Zondag 13 mei

Clubmatch Weimaraner Vereniging

Vroeg op en vroeg weg, de reis duurt toch anderhalf uur. Hier is het bewolkt, onderweg even de zon, later zelfs een paar spetters en in Heteren is het mooi weer. De zon gaat zelfs schijnen en ik doe mijn trui uit omdat het te warm wordt. Al heel lang, wanneer er wisselvallig weer wordt voorspeld, draag ik laagjes. Je kunt beter iets uit doen wanneer het te warm is, dan het te koud hebben omdat je te weinig aanhebt. Helaas wordt het steeds bewolkter en rond het middaguur gaat het regenen en het houdt eigenlijk niet op.

Inschrijvingen

Het wordt echt elk jaar minder, een slechte zaak. Steeds meer Weimaraners en steeds minder inschrijvingen. Hoe kan dat nu? Het valt me op dat er heel weinig fokkers aanwezig zijn en daar moet een clubmatch het toch van hebben. Waar zijn al die fokkers en gelegenheidsfokkers? Ze willen toch weten hoe het met hun fokproduct staat. Voldoen ze aan de eisen van de Weimaraner Vereniging en van de Raad van Beheer? Ik vind het echt onbegrijpelijk. Doordat er zo weinig inschrijvingen zijn, is er maar één ring. Normaal was er altijd één ring voor de reuen en één voor de teven. Slecht idee één ring, we hadden snel klaar kunnen zijn, maar nu duurt alles heel lang. Niet fijn met de slechte weersvoorspellingen.

Puk

Hij staat in de Openklas en wordt geshowd door zijn baasje Sandra. Ze doen het uitstekend en worden 2e in een sterk bezet veld. Ze moeten in de buurt blijven, straks moeten de beste reuen (alle nummers 1) van de verschillende klasse tegen elkaar lopen. Zo wordt de Best reu van de clubmatch gekozen. Puk is 2e, maar soms, wordt het punt doorgeschoven. Wanneer straks de beste reu van de clubmatch wordt gekozen en hij is al kampioen, wordt de nummer 2 van die klasse geroepen en mag ook meedoen met de verkiezing. Snap je het nog? Dit is niet het geval, dus Sandra en Puk hebben voor niets gewacht. Balen, maar het hoort er bij. Al was het wel heel lang wachten.

video Puk clubmatch 2018

Nola

Zij staat in de Openklas van de teven en wordt door mij geshowd. Haar baasje Karin heeft goed geoefend want het gaat goed, ze blijft beter staan dan vorig jaar. Het lopen gaat super. Het betaald zich uit, want Nola wordt 1e in de Openklas. Tijdens de verkiezing Beste teef van de clubmatch halen we helaas niets en ook wij hebben voor niets zolang gewacht, ha ha. Super trots op Nola, ze heeft het super gedaan. Zelfs Ylona, zij heeft ook een aantal keer Maddy geshowd, vertelde me dat ze Nola een hele mooie hond vindt.

Video Clubmatch Nola

Offspring

Tevreden over de prestaties van Puk en Nola. De pups van Maddy doen het goed en de keurverslagen zijn geweldig. Kijk ik weet nu of ik de juiste combi heb gekozen als ouders van de pup. En volgens mij is dit het geval. En ja, helaas doet Suzy niet meer mee. De hele dag ben ik er mee bezig, ze was ook zo’n mooi hondje.

Gedragstest

Maddy en Blaine doen niet mee tijdens de keuringen. Misschien Blaine volgend jaar. Maddy doet wel mee met de Gedragstest. Ze doet het heel goed en is totaal niet onder de indruk. Dat geldt ook voor Nola, zij doet ook mee en haalt de proef ook met vlag en wimpel. Net als haar moeder, totaal stoïcijns. Zie voor een uitgebreide uitleg de karaktertest van Blaine vorig jaar.

Resumé

Het was een mooie dag, felicitaties aan de winnaars. Jammer van het weer, dat maakt zoveel verschil. Ik heb totaal uitgeputte hondjes achterin de auto, waarvan? Het hangen en niets doen. Dank voor alle oppassers op mijn honden, anders had ik het niet gered. En dank aan Sandra en Karin en Gert voor het meedoen. Super dat jullie er waren. Twee toppertjes.

Clubmatch Nola

Maandag 14 mei

Trimbaan

“Wilt u uw konijn meenemen”, zegt de vrouw die net nog oefeningen deed en mij vriendelijk groette. “Huh, mijn konijn, ik heb geen konijn”. “Jawel hier ligt ie”. Ik zie het dode beestje liggen en mijn honden komen mijn kant op. Het ziet er niet meer zo fris uit, het konijnenvirus slaat echt weer toe. Ik ga niet bij het konijn kijken, de honden zijn nu bij me en ik ga ze niet op andere gedachten brengen. “Oh, die hebben de honden gevonden”. “Ja, maar ik wil niet dat mijn hond er aan zit”, zegt de vrouw weer. “Ik ook niet”, ik ben er klaar mee en loop door. Zucht, veel hondeneigenaren weten echt niet wat een hond is, wat er gebeurt in de natuur en hoe daar mee om te gaan.

OWT

Ja, ik heb de bevestiging binnen van de OWT, maar nu weet ik ook mijn nummer en groep. Puk en Blaine zitten in dezelfde groep, yeahh. Ik heb nr. 10 en Sandra nr. 11.

Trainen

Ja we gaan naar GG. Blaine is moe, nog steeds moe van gisteren. Wederom zie ik weer dat de pion en zit tijdens het volgen (nog) niet ons ding is.

Woensdag 16 mei 2018

Nee, nog steeds geen jachttraining. De trainer is nog steeds in Frankrijk met een groep cursisten en hun honden. Wij oefenen in Zwaanshoek. Verloren zoek gaat goed en wat steady oefeningen en dat gaat best goed. Ik gooi een dummy op, de honden moeten blijven zitten totdat ik de naam van de hond roep die het mag halen.

Donderdag 17 mei

Niet inspringen!

We doen wat oefeningen, verloren zoek over een greppel gaat goed, gewonde verloren zoek ook. Ook probeer ik te oefenen op het voorkomen van inspringen door nog een keer om te draaien i.p.v. een ‘vooruit’ te geven. Alleen bij het water lukt het me niet, ze is zo weg en zwemt naar de overkant. Sneller dan ik met mijn ogen knipper.

Vrijdag 18 mei

Heel vrolijk

Maddy wordt altijd zoooo blij als we naar de trimbaan gaan. Ze rent helemaal springend en grijnzend naar me toe. Ik ben blij als ze de teletac aan heeft.

Zaterdag 19 mei

’s morgens naar Venneperhout en ’s middags de trimbaan. Beide vallen goed in de smaak bij de dames.

Oefenen

Ja dat moet ook, over 1 week de OWT. Eerste keer ‘vooruit’ gaat heel goed. Tweede keer blijft ze bij de valplek hangen, waar niets ligt en de tweede dummy ligt helemaal aan het einde van het pad. Ik zet haar daar opnieuw in en nu lukt het wel .