Zondag 8 oktober

Vrijbrief

Wat is het toch met wandelaars, waarom denken ze dat ze hondeneigenaren mogen uitschelden? Ik heb nooit problemen met wandelaars die hun honden uitlaten, sterker nog ook niet met de wandelaars die ik net tegenkwam tot die ene dan. Zo eentje die eigenlijk geen zin heeft om te wandelen, saggerijnig is, hij loopt niet voor niets alleen, de andere wandelaars hebben vast een hekel aan hem. Oké, oké, ik draaf door sorry.

Bang

Ik denk dat er een georganiseerde wandelroute is uitgezet, zoveel wandelaars zonder honden, dat heb ik hier nog nooit gezien. Ze hebben allemaal een boekje/route in hun handen. Sommige houden het boekje omhoog, ik merk dat dit de wandelaars zijn die bangig zijn voor honden. Iets omhoog houden bij een jonge enthousiaste hond is nooit een goed idee. Blaine is nieuwsgierig, ‘wat is dat wat die mevrouw of meneer heeft’? Ik roep haar een paar keer tot de orde en alles gaat goed, één mevrouw zie ik opgelucht ademhalen. Je weet waarschijnlijk ook dat bange mensen een luchtje uitscheiden die honden ruiken. Dit maakt die persoon ook aantrekkelijker voor ze.

Aardige man

De leuke meneer komt eraan, boekje omhoog, angst zweet, nieuwsgierige Blaine en ze komt iets omhoog. Volgens mij komt ze niet tegen de aardige aan, hij nog angstiger. Ik roep Blaine, niets aan de hand. Daar wordt anders over gedacht, man is boos. “Die hond moet aan de riem”! “Die hond hoeft niet aan de riem, het is hier een losloopgebied”. Nu word ik uitgemaakt voor van alles en nog wat, “tering wijf, klote hond”, ik zal het maar niet allemaal opnoemen. Ik ben door gelopen en ineens krijg ik een ingeving. Ik draai me om en maak een foto, toevallig heb ik de camera bij me. Hij draait zich om en maak weer een foto, ik weet al dat deze mislukt is, maar dat weet hij niet. Weer een scheldtirade krijg ik over me heen. “Dit is voor alle bedreigingen”, roep ik.

Overpeinzing

Zou hij dit nu ook doen wanneer ik een grote, stoere, breed gespierde man zou zijn? Nah, daar heeft hij de ballen niet voor. In ieder geval is mijn wandeling verpest op deze mooie zondagmorgen.

Maandag 9 oktober

Eten

Maddy is gek op eten, dat weet je. Blaine is gek op het pikken van eten van June. Maddy laat dat wel uit haar hoofd. Blaine daar in tegen, is een makkelijke prooi, van haar krijgt ze geen snauw. Wanneer ze klaar is met eten, altijd als eerste, draait ze zich snel op. Met haar lange tong gaat ze langs de rand van Blaine’s bak. Zo kan ze mooi een paar brokken pikken en vaak vallen er een paar brokken buiten de bak. Ik of Ella moeten er altijd zijn als scheidsrechter. Maddy krijgt een standje, ze draait zich om en likt haar bak weer uit. Maddy is al bijna een worst op pootjes en het moet geen rollade worden….. Dit gaat gepaard met veel gekletter en gerammel, hoe harder hoe fijner. Ondertussen is Blaine klaar en loert op June’s eten. Ik stuur ze weg, het is niet prettig eten met die aasgieren in de buurt. Wanneer June even wegloopt, duikt Blaine meteen in haar bak en ze is zo snel. June moedig ik weer aan om nog even door te eten. Wanneer al het eten op is, worden de bakken blinkend schoon uitgelikt door Maddy en Blaine.

Eten deel 2

Wanneer Blaine en ik thuiskomen na de GG-training vraagt mijn moeder: “Was ze niet misselijk?” “Huh, hoezo?” “Blaine heeft na het eten, net voor jullie weggingen de hele vleespan leeg gegeten. De vaatwasser had geen beter resultaat behaald, blinkend schoon.” “Nee! Wat erg.” “Stond het op de aanrecht”, vraag ik. Het bleek in de kast te staan en mijn moeder had de deur wat open laten staan en dit was haar kans. Jus, stuk gebakken kip en veeeeeeel uien, allemaal in het buikje van Blaine. Wat zal ze het naar haar zin gehad hebben. In ieder geval smaakte de stukjes worst en brokjes nog prima tijdens de training.

GG-training

Deze trainingen zijn vooral herhalingen en veel spannends gebeurt er niet. Met een hele jonge hond die veel moet leren valt er steeds wat te vertellen, maar nu niet meer. Ik schrijf daarom niet meer elke week wat we doen. Af en toe zal ik nog wat over deze training schrijven, hoe we er voor staan, wat gaat goed, wat nog niet.

Woensdag 11 oktober

Vanmorgen is de jachttraining in Breukelen, gelukkig valt het mee met het verkeer. Lees meer.

Vrijdag 13 oktober

Ik laat Maddy los hoor, de afgelopen twee dagen heeft ze aan de riem gelopen. Nu staat er niet één auto op het parkeerterrein en ik waag het erop. Hopelijk speelt vrijdag de 13e niet mee.

Zaterdag 14 oktober

Ook nu is het rustig in Zwaanshoek en weer laat ik Maddy los. We lopen door de ruigte heen en de honden hebben het vooral druk met fazanten.