Zondag 6 mei

Van de Langhaar Vereniging krijg ik de bevestiging dat ik mee kan doen met de OWT 26 mei in Dongen, ahhh. Ik had me alsnog opgegeven toen ik niet mee kon doen met Blaine in Putten, omdat ze nog loops was. Ik kwam op de reservelijst en er zijn blijkbaar weer genoeg afvallers, want we zijn er bij. Sandra en Puk stonden ook op de reservelijst en zij kunnen ook meedoen. Het is warm, al een paar dagen en het blijft nog even warm.

Maandag 7 mei

Vorige week hebben we de GG les overgeslagen. Vanavond is het lekker weer en droog. Alle af-oefeningen gaan daarom goed. De andere oefeningen ook. Heleen de andere trainster is er niet, haar jongste Border Collie heeft pups, net geboren.

Woensdag 9 mei

Geen jachttraining, we hebben een pauze van 2 weken. Te warm voor de trimbaan, daarom wordt het Zwaanshoek. Hmm, het gaat wat mis hier en daar. De honden vinden een eendennest en helaas overleven een paar eieren het niet. Blaine is ook erg ondeugend. Gisteren hadden ze al een dood stuk konijn gevonden en opgegeten. Verder hebben ze ook wat fazanten gevonden en weggejaagd, uiteraard zijn ook zij aan het broeden. Ik kijk nu zo veel mogelijk uit, maar ik kan niet alles voorkomen.

Donderdag 10 mei

Het dode konijn en de eendeneieren hebben geen gevolgen voor maag en darmen. Al eten ze wel heel veel gras.

Vrijdag 11 mei

Blaine vindt een klein dood konijntje, helemaal gaaf is het nog. Ik moet wel goed mijn stem gebruiken, maar ze geeft het netjes af. Ik neem het mee om in te vriezen. Ik vrees dat er meer slachtoffers gaan vallen onder de konijnen, dit is nu al de tweede die de honden vinden.

Blaine

Als ik haar riem om doe en het zit niet goed, omdat het achter haar oor blijft hangen, dan schudt ze heel even en hup de riem zakt naar beneden. Ook zit ze altijd op het puntje van haar mand wanneer ze op iets wacht uit de keuken of ze kijkt wat er allemaal gebeurt in de keuken. Bang dat ze een zere kont krijgt.

Zaterdag 12 mei

We gaan naar Venneperhout, het is een rustige wandeling. Ik kan zo merken dat er veel mensen op vakantie zijn, het is heel rustig hier en het grenst aan een grote woonwijk…

Clubmatch

Vanavond auto klaarmaken voor morgen, het is tijd voor de jaarlijkse clubmatch in Heteren. Blaine en Maddy doen niet mee, ik heb het idee dat Maddy de prestatie van vorig jaar, reserve beste teef van de clubmatch, niet kan evenaren. Maar heb er nu toch spijt van, ze was heel lang te dik en nu ziet ze er prachtig – in shape – uit. Het steekt ook nog steeds dat Maddy als, reserve beste teef, bijna geen aandacht kreeg. Geen foto op de site of blad. Toen June reserve beste teef werd stond ze gewoon op de foto, zoals het hoort, met de winnaar.

Nola

Ik ga wel Nola voorbrengen en heb er veel zin in, ik hoop Nola ook. Ik vraag aan Karin in het begin van de avond of ze er klaar voor zijn. Nog niet helemaal, want ze wandelen nog in het bos. Mika valt in het water en is gelukkig niet onder de indruk.

Puk

Hij en Sandra doen ook mee, voor het eerst weer op de clubmatch sinds de puppyklas in 2016. Ik vroeg hetzelfde aan Sandra en zij is wel klaar, inclusief regenkleding..

Suzy

Nu komt het ook weer boven drijven dat Suzy er niet meer is, dat zal nog moeilijk worden. Vooral als ik Annelies eventueel zie. En vanmiddag komt het clubblad van de Weimaraner Vereniging binnen. Ik weet dat Annelies over de dood van Suzy heeft geschreven. Ik kan het niet aan, stop het in de krantenmand, sluit het af en lees het niet. Een andere keer misschien.