Zondag 21 januari

Oefenen

Ik probeer wat steady oefeningen te doen. Wanneer Maddy een dummy moet halen, blijft Blaine zitten. Dit valt niet mee, want zodra Maddy wegrent is Blaine er als de kippen bij om de dummy af te pakken. Ik begin steeds opnieuw en eindelijk blijft Blaine zitten. Als ik dit nu regelmatig herhaal moet het zich uit betalen, ook met andere oefeningen. Ook kom ik Astrid nog tegen met haar vier langhaar Weimaraners. Een pracht stel.

We komen best veel fazanten tegen in Zwaanshoek, de honden staan prachtig voor.

Grote mond

Verderop loopt een stel met twee Franse buldogjes. De ene komt naar ons toerennen en wordt heel brutaal. Blaffend en grommend staat hij bij Maddy en Blaine en zij kijken het Bulletje met verbaasde, grote ogen aan. ‘Wat is dit?’ En ze lopen weg bij hem, het Bulletje blijft verbaasd achter.

Belangstelling

Het valt me op dat er weer veel vraag is naar Weimaraner pups. Ik heb al verschillende aanvragen gehad.

Maandag 22 januari

Verliefd

Maddy ziet haar grote liefde, ja echt ze heeft er één. Het is geen Weimaraner helaas, dan zou het snel klaar zijn met nog een nestje. Het is een Saluki, een hele mooie licht bruin/beige Saluki, zo elegant en lief is hij. Maddy gaat meteen naar hem toe, ze hebben elkaar al een tijd niet gezien. Spelen en rennen doen ze niet, maar wel bij elkaar staan. Maddy flirt, biedt zich aan, geeft kopjes. Het is zo schattig om te zien, ze kan hem ook moeilijk verlaten. Deze Saluki crush heeft ze echt al jaren en waarom?

GG

Na een afwezigheid van 4 weken zijn Blaine en ik weer terug op het trainingsveld van KV Rijnland. Lees later meer.

Dinsdag 23 januari

 Dekentje

De honden hebben een fleecedekentje in hun mand, gewoon lekker warm. We hebben zoveel moeite moeten doen om Blaine te laten liggen tijdens het eten sinds haar bench was opgeruimd. Ze wilde wel graag bij ons bij de eettafel liggen, dus verhuisde we de mand die voor ligt naar achteren tussen June’s en Maddy’s mand in. Dit was een gedoe, voortaan legde we alleen een schapenvachtje neer tussen de manden. Blaine bleef niet liggen, dus ging de riem om en dit maakte we vast onder een stoelpoot. Wanneer het maar even kon ging ze liggen in één van de manden van Maddy of June. Nu June er niet meer is, is er een mand vrij en Blaine kan daar gaan liggen. Probleem opgelost zou je zeggen. Nee hoor! Wat doet ze nu? Ze gaat op de grond tussen deze manden liggen, zoals ze gewend was. Ja echt. En wat doet ze vanavond? Ze pakt het fleecedekentje uit de mand, neemt het in haar bekje en legt het in het midden tussen de twee manden in. Nog een beetje husselen met de pootjes en het dekentje is goed gekeurd, als een prinses gaat ze er lekker bij liggen. Raar!!

Woensdag 24 januari

Met Blaine ga ik naar de jachttraining in Mijdrecht. Vorige week in de ijzige kou, nu is het warmte record verbroken, 12 graden is uitzonderlijk in februari. Hoe gaat de training? Lees meer.