Zondag 26 augustus

Almere

We doen weer een poging om naar Almere te rijden, de auto is gemaakt, de honden zijn niet loops, ik heb de teletac mee, alleen jammer dat ik helemaal verkeerd rij en een half uur te laat aankom terwijl ik er gewoon om 10.00 uur had kunnen zijn. Karin had me al gewaarschuwd dat ik de gele bordjes op de snelweg moest aanhouden naar Almere haven. Ik heb ze niet goed gelezen denk ik, ik reed te snel, het bordje was te klein en ik zag geen herhaling. Ik heb toen maar de eerst aankomende afslag genomen en kwam er al snel achter dat dit niet goed was of dat het vervolg niet goed was. Mijn navigatie systeem herkende het hier niet, had ik nu maar gewoon google maps op mijn telefoon gebruikt. Ja die heb ik gebruikt, maar veel later toen ik de straat niet kon vinden, zucht. We zijn er gekomen, maar vraag niet hoe.

Nola

We gaan meteen wandelen, het is zo goed om Nola weer te zien, ze ziet er heel goed uit en ze is heel loops. Voor elke hond gaat de staart opzij en ze loopt voorop op zoek naar reuen. Op sommige stukken moet Nola aan de lange lijn. Qua loopse gedrag is ze veel verder dan Blaine, veel volwassener. Ze is de spitting image van Maddy, echt Maddy heeft een dubbelganger.

Mika en Aylin

Ook de pup Mika is er bij, is ze nu bijna 6 maanden of 5? Een mooie pup, wel grover en groter, nu al, dan Nola. Tuurlijk was de oude Aylin er ook nog bij en ze doet het goed hoor, in haar eigen tempo loopt ze mee. Er valt geen onvertogen woord tussen de honden het gaat allemaal heel goed.

Schapen

“Er staan wel schapen hier”, zegt Gert. “Oeps, hier gaan mijn honden vast achteraan,”  antwoord ik. “Maakt niet uit er staat schrikdraad omheen.” Ja hoor Blaine en Maddy zie ik al bij de schapen, ik hoor een harde piep en weet dat Blaine tegen het hek is aangekomen. Zij gaat niet meer achter die schapen aan. Maddy hoort de piep en ziet de reactie van Blaine, zij haalt het ook niet in haar hoofd om de schapen te pesten.

Omgeving

We lopen door de bossen en over weilanden, het is hier heerlijk wandelen en wat een ruimte. Nola kan zo vanuit huis de natuur in. Na de wandeling is er koffie en gebak en de honden worden verwend met lekkere kluiven. Maddy en Nola krijgen de grootste, zij hebben de sterkste kaken.

Wild

Ja, ik blijf trainen met wild, gewoon hele korte oefeningen. Nu op de bavo met mijn moeder er bij, een korte wandeling aan het einde van de middag. Het kort apport met het konijn gaat heel goed. Ze likt er wel even aan, maar als ik meteen “hier” zeg, pakt ze het konijn op en komt mijn kant op. Maddy mag ook en zij doet het ook uitstekend.

Moe en voldaan

De honden zijn kapot, in de auto op weg naar huis hebben ze al de hele rit geslapen en ’s avonds heb ik ze ook niet meer gehoord en alleen maar zien slapen en eten natuurlijk.

Maandag 27 augustus

Wild

Het is bewolkt en goed weer om naar de trimbaan te gaan. ’s Middags train ik nog even met de eend, Ella gaat mee en we doen een ‘verloren zoek’ en een ‘markeer’, prima gaat het.

GG

Voor het eerst weer sinds de zomerstop naar de Gehoorzaamheidstraining en het gaat heel goed. Helaas gaan ‘de pion’ en ‘zit tijdens volgen’ niet goed. Dit blijven de zwakke onderdelen. Zucht.

Dinsdag 28 augustus

Foetsie

Het is weer zo ver, Maddy is zeker 45 minuten spoorloos verdwenen. Blaine en ik blijven zoeken, niks, nada, noppes, geen Maddy. Het komt altijd goed, maar ik knijp ‘em nu toch. Ik dacht op tijd thuis te zijn, nu is het al bijna 19.00 uur. Wanneer ik het niet meer weet zie ik iets, zou het? Gelukkig ik zie nu twee grijze honden, één heel heel erg uitgeput. Maddy is terecht met haar hoofd onder het zand.

Woensdag 29 augustus

Zomerseizoen van de jachttraining is gestopt. Begin oktober beginnen we weer met de wintertraining.

Donderdag 30 augustus

Goed nieuws

En dat is dat er in het biopt van mijn borst geen kankercellen aanwezig zijn. Het is helemaal goed en ik hoef verder niet terug te komen. Heel blij!!!

Wild

Het verloren zoek en over water met de eend gaan heel goed. Ook het apport met konijn gaat goed. Maddy mag niet meer meedoen, zij heeft het gisteren verknalt.

Zaterdag 1 september

Laatste puntjes op de i

Blaine en ik trainen nog het ‘volgen’, de ‘vooruit’ en het ‘afliggen’. Het gaat aardig. ‘Verloren zoek over water’ gaat wel heel goed. Blaine zwemt snel naar de overkant, vindt en pakt de eend. Ze zwemt terug en geeft de eend af. Ze laat het niet vallen, schudt niet, ik durf niet het risico te lopen dat ze het laat vallen en pak daarom de eend staand aan.