het is kermis in ons dorp en bijna iedereen is vrij, feest op de kermis, in de kroeg of thuis. Het is daarom super rustig op de weg, bijna geen auto te bekennen.

Donderdag 6 september

Wild

Ja, ik blijf oefenen ondanks de regen. Ik wil een apport uit water doen. Eer ik de kans krijg om de eend in het water te gooien, is Blaine al in het water geweest en over water. Wat een druktemaker. Maddy zit vast aan een boom en eindelijk blijft Blaine rustig naast me zitten. Ik gooi de eend in het water, “apport” en Blaine stapt snel het water in. Haalt de eend, ze heeft het alleen wat beroerd vast, aan de vleugel. Toch doet ze het zachtjes en zittend geeft ze het af. Prima.

Vrijdag 7 september

Wild

Ik probeer vandaag nog zoveel mogelijk te oefenen. Zitten op plaats gaat slecht, volgen ook, ’s middags gaat het beter. ’s Middags doe ik nog een verloren zoek en een over water met de eend, prima gaat het.

Zaterdag 8 september

De gehoorzaamheidsonderdelen

Volgen gaat ’s middags een stuk beter dan ’s morgens en met het vooruit sturen is ze zo druk. Overal waar ik geweest ben denkt ze dat er wat ligt. En ze moet gewoon vooruit rennen, zucht! Maar de aanhouder wint. ’s Morgens gaat het blijven zitten heel goed en ’s middags minder.

Wild

Konijn gaat goed, de eend een stuk minder. Het ruikt ook niet fris meer en is teveel gebruikt. Blaine heeft nu de neiging om er aan te likken enzo. We sluiten het wel goed af. Markeren gaat best goed, maar ze springt wel in.

Morgen SJP in Heerle bij de Weimaraner Vereniging