Zondag 27 augustus

Het is een heerlijke warme dag vandaag en ’s morgens wandelen we in Zwaanshoek en ’s middags wordt het een rondje Bavo. Deels omdat we laat thuis zijn na bezoek aan mijn vader. Ik heb gisteren een konijn uit de vriezer gehaald en daar moet ik mee oefenen. Het konijn is al niet best meer en anders blijft er niets meer van over. Na de wandeling gaan de honden de auto in en ik leg het konijn weg. Wanneer ik de deur van de auto opendoe, en ik gebruik al expres de zijdeur, krijg ik de kans niet om Blaine te pakken want ze vliegt er al uit en rent naar de plek waar ik net was. Shit! Ik ren er meteen achteraan, Blaine rent richting het konijn en ik maak er meteen een ‘apport’ van. Ze pakt het konijn en komt het brengen, perfect gaat het, yeahhhh! Hierna laat ik Blaine een paar keer om mijn commando “vast” het konijn pakken, prima gaat het. Ik doe ook nog een simpele ‘verloren zoek’ en ook dat gaat prima. Wel is Blaine heel fel met nahappen, wanneer ik het konijn in mijn handen heb en dat moeten we niet hebben.

Sandra en Puk tijdens de oefendag SJP. Puk heeft net een ‘apport uit water’ gehaald en dat deed hij prima. 9 punten. zie verslag SJP  en week 34

Maandag 28 augustus

Weer één ziek

Het gaat lekker, nu is Blaine weer ziek. Ze begint met overgeven en tijdens het uitlaten heeft ze diarree met bloed erbij. Eten wil ze niet, helemaal niets, ook tussen de middag niet. De honden wisselen elkaar af lijkt wel. Ik stuur een berichtje naar de GG-trainer. Zij zegt dat ik beter thuis kan blijven, ook i.v.m. de besmetting. Gelukkig eet ze om 16.30 wel een beschuitje met boter en ze heeft geen ontlasting meer en heeft niet meer overgegeven. Ze krijgt rijst en lichtverteerbare brokken.

Samenwerken

Het valt steeds meer op dat Maddy en Blaine goed samenwerken. Maddy staat voor, Blaine komt ook en neemt meteen een ander strategisch punt in en beiden staat voor. Maddy staat nu veel vaster voor, Blaine houdt het nog niet zo lang vol en springt vol in. Ik sta aan de zijlijn en kan alleen maar hopen dat de Patrijs of Fazant goed wegkomt. Tot nu toe wel. Het is weer een hele mooie dag. Augustus sluit goed af.

Dinsdag 29 augustus

Als een speer er vandoor

En weer speuren de honden veel Fazanten en Patrijzen op. Zo grappig, tegenwoordig rent Blaine als een speer vooruit wanneer ik haar losmaak. Ze wil gewoon als eerste bij het veldje zijn waar meestal fazanten zitten. Ook nu, ze staat prachtig voor op 2 hennen. Later komen we nog een klucht Patrijzen tegen en een fazantenhen.

Woensdag 30 augustus

Nat

Een compleet verregende dag. Tijdens de middag wandeling in Venneperhout hebben we niet zo veel geluk als vanmorgen, toen liepen we droog en nu niet. Het is een saaie wandeling, niets te beleven. Maar ineens is daar een haasje en de honden kunnen zich even uitleven. Blaine ziet hem en is weg, volgens mij is ze nog even luid op spoor ook.

Donderdag 31 augustus

Na regen……

Gelukkig een mooie, zonnige middag. Tijdens onze wandeling staan de honden voor op twee fazanten en een klucht Patrijzen.

June’s keel

June kucht weer meer, het ging een tijdje goed. Als verzachting geven we een schepje honing, ze vindt het nog lekker ook.

Vrijdag 1 september

Hoe moeilijk kan het zijn

Het gaat weer lekker, al twee dagen vergeet ik wild uit de vriezer te halen. Vanmiddag heb ik dan echt een eend eruit gehaald om morgen te gebruiken.

Score

Twee fazanten hanen.

Zaterdag 2 september

Trainen voor de SJP

We rijden laat in de middag naar Zwaanshoek en ik neem een eend mee. Eerst gaan we wandelen, daarna doe ik de honden in de auto en leg de eend weg. Ik haal Blaine voor een ‘zoek apport’. Ze moet even zoeken en dan zie ik haar aankomen met de eend mooi in haar bek. Helaas niet om de romp, maar ze houdt het aan de hals vast. Prima gedaan. ’s Morgens heb ik nog ‘blijven uit zicht geoefend’.