Zondag 24 december

Heel veel wandelingen gemaakt.

Maandag 25 december

Fijne Kerst!

Woensdag 27 december

Met pa gaat het de ene dag beter dan de andere. Vandaag had hij een goede dag, vertelde mijn moeder. Hij maakte zelfs grapjes. Toen ik er ’s maandags was kreeg ik niet veel reactie. Maar hij eet weer en drinkt goed en met de verpleging loopt hij stukjes met de rollator. Als het goed is krijgt hij morgen fysio, hier moet mijn moeder wel erg achteraan.

Geen jachttraining vandaag, we hebben kerstvakantie.

Donderdag 28 december

Bank

Er is wel het één en ander veranderd in huis naar aanleiding van June’s overlijden. De verhouding tussen moeder en dochter is prima, ze zijn zelfs iets closer geworden. Wat vooral opvalt is dat Maddy een stuk vrijer is. Ze stond altijd best onder de invloed van June, zij liet altijd goed blijken dat ze de baas was. Ze konden prima met elkaar overweg, maar op de bank liggen bij mij of vrouwtje was er niet bij. Maddy hield zich daar altijd strikt aan. Wat zie ik nu gebeuren? Maddy komt bij mij of mijn moeder op de bank liggen en ze geniet daar enorm van. Ze is heel aanhalig en wil veel aandacht en liefde ontvangen. Vaak ligt ze alleen maar met 4 poten op de rug.

Concurrentie

En ja Blaine dacht nu lekker het alleenrecht te hebben. Ze komt bedrogen uit, de eerste tijd had ze dat echt wel. Maddy’s bank gedrag veranderde na 1 ½ halve week denk ik. Steeds vaker kwam ze bij mij of mijn moeder liggen, dat kon nu, geen Darcy of June die haar tegenhield. Nu vindt ze dat ze er recht op heeft en ze kruipt bijna in me en wil gekroeld worden. Ik lig ’s avonds laat altijd op de bank, als ik tegen Blaine zeg “ga even opzij of ga aan het voeteneinde liggen”, dan doet ze dat. June deed dat ook. Maar Maddy kent dit niet en ligt languit op de bank, met Blaine vaak aan het voeteneinde. En ik? Voor mij is er geen plek meer over. Tuurlijk kan ik haar van de bank halen, maar nu vind ik het nog een beetje sneu. Blaine en Maddy zijn nu ook closer geworden, ze liggen naast elkaar, of de één heeft haar hoofd op de rug van de ander.

Vrijdag 29 december

Puk gaat jagen

Ik krijg een heel leuk berichtje. Puk en Sandra hebben hun eerste jachtdag gehad, hoe is dat. Ze hebben een geweldige dag gehad en Puk heeft heel goed gewerkt. Hij heeft alle apporten binnen gebracht, ook één over water. En ze zijn nog de groenbemester ingeweest voor fazanten. Puk heeft prachtig voorgestaan op een hen, alleen ging hij het zelf ook halen. Niet helemaal de bedoeling, maar het beestje was waarschijnlijk ziek en ja dan wordt het wel heel moeilijk voor een onervaren hond. Heb het zelf ook meegemaakt hoor met June. Puk was echt super trots op Puk en terecht en ik ook. Smaakt het naar meer??

Zaterdag 30 december

Is dit een goed idee?

Wij gaan naar de trimbaan! Ja echt waar en het is heel lang geleden. Wel krijgt Maddy de teletac om. Het gaat prima, Maddy en Blaine hebben het enorm naar hun zin. Ik besluit nog wat verder te lopen richting een hele hoge heuvel, poeh dat valt tegen zo’n klim. En ik krijg zelfs weer ijzertabletten, omdat de bloedwaarden weer wat laag waren. Afijn hier gaat het mis, er zijn veel konijnen blijkt snel. Maddy is weer aan het graven, maar ernstiger, ik hoor een zacht gepiep. Oh nee!!!!!! Ik weet zeker dat dit van een konijn afkomt. Maar wie heeft het beestje te pakken, ik hoop niet Maddy. Ik wist toen nog niet dat ze aan het graven was.

Konijn

Maddy zie ik dus in een hol, maar heb even geen tijd om hier iets aan te doen. Waar is Blaine? Ik roep en daar komt ze met een dik konijn in haar bek. Het valt me op dat de ogen schoon, rond en erg groot zijn. Och het arme beestje. Blaine komt niet meteen, maar met een lieve zachte stem komt ze wel. Afgeven doet ze niet meteen, ze hapt wat na. Jammer want ze heeft het beestje zacht vast. Blaine geeft het af en het konijn maakt meteen een beweging. Krijg nou wat, het leeft nog. Ik zet het op de grond en ze rent meteen weg. Pffffffff. Blaine hou ik nog even vast, dat lijkt me duidelijk.

Graven

En nu Maddy. “Maddy hier”, geen reactie. Ik druk op stand 6, dit doet haar niets. Ik doe weer het zelfde, geen reactie. Standje 7, pas bij standje 8 hoor ik een piep en deze heeft effect. Maddy komt uit het hol en ik roep haar weer. Ze duikt het hol weer in, ik roep “nee”. Geen reactie en ik druk weer, ik moet het nog een keer herhalen en nu komt ze. Tsjonge jonge. Of het helpt kan ik pas later beoordelen natuurlijk. Beide mogen verderop nog even los en het valt op dat beiden braaf zijn. Maddy gaat nog wel weg, maar komt terug wanneer ik roep.

Nat

Het is zo’n modderboel overal, er is zoveel regen gevallen. Volgens mij draag ik mijn laarzen al een week of 8.