Filmje van Suzy met Ruud en Annelies en op de voorpagina Puk in Oostenrijk op vakantie

Din

Zondag 25 juni

We zijn laat….

’s Morgens doen we een paar oefeningen in Zwaanshoek, twee ‘verloren zoeken’. Maddy rent mee en Blaine komt met de dummy terug, gevolgd door Maddy. Maar ik weet zeker dat Maddy het gevonden heeft en Blaine het afgepakt heeft. Daarom hou ik Maddy vast en mag Blaine zelf de moeilijke dummy zoeken. Dit duurt even en een paar keer kijkt ze me aan, ik zeg niets en ze blijft zoeken. Wel loop ik een eindje naar rechts om de richting aan te geven. Ze blijft een tijdje weg en dan zie ik haar aan komen rennen met dummy. Beide keren geeft ze het mooi af.

Hoge dummy

Voor Maddy en Blaine leg ik nog een dummy in een boom in een hoge tak. Zo leert Blaine haar neus hoog te houden. Dit is geen probleem voor de dames, Maddy heeft dit al vaak gedaan en Blaine krijgt het ook meer door.

Tam konijn

In Venneperhout komt Blaine ineens naar me toe met een groot konijn in haar bek. Het beestje stinkt en haar onderlichaam is weggevreten. Blaine geeft het af, maar gaat er even later mee vandoor en komt niet meer. Dit is moeilijk, ik moet drie honden in de gaten houden die alle drie gek op konijn zijn en dan komt ook de concurrentiestrijd er nog bij. Ik ga achter Blaine, met Maddy aan de riem en June is foetsie, ze weigert te komen en als laatste redmiddel gooi ik de riem naar haar toe. Misschien niet de meest opvoedkundige manier maar het helpt wel. Maddy en Blaine gaan aan de riem, alleen June is nog weg. Dat betekent vaak niets goeds, iets aan het eten ergens? Even later komt ze eraan met dat k.. konijn. Ze geeft het af en ik gooi het aan de kant, heb het helemaal gehad met het beestje. Ook June gaat aan de riem, pas wanneer we over de brug zijn mogen ze los. We nemen voor de zekerheid een ander pad terug naar de auto.

Maandag 26 juni

De roestelberg

Vandaag ontmoeten we Suzy en Annelies in Kaatsheuvel. Ruud en Chelsey zijn er niet bij, omdat Chelsey mank is. Vorige week kon de wandeling vanwege de hitte niet doorgaan, nu is het prima wandelweer. Mooi gebied, bos, water en zand. Blaine gaat nog achter een paar eenden aan in het water en even later doet Suzy hetzelfde. Het valt op dat de twee zussen dezelfde watervreugde hebben. Wat een lieverd is Suzy, we genieten van haar en wat is ze opgeknapt. Ik ben hier zo blij mee, dankzij de vele inspanningen van Ruud en Annelies. Ze hebben haar weer helemaal hersocialiseerd, overal mee naar toe genomen en veel tijd, aandacht en liefde in gestoken. Suzy heeft een zomercursus Gehoorzaamheid gehad en de trainer zag zo’n grote verandering bij Suzy. Van een heel timide, gedrukt hondje tijdens de eerste lessen, naar een leuke, vrolijke hond tijdens de laatste les. We hebben veel foto’s gemaakt en heerlijk gewandeld. Daarna wat gedronken, gegeten en plannen w.b. Suzy gemaakt.

Teek

Bij Blaine haal ik een teek weg, ze merkt het niet eens en slaapt gewoon door op haar rug met de poten hoog in de lucht. Maddy heeft het wel door, ze komt kijken en houdt de boel goed in de gaten.

Woensdag 28 juni

Kat op straat!

Het is benauwd tijdens de korte ochtendwandeling. Thuis parkeer ik de auto en ik zie Blaine door de autoruit loeren. Begint zij ook al? Maar ik zie niets. Met het uitstappen hou ik de honden goed in de gaten, maar ze zijn me te vlug af en rennen weg. Er zit een kat, dat is de oorzaak van dit gedrag. Shit!!!! Eerst June naar binnen en dan naar die twee grijze hooligans. Ze rennen door drie tuinen, wanneer ik, puf puf, bij ze ben staat Maddy op de stoep en kan ik haar aanlijnen. Blaine is stouter en rent nog naar de overkant van de straat, het is goed dat het nog voor 08.00 uur is. Even later kan ik gelukkig Blaine ook aanlijnen. Dit begint goed, ik ben kapot, heb het bloedheet en ik moet haasten om nog op tijd weg te gaan.

Jachttraining

Met Blaine ga ik naar de jachttraining in Uithoorn en we zijn mooi op tijd, het is ook rustig op de weg. Lees meer.

Wat is dit nu?

Tijdens het eten gaat Blaine richting June liggen en dan legt ze haar hoofd op June’s kussen neer. Wat doet June? Ze vindt het maar raar, toch mag Blaine zo blijven liggen.

Donderdag 29 juni

Familie

Op een mooi stukje open gras laat ik de drie dames zitten en liggen. Mijn laatste commando is “af” en dan loop ik weg, wel kijk ik een paar keer over mijn schouder of Blaine nog ligt. Ik loop een hoek om en verschuil me achter hoge rietpluimen. Wat zie ik daar nu? Snel kruipt er iets over de grond. Ohhh, het is een Wezel familie. Ik zie nog net drie kleine Wezel kindjes het pad oversteken en ze verdwijnen in het riet. Na de oefening mogen de honden los, kijken of ze de Wezeltjes ruiken. Jazeker, June kent ze en heeft het helemaal druk. Zij ruikt waar ze vandaan komen en komt uit bij hoge vegetatie en bramenstruiken. Blaine heeft het ook heel druk, al weet ze niet wat ze ruikt. Maddy kamt eerst het gebied uit waar ze naar toe gegaan zijn.

Zo slim

Vanmiddag breng ik mijn moeder naar Warmond om mijn vader te bezoeken. De honden gaan mee, want ik rij meteen door naar Zwaanshoek. “Hé wat zijn de honden rustig, Blaine en Maddy slapen”, zeg ik tegen Ella. “Dit is niet de weg naar Nieuw-Vennep of Zwaanshoek”, reageert Ella. “Hebben ze dit ook al in de gaten? Of ze zien dat jij je goede kleren aan hebt en een tas met spullen”. Iets is het want wanneer ik mijn moeder heb afgezet zijn ze allemaal wakker en kijken uit het raam waar we heen gaan.

Morsdood

Helaas ligt het dode tamme konijn nog op zijn plek en gelukkig heb ik Blaine en Maddy nog even aan de lijn. June ruikt het en inspecteert het. We lopen ons rondje en gaan ook naar het open grote veld. We lopen langs de slootkant, aan de andere kant is het pad wat naar het parkeerterrein gaat. Ineens zie ik de neus van Blaine omhoog gaan, shit, ze ruikt natuurlijk het konijn dat aan de overkant van de sloot ligt. Ik moet veel overtuigingskracht gebruiken om haar bij me te krijgen. Ik had echt verwacht dat tamme konijn opgevreten zou zijn door vossen of roofvogels, helaas niet.

Vrijdag 30 juni

Gedragstest

Vak

De oefening ’terug vak’ moeten June en Maddy weer verprutsen voor Blaine door ook snel in het vak te gaan liggen. Ik wilde maar dat zij het net zo snel deden toen ze zelf nog op cursus zaten. Ik wil deze oefening toch goed afsluiten en loop naar het andere grasveld, hier kan ik Maddy en June aan een paal vastmaken.

June

Ze is niet gek, nooit geweest, ze is slim en gewiekst. Dit komt nu niet meer zo tot uiting, maar ze is het wel. Ik ga naar de kelder om bullepezen te halen en doe de deur achter me dicht, maar niet in het slot. Nog even snel gooit ze haar hoofd tussen de deur zodat ze kan kijken.

Gedragstest

Eindelijk heb ik het verhaal over de gedragstest toegevoegd bij jachtproeven Blaine.

Zaterdag 1 juli

Met z’n allen

Weer zie ik de familie Patrijzen, gisteren twijfelde ik nog of het fazanten of patrijzen waren maar nu niet meer, en moeders vliegt mee. Maddy is daar in de buurt en heeft ze opgespoord. Balen, want ik wil ze zoveel mogelijk met rust laten. Dit alles komt omdat ik in dit stukje ruigte twee dummy’s neerlegde voor een ‘verloren zoek’ voor Blaine. Blaine zoekt uitstekend, met veel snelheid en passie, springend over het hoge gras en distels. In no time wordt de eerste, de verste, gevonden. Met de andere dummy heeft ze iets meer moeite, die ligt onder de wind merk ik, maar ze zoekt goed naar links en rechts. Ook deze vindt ze, knappe meid.

Hoog in de boom

Ook leg ik twee dummy’s in een boom, de eerste vindt ze heel snel, met de tweede heeft ze veel moeite. Ik doe het nog een keer om het goed af te sluiten en wil het filmen. Ik krijg de kans niet want in no time staat ze ineens achter mij mét dummy.