Zondag 4 maart

Blaine eet weer

Gelukkig gaat het met Blaine een stuk beter, gisteren nog bloed bij de ontlasting, vandaag heb ik niets gezien. De ontlasting is echter nog niet goed, maar trek in eten heeft ze wel.

Twee vogels en één

Maddy staat prachtig voor op een houtsnip en fazant. Al weet Blaine het aardig te verknallen voor haar.

IJs

Het interesseerd Blaine helemaal niets dat het water nu ijs is, ze stapt er net zo makkelijk op. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Zweetwerk

Nola heeft examen gedaan voor haar Zweetwerkcursus, allemaal 10’en. Echt super.

Maandag 5 maart

Waar gaan we heen?

Het is weer een prachtige dag net als gisteren. De zon schijnt uitbundig. Waar gaan we heen? Zwaanshoek? Wanneer ik de afslag bij De Zilk neem besluit ik om toch naar Langevelderslag te gaan. Verdikkeme geen parkeerplek, wat nu? Trimbaan dan maar. De honden weten het even niet meer denk ik, want ze zijn heel rustig in de auto. Blaine krijgt dé band om, 1 keer heb ik het nodig, omdat ze heel erg kliert met Maddy en het is meteen afgelopen.

Ze verknalt het

Ik waag het om Maddy niet de band om te doen, ze heeft het nu té zwaar denk ik. Maddy is weg, komt niet, compleet onder de invloed van een konijn. Ik kan niets dan achter haar aanjagen, de band heeft ze niet om. Eindelijk komt ze en het gaat weer om. Eén keer moet ik drukken, weer omdat ze niet komt en bij een hol is. Even later komt de boswachter aan in zijn auto, gelukkig lopen de honden braaf bij me.

Eerste maandag van de maand

De sirene gaat weer af. Raar is het, Dayan was de eerste en enige Weimaraner die hierop reageerde. Elke maandag van de nieuwe maand stond hij loeiend in de achtertuin.

GG

’s Avonds gaan we naar de gehoorzaamheidstraining, afgelopen nacht heeft het geregend en hierdoor is het veld helaas drassig met hier en daar een beter stukje gras. Jammer want het is een tijd droog geweest. De training gaat aardig, volgen kan wel stukken beter, In ‘het vak’ vertikt Blaine het om te liggen en tijdens appèl op afstand gaat dit ook moeizaam. Wat gaat er dan goed vraag je je af. Over de hindernis springen gaat goed, voorkomen ook, apport met dummy en halverwege leg ik de dummy neer en ik hou de afstand klein. Tijdens de ‘om’ oefening, staat Marrie de trainer voor de pion en lokt haar. Blaine vertrekt enthousiast, rent om de pion heen en ik gooi het speeltje naar rechts als beloning. Dit werkt goed.

Loops?

Bijna twee weken geleden dacht ik echt dat Blaine loops moest worden, 1x heb ik een beetje bloed gezien en daarna niet meer. Raar! Maar wel fijn.

Woensdag 7 maart

Jachttraining vandaag en dat betekent altijd haasten, vooral als ik nog eens drie kwartier te laat op sta, help.

Niet goed

Tijdens mijn ontbijt hoor ik ineens een gegil, niet normaal. Maddy kwam net van de bank af en het is flink mis. Ze gilt en gilt, heeft ze zich verstapt of een spier verrekt? Zeg het maar, het lijkt van haar rechterachterbeen en/of rechtervoorpoot te komen. Ik geef een halve tablet Carprodyl en even later nog een kwart. Dit moet natuurlijk inwerken. Liggen gaat ook niet erg, het is zielig allemaal en Blaine vindt het maar raar. Hoe gaan we het doen? Ella laat Maddy even voor het huis haar behoefte doen en ik laat gewoon Blaine uit daar waar we trainen. Als ik vroeg genoeg wegga haal ik het allemaal. Niet wandelen scheelt me zeker drie kwartier en dat is precies de tijd die ik verslapen heb. Ik vind het wel heel vervelend om Maddy zo achter te laten, hopelijk werken de pijnstillers.

Hoe gaat de training, lees meer.

Goed weer

Gelukkig gaat het weer goed met Maddy. Wanneer ik thuiskom is ze vrolijk en geeft geen pijn meer aan. Voor de zekerheid gaan we naar de Bavo en daar loopt ze vrijwel de hele tijd aan de lijn. Blaine heeft toch ook genoeg beweging gehad.

Donderdag 8 maart

Internationale vrouwendag en mijn verjaardag. Hoe cool is dat. Om het te vieren wandelen Ella en ik in de regen, ha ha. Ook gaan we naar mijn vader in het verpleeghuis en eten daar een gebakje, samen met broer en neefje. Hij vindt het een hele leuke verassing. ’s Middags lopen we in de trimbaan, er staat een harde wind en gelukkig wordt het al snel droog. Maddy is heel braaf, met band dat wel.