Zondag 13 augustus

Gisteren is Maddy 6 jaar geworden. Vandaag is het een mooie dag, mooi weer om te wandelen. Ook neem ik mijn oefentas mee om ’terug plaats’ te oefenen en de pion met ‘om’. Heel goed gaat het. Morgen weer GG, er moeten even wat oefeningen opgefrist worden.

Maandag 14 augustus

Ook deze ochtend doen Blaine en ik wat oefeningen. We oefenen wat lijnen en blijf uit zicht. Het gaat best goed. Ook de GG-training gaat goed ’s avonds, Blaine is heel braaf. Lees meer.

Dinsdag 15 augustus

Eend

De tijd dringt en ik wil nog met een eend trainen. Ik leg de eend stiekem een eindje verder van de waterkant. Ondertussen moet ik de honden goed in de gaten houden, ze mogen niets ruiken natuurlijk. Vooral June is hier een meester in. Maddy en June maak ik vast en met Blaine loop ik naar de overkant van het water. We staan best een eindje van de kant en met een “vooruit”, stapt ze het water in en zwemt naar de overkant. Aan de overkant zeg ik: “zoek apport” en vrij snel vindt ze de eend. Vanaf de overkant kijkt Blaine me aan en ik kan het niet laten om te roepen, veel te bang dat ze omloopt. Blaine zwemt weer mijn kant uit en heeft de eend mooi vast. Helaas loopt ze bij me vandaan wanneer ze weer aan de wal is en laat de eend vallen. Ze pakt het weer en rent weg en uiteindelijk komt ze naar me toe.

June

Oh het is er één. Meteen gaat June kijken waar we toch mee bezig waren, misschien zijn we de eend wel vergeten? Nee June die zit weer in mijn tas.

Woensdag 16 augustus

’s Morgens jachttraining, lees meer.

Voorstaan

De jachttraining met Blaine gaat heel goed. ’s Middags wandelen we weer een keer Venneperhout en mijn moeder is mee, ik heb haar in Warmond opgehaald. Maddy staat in het open veld PRACHTIG voor op een klucht Patrijzen. Blaine doet ook mee, eerst staat ze achter Maddy, maar ze wil meer van dienst zijn, het zijn er heel veel tenslotte. Blaine rent via links om en probeert aan de andere kant de Patrijzen vast te houden. Helaas wordt het nu te onrustig voor de Patrijzen en vliegen ze op. “Ik heb er zeker 10 geteld”, zegt Ella.

Donderdag 17 augustus

Voorstaan

Weer staat Maddy prachtig voor en heel lang. Ik kan helemaal bij haar komen. Blaine sluit ondertussen ook aan en dan vliegen ze weg. Weer vindt Maddy ze en weer staat ze prachtig voor, nu kan ik helemaal bij haar komen en samen stoten we ze uit. Er komt zelfs nog een derde keer, steeds dezelfde klucht Patrijzen. Het valt op dat Maddy langer blijft staan en niet meer zo snel de Patrijzen eruit loopt.

Vrijdag 18 augustus

Konijn

’s Avonds gaan Blaine en ik nog even naar de Bavo om met een konijn te oefenen. Ik pak het serieus aan. Ik leg het konijn neer, volgen, vast, met konijn in bek doorlopen. Na een paar keer oefenen gaat dit goed. Nu aan de lange lijn een konijn halen. Ze likt weer aan het konijn en dat mag niet dus meteen een correctie. Ze pakt het konijn, kan niet weglopen door de lange lijn en het gaat steeds beter. Tenslotte mag ze los het konijn apporteren en het gaat best goed. Oké dit is een stuk beter dan afgelopen weekeinde.

Nog even het blijven uit zicht oefenen en dat gaat ook goed.

Zaterdag 19 augustus

Er is er één jarig!

En we hebben weer een jarige en wat voor 1. Vandaag is June jarig, 11 jaar is ze nu. June heeft ook een geweldige dag gehad in de natuur. Ze zoekt de fazanten en patrijzen niet meer zelf, dat doen de andere twee dames voor haar. Maar helpen met voorstaan doet ze graag en zo nu en dan inspringen.

2 jaar geleden had ik niet gedacht dat ze deze leeftijd zou bereiken. Toen werd de ziekte van Cushing geconstateerd. Maar met medicijnen gaat het best aardig. Wel is ze het laatste half jaar achteruit gegaan. Verder heeft ze het druk met de roedel in de gaten houden. Opdringerige honden, groot en klein, worden weggestuurd. Wanneer Maddy en/of Blaine weg zijn, wacht ze netjes tot ze weer terug zijn en zo nu en doen moet er een correctie uitgedeeld worden, daar is ze heel duidelijk in. Verder is ze vooral heel lief, trouw en een schat.

Broers en zussen

Ook de felicitaties aan Isa, Dido en de andere broertjes en zusjes. Helaas zijn zusje Luna en broer Gento er niet meer en het is altijd moeilijk met zo’n dag als deze. Heel sterkte baasjes. Verder is het vooral een feestdag, die bijna over is.

Eend en konijn

Nog even oefenen met eend over water. Super gaat het én zittend afgeven. Met een konijn oefen ik nog even in de tuin, het is alleen niet helemaal ontdooid. Het gaat best aardig.

Wat gaat er mee naar de oefendag SJP van de WSH

Alles klaarmaken voor morgen, wat kan in de auto laden, scheelt weer. Het wordt heeeel vroeg opstaan morgenochtend.