Zondag 23 juli

Zeer poot

Maddy loopt mank. Waarvan? Hoe? Wanneer? Ik weet het niet. Ik kijk onder haar voet, maar kan niets zien. De langzame pas, telgang, gaat goed, maar in draf gaat het mis. Ze hinkt, trekt haar rechterachterpoot zelfs op. Dit zie je vaak bij Jack Russels. Ik mag haar knie buigen, voeten, maar aan één van de tenen geeft ze een reactie. Maddy heeft dit nooit. Maar even wat rustig aan doen en proberen aan de riem uit te laten.

Maandag 24 juli

Vakantie

Geen GG vandaag, we hebben vakantie tot 14 augustus meen ik. Heerlijk! Helaas loopt Maddy nog mank, ik laat haar stukjes los en aan de riem. Maar ja als ze los is gaat ze ook los.

Spiegel

Wanneer Blaine op de bank zit, kan ze in de spiegel kijken die tegenover haar hangt aan de muur. Ze vindt zichzelf erg interessant, misschien zelfs knap. Ze kan zo een heel tijdje naar zichzelf kijken.

Dinsdag 25 juli

Familie Patrijs

Nu laat ik Maddy echt niet los, want ze loopt nog steeds mank. Alleen gooit een klucht Patrijzen roet in het eten. Ja de familie is er nog steeds en wordt regelmatig opgespoord door Maddy en Blaine. Wanneer ik mijn auto parkeer vliegt de hele familie weg, oh de reactie van de honden. Maddy kijkt met hele grote ogen door de voorraam. Wanneer ik uitstap zie ik nog een jong patrijsje op het pad lopen. Ik doe de klep omhoog en voor ik het weet springen Maddy en Blaine, met riem, uit de auto op zoek naar de Patrijzen. Potverdorie!! Ik vind het eng dat ze hun riem nog om hebben, stel je voor dat ze ergens blijven hangen. Gelukkig kan ik de riemen snel afdoen. Ik laat Maddy nog even los en weer worden de Patrijzen gevonden. Hierna lijn ik haar aan, ik vind het zielig en kom meermalen in de verleiding om haar los te laten. Maar ik doe het niet.

Oren

Blaine krabt aan haar oor en maakt daar altijd een kreunend geluid bij, net als haar moeder. Na het krabben likt ze aan haar voet…. Ik maak haar oor schoon en moeder Maddy komt erbij zitten en houdt de boel in de gaten. Misschien kan ze ook nog van nut zijn en een helpende hand geven. Dit doet ze bijna altijd, wanneer ik iets bij Blaine moet doen.

Woensdag 26 juli

Geen jachttraining en daarom lekker naar Zwaanshoek. Ik probeer de dode hazen en konijnen te ontwijken, vandaar steeds naar dezelfde plek.

Autocorrectie

Het valt op dat Blaine nu een paar keer een correctie van June krijgt in de auto. Blaine wordt steeds brutaler en piept meer en gelukkig krijg ik hulp van June. Een correctie van je andere hond werkt het beste. Het helpt, ze piept niet meer. Dank je June.

Niet komen

June en Maddy zijn al in de auto en Blaine is stokdoof geworden. Ze komt niet wanneer ik roep of fluit. ‘Krijg het dan maar’, denk ik. Ik stap in de auto en rij naar achteren, spiegels houd ik goed in de gaten. Blaine rent richting de parkeerplaats waar de auto stond, stond ja. Blaine vindt het raar, ze kijkt rond en ik zie haar denken ‘waar is mijn baasje?’ Onze auto staat achter haar, maar ze herkent het niet. Ze rent een heuveltje op en kijkt weer rond, ah arme Blaine en een domme Blaine. Ik stap maar uit de auto, vind het toch een beetje zielig. Ze is zo blij om me te zien, gekke meid.

Mank

Maddy liep vanmorgen heel goed en ik heb haar een tijdje los gelaten. Nu maar afwachten wat de reactie op haar poot is. ’s Middags zie ik iets meer een hapering in het lopen, echt heel miniem. Daarom nog helft los en helft aan de riem.

Diarree

June blijft maar last van haar darmen en buik houden, zo naar. ’s Morgens heeft ze niet zo’n trek, maar later wel. Ik hoorde gisteren goed nieuws van June’s zus Dido. Het gaat goed met haar, maar ook zij heeft veel foute bulten helaas. Ze is nog wel steeds de clown van de familie.

Klieren

’s Avonds zijn de jongste dames weer flink aan het klieren. Wanneer Maddy gromt naar Blaine is ze daar echt niet van onder de indruk. Ze blaft zelfs terug. En dan hoor ik ineens een hele ferme snauw en een harde jank van Blaine. Deze correctie komt aan, Blaine komt zelfs bij mij aan de bank liggen. Dit is volgens mij nog nooit voor gekomen. Geeft niets, hier leert ze van, ze wordt veel te brutaal.

Donderdag 27 juli

Het been van Maddy

Vandaag zie ik echt niets meer aan het been van Maddy en ze is de hele tijd los geweest. Blaine spoort twee Patrijzen op. Ook heeft ze heel goed gewerkt met een ‘verloren zoek’.

Puk

Ik krijg een geweldig leuk filmpje van Sandra met Puk. Een mooie ‘vooruit’ met een ‘verloren zoek’.

Zaterdag 29 juli

Getsie, we lopen de hele middagwandeling in de regen…..

Show

Morgen gaan Gert, Karin, Nola, Blaine en ik naar de hondenshow in Rotterdam. Keurmeester is de heer Mensing, ik show Nola, Blaine gaat mee voor de gezelligheid.