Zondag 12 november

Weimaraner wandeling in Flevopolder

Maddy, Blaine en ik gaan naar de Weimaraner wandeling in Luttelgeest in het Kuinderbos. Ik ben hier één keer geweest met Maddy, met da Appèl- en Apportproef. De afstand valt tegen, het is toch anderhalf uur rijden. Onderweg hebben we de vreselijkste buien, zwarte luchten, hagel en volgens de berichten wordt het niet veel beter. Onderweg haal ik nog een kop koffie en we komen mooi op tijd aan.

Wie zijn er?

Ik zie Karin al en Gert met Nola en Elin, Ruud en Annelies met Chelsey en Suzy. Ik vind het natuurlijk heel leuk om Suzy en Nola te zien. Schatten van honden en nog mooi ook!

Goed toeven

Het is heerlijk in het bos en de honden hebben het ook naar hun zin. Blaine en Maddy hebben beide een oranje band om en dat valt goed op. Heb wel eerst gekeken of oranje erg in trek was, maar dat viel mee. Suzy heeft ook een oranje band, all in the family.

Geen incidenten

Er heerst een vrij ontspannen sfeer, de honden gedragen zich en er zijn geen bijtincidenten. Nola krijgt in het begin een snauw van Chelsey en daar is ze best van onder de indruk. Halverwege blijft Maddy steeds bij me in de buurt lopen en dat is vreemd, misschien is er iets gebeurd.

Drup

Jur is er ook en op een gegeven moment was er een oude hond die bij me in de buurt liep en bij me snuffelde. Jur vertelt dat het Drup was, zij wilde even hallo zeggen. Ik roep haar meteen en daar komt ze met haar 15 jaar. Ik haal haar aan en ze is blij, tuurlijk krijgt ze een koekje, want daar is het haar natuurlijk ook om te doen.

De tijd gaat snel

De wandeling is zo voorbij, we hebben ongeveer 11/2 uur gewandeld. Tuurlijk gaan we nog koffie drinken in de Wipkip, ja echt waar. Gert trakteert, dank je wel! Koffie en een kruiningse brok of zoiets, smaakt goed, mooi maatje en het is iets van speculaas.

Band

Annelies heeft de teletac van Karin geleend en ik vertel dat ik er eigenlijk ook één moet hebben. Voor Maddy en het graven, voor Blaine voor het springen tegen trimmers. “Nou”, zegt Karin, “Dan leen je die van mij toch”. Oh dat is heel aantrekkelijk en ik neem het aanbod aan. Tegen Blaine en Maddy dreig ik met de band: “Ja dames het is afgelopen, ik ga jullie aanpakken”. Ik ben antiband, maar ik heb van alles geprobeerd en niets helpt. Ik wil ook weer graag naar de duinen voor de afwisseling en de afstand. Ik heb geen zin om weer uitgescholden en bedreigd te worden.

Schrikken

Gisterenavond laat stond June op, ze was niet lekker en wilde naar buiten. Ze probeerde te braken maar dat lukte niet. Dit is vaak geen goed teken en hoort bij een maagdraaiing. Ik zie ook dat haar buik dik werd. Ik schrok me rot en riep mijn moeder. Gelukkig braakte ze een beetje, het was alleen maar wit schuim/slijm.

Pijn

Haar buik zwol niet verder op, maar ze had wel pijn. Ik hoorde haar zachtjes piepen en toen ik haar onderbuik betastte gaf ze ook pijn aan. Ik gaf een halve pijnstiller van 500 mg en nog een maagtablet. June ging niet liggen en bleef maar staan. Toen ik op de bank ging liggen kwam ze eindelijk ook liggen, bij mij. Daarna ging het een stuk beter.

Maandag 13 november

Het gaat iets beter met June, ze wilde zelfs mee met de ochtendwandeling en ’s middags is ze ook mee geweest naar de Bavo. Eten is nog steeds een ramp.

Geen GG vanavond i.v.m. een verjaardag.

Dinsdag 14 november

June

Het gaat wat beter met June, ze eet ook beter. En ze wil mee met de middagwandeling. Ik wil de riem omdoen, ze loopt niet weg en loopt aardig makkelijk mee naar de auto.

Waar is June nu?

Ik vind het wel veel prettiger lopen hoor met June bij me in de buurt. Ik vergis me weer in de tijd en al snel lopen we in het donker. Blaine en Maddy hebben de lichtgevende band om, maar voor June heb ik er geen. Eén keer ben ik haar kwijt. Ik ben zo gewend dat June achter me loopt, ik kijk achterom en ze is er niet. Hè waar is ze nu? Zie ik haar in de greppel staan die best diep is. Ze staat in het water te staan en te drinken. Raar! Ze haat water en nat worden. Als ze er maar uitkomt? Gelukkig gaat het en nog best makkelijk ook voor haar doen.

Woensdag 15 november

June

De oplevingen van June duren nooit lang. Vanmorgen wilde ze niet mee, maar dat moet gewoon, ’s middags is ze thuisgebleven. Eten vanmorgen ging ook slecht.

’s Morgens heb ik jachttraining met Blaine in Mijdrecht. Lees meer.

Zaterdag 18 november

Het regent

Gaan we toch maar naar de Bavo? Neh, we rijden naar Nieuw-Vennep. Inmiddels komt de regen met bakken uit de lucht, ik heb zelfs slecht zicht op de snelweg. Arme ma, zij zit nu op de electrische fiets op weg naar huis van haar bezoek aan pa. Echt waar zodra we uitstappen is het droog, heerlijk.

Fazant

In het donker, met banden om, staat Blaine prachtig voor, Maddy aan de andere kant. Maddy is wat onzekerder, Blaine niet. Ze doet een stapje naar voren en nog één en het hennetje vliegt uit de bosjes, prachtig. Volgende week zondag komt Puk langs en gaan we fazanten opzoeken. Vanmorgen hadden de honden ook twee fazanten en gisteren één.