2018 week 29

Zondag 15 juli

Groene Weelde

Ik neem een konijn mee en weet precies waar ik wil trainen in de Groene Weelde. Na afloop kan ik het konijn weer in de auto leggen en kunnen we wandelen. Mis! Ik zie dat er een jachttrainingsgroepje bezig is en weg is mijn plek. Het kan nergens anders, er lopen teveel mensen rond. Ik ben expres vroeg opgestaan, ook vanwege de warmte. Gelukkig is hier wel veel water. Dan maar wandelen en ik zie wel hoe en waar ik een paar oefeningen met het konijn kan doen. Al snel wordt het drukker, trimmers, fietsers en wandelaars met honden. Maddy en Blaine gedragen zich keurig.

Zwemmen

Ja de honden zwemmen ook, maar ineens zie ik trimmers het water in gaan. Ik loop al aardig wat jaartjes rond, maar dit heb ik nog nooit gezien. Met z’n allen waden ze door het water, zwemmen hoeft niet, het water is niet diep.

Konijn

Rond 10.15 rijden we weg, misschien kan ik onderweg nog iets vinden om een paar apportjes te doen met het jonge konijntje. Ik besluit om een andere weg terug te rijden, richting Zwaanshoek binnendoor langs de meest prachtige huizen. En ik vind een plek om even te oefenen. Maddy blijft in de auto met de ramen goed open en ik ben er vlakbij. Eerst aan de riem apporteren, dat gaat aardig. Vervolgens alleen en dat wordt een waardeloze vertoning. Het konijntje wordt omhoog gegooid, pakken, weer gooien. Oh help wat een ellende. Komen doet ze ook niet, totdat ik de riem naar haar gooi. Mischien niet de meest handige oplossing opvoedkundig gezien, maar ik moet wat. Nu wil ze het konijntje niet meer pakken natuurlijk. Uiteindelijk pakt ze het wel, met de riem aan, apporteert ze het en brengt het naar me toe. Pff. Thuis mag ze het ook nog een keer apporteren en dat gaat heel goed.

Zwart

Het is echt heel warm en we gaan daarom even naar de Bavo, tegenwoordig kunnen de honden daar even natte voeten halen of zwemmen. Ik hoor een gepiep en gekwaak en een druk rennende Maddy langs de waterkant van een modderslootje. Oh nee!!! Jawel Blaine zwemt in die moddersloot achter een eendje aan. Ik roep en roep en ze klautert, helemaal zwart, uit het water. Ze moet verschillende keren zwemmen om weer enigszins grijs te worden.

Maandag 16 juli

Hittegolf

Het is zo heet vandaag, 29 graden meet ik in de auto. En dit weer gaat maar door, je begrijpt ben er geen fan van. Alles is droog en dor, alle planten zie ik afsterven. Behalve in onze tuin, ha ha, daar zorgt mijn moeder wel voor.

GG

Een aantal hebben afgezegd vanwege de warmte. Voor Wuls kan ik het begrijpen, hij is een buldogje met zo’n korte neus en die hebben het zo zwaar met dit weer. Zo zielig. Voor de Shelty heb ik minder begrip, kom op ze moeten wel ergens tegen kunnen. We lopen beschut door bomen en het valt allemaal best mee. Faithly is er zelfs en zij is een New Foundlander met heel veel haar. De Mechelse Herder Thor heeft het helemaal gehad en is een partij dwars. ’s Morgens heeft hij heel veel gezwommen en gespeeld met het nichtje van zijn baasje. Ik moet zeggen dat Blaine het best goed doet, ik maak weer één of twee fouten en alleen de pion gaat slecht. Ik dacht echt dat vanavond de laatste les was, nee nog niet, het is volgende week. Zucht.

Dinsdag 17 juli

Wat voor een weer is het vandaag

Nog steeds warm, maar met een stevig windje uit zee is het stukken aangenamer dan gisteren. Met de dames rij ik twee keer naar Nieuw-Vennep, ze hebben het best naar hun zin. Blaine zorgt altijd uitstekend voor zichzelf en gaat geregeld het water in. Maddy moet ik er altijd even insturen.

Deuk

Vandaag heb ik de deuk aangegeven bij de verzekering, gelukkig ben ik allrisk verzekerd.

Woensdag 18 juli

De jachttraining in Uithoorn gaat goed. Lees meer.

Wanneer ik aankom, ruim op tijd omdat het heel rustig is vanwege de vakantie, roept Jordi of iemand een gans wil. “Ja graag,” roep ik zonder na te denken. Krijg ik er geen één maar twee.

Gans

Ik moet er wel meteen mee trainen, want ruimte in de vriezer heb ik niet. Van de trainer krijg ik de tip om de gans eerst uit het water te laten apporteren. Maar waar kunnen we ongezien en niet te ver lopen van de auto, trainen met een gans. Rond 18.00 in de Boseilanden, auto kan dichtbij het water staan, het is er rustig en ik kan ongestoord trainen.

Nat pak

Helaas komt en net een stelletje aan en zij lopen de brug over die ik ook had willen nemen, om aan de overkant van de sloot een gans in het water te gooien. Het duurt me te lang en ik besluit om de gans aan deze kant in het water te gooien. Het is een zware gans, ik probeer het zo ver mogelijk in het water te gooien. Maar waar ik niet op reken is dat ik erachteraan vlieg, zo het water in. Shiiiiiiiiiit! Ik kan er niets aan doen, door de zwaartekracht kan ik me niet meer in balans houden en plons daar sta ik in het water. Gelukkig niet plat op mijn gezicht. Meteen denk ik, mijn telefoon moet droog blijven. Gelukkig is het nog droog en mijn autosleutels zitten ook nog in mijn broekzak. Gelukkig heb ik mijn zomerkleren aan en jachtbloesje. Zeiknat ben ik, maar het droogt snel, daarom kan ik hierna toch nog even wandelen.

Apport gans

Blaine zwemt naar de gans en probeert het te maken, dat doet ze en met moeite brengt ze het de kant op. Ik ben helemaal trots en vind het heel knap. Op het land gaat het wat moeizamer om de gans te apporteren en eigenlijk wil ze niet meer. Ik laat Maddy ook de gans halen en zij pakt het nog steeds beet aan de hals. Blaine’s interesse is ook weer helemaal gewekt en zij haalt de gans ook, pakt het in de romp beet. Kortom het apporteren gaat steeds beter.

Vrijdag 20 juli

Konijn

Blaine mag weer een klein konijntje apporteren, het is nog wel wat bevroren en hierdoor pakt ze het best goed vast en brengt het naar me toe. Wel heeft ze in het begin de lange lijn om.

Zaterdag 21 juli

Vachtdummy

Ik heb een zware dummy van bont in de auto liggen van een echte hazenvacht. Een paar jaar geleden door Pauline gemaakt en ik ben er heel zuinig op. Ik verstop het voor Blaine, zij vindt het heel snel. Gooit het weer neer en schudt er een paar keer mee. Pas wanneer ik me omdraai komt ze het naar me brengen. Maddy haalt de dummy prima.