Zondag 23 april

De dag na de OWT

Totaal kapot was ik gisterenavond en ik heb niets gedaan. Wat een mooie dag was het gisteren in Putten, prachtig weer, mooie locatie en mooi werk van Sandra en Puk. Lees later meer.

Trimbaan

Maddy, Blaine en ik gaan ’s morgens naar Noordwijk. Het is te laat voor Nieuw-Vennep, bovendien is het veel te druk met al de toeristen vanwege de corso gisteren en Keukenhof bezoekers. Maar eigenlijk is het te warm voor de trimbaan, het is daar net een oven met dit mooie weer. Blaine zoekt geregeld verkoeling door in het zand te rollen. Toevallig zag ik dat Puk ook regelmatig doen gisteren, alleen was het in het hoge gras wat ’s morgens nog zeiknat was.

Wat hebben ‘ze’ gedaan?

’s Middags, na bezoek aan mijn vader, wordt het de Bavo en mijn moeder gaat weer een keer mee. Ik heb verteld dat men nu bezig is met de voorbereidingen met het bouwen van een nieuw woningplan op de Bavo. Vreselijk, maar het is nu onvermijdelijk. Rond het oude Pesthuis en het bos erachter staan al enige tijd hekken. Ook is een klein gedeelte van het grasveld bij het Pesthuis afgezet, waar het doordeweeks een komen en gaan is van vrachtwagens, graafwerkzaamheden en snoeien, dacht ik. We gaan kijken hoeveel er nog over is van het bos, maar eerst moeten we door het hek. Gelukkig zijn ze ons voor geweest, want er is een opening gemaakt. Krijg nou wat? Er is nog niets gekapt, waar zijn ze mee bezig geweest dan? Raar. We kunnen helemaal doorlopen, maar bij het pad houdt het op. Er staat een camera, dus we halen geen gekke dingen in ons hoofd. We weten de weg hier na al die jaren. We kennen een paadje dat precies in de Engelse tuin uitkomt en we zijn weer in de vrije wereld.

Maandag 24 april

Steaddy

Het is een stuk frisser dan gisteren en we wandelen in Zwaanshoek. Ik probeer wat steadyness oefeningen te doen. Om beurten mogen Maddy en Blaine een dummy halen, zo’n kleine ronde. Moeilijk want Blaine is hebberig en wil alles halen. Ik moet haar flink tot de orde roepen en dan gaat het steeds beter. Ik heb zaterdag gezien, hoe belangrijk dit is, Puk is zo mooi steaddy.

GG

Na twee weken rust vanwege de loopsheid van Blaine, gaan we weer naar Leiden. De training gaat heel goed, Blaine heeft er zin in. En! Het is al een tijdje droog, dus droog gras, dus geen modder en geen kou. Dat betekent dat Blaine lekker makkelijk en snel gaat liggen.

Woensdag 26 april

Jachttraining in Mijdrecht, lees meer.

Posted in Puk