Zondag 11 juni

Ontspannen

Een heerlijk rustig, aangename wandeling in Zwaanshoek, zo kan het ook. Maar ik denk dat de warmte er mee te maken heeft, ineens is het 29 graden, de grote drive om veel en ver te jagen is wat minder. We zoeken het water op, Blaine heeft dat allang gedaan, zij heeft al gezwommen. De andere twee moet ik aanmoedigen. Voor Maddy moet ik Blaine aanlijnen, anders gaat ze echt niet zwemmen, veel te bang dat ze weer koppie onder geduwd wordt. Bij June moet ik heel veel overredingskracht gebruiken, het lukt ze zwemt. Ook doe ik wat oefeningen met Blaine, ik probeer elke dag het afliggen uit zicht te oefenen. Verder gaat de ‘verloren zoek’ heel goed en terug vak ook. Jammer dat de andere twee dames zich er mee moeten bemoeien.

Normale temperatuur

Wanneer we ’s middags gaan wandelen is de hitte helemaal verdwenen, de honden vinden het niet erg en ik ook niet…

Maandag 12 juni

GG-training, lees meer. We komen een klein Weimaraner pupje tegen, een heel mooi reutje. Maar oef hij is erg schuw en angstig, zelfs een angstblaffer. Deze heeft veel vertrouwen, training en heel veel verschillende ervaringen nodig. Dat zal niet meevallen. Wij hebben nog nooit zo’n pupje gehad en dit gedrag heb ik lang niet gezien.

Woensdag 14 juni

Jachttraining met Blaine in Almere, prachtige locatie en prachtig weer. Lees meer.

Vrijdag 16 juni

Het is een aardig rustig weeke zo. Geen gekke dingen. Ella gaat weer een keer mee wandelen, samen zijn we naar pa geweest en we hadden een afspraak met de arts en maatschappelijk werk. Pa wordt opgenomen in een verpleeghuis, niet fijn, maar we waren hierop voorbereid en nu komt de klap, vooral voor mijn moeder, niet zo hard aan.

Zaterdag 17 juni

We rijden naar Zwaanshoek, het is bewolkt maar best benauwd.

Achterna

We komen een bange Berner Senner tegen, die ver achter zijn baas blijft en echt niet voorbij mijn drie Weims durft. Ik weet wat dit betekent en dat klopt ook. De Bern vertoont vlucht gedrag en rent er vandoor, dat redt zij natuurlijk niet tenopzichte van 2 jonge gezonde jachthonden. Maddy is fel, rent achter haar aan, probeert haar te bijten, echt niet leuk. Dan stopt de Berner en begint heel fel te bijten, geeft niet, ze moet wat. Dit is wel effe wat anders voor Maddy, de Bern is een echte angstbijter. Even reageert Maddy fel terug, maar al snel gaat het over ook door mijn inmenging. En onze wegen scheiden, ik haat dit soort aanvaringen!!

Oefenen

Blaine en ik oefenen terug vak, heel goed gaat dit. De andere twee honden kan ik hier makkelijk vastmaken en ze vinden deze oefening ook zo leuk, daarom mogen op het eind ook een keer. Drie dummy’s gooi ik weg, Blaine moet steeds goed aanluiten wanneer ik een kwartslag draai voor de volgende dummy. Het gaat heel goed. Wanneer ik alle dummy’s gegooid heb, draaien we weer en mag ze er twee halen. Prima gaat het, ook het brengen.

Volgen

Dit kan stukken beter, dat geldt ook voor het zit tijdens het volgen.

Om

We doen dit met een lantaarnpaal en zonder speeltje, het gaat best goed.

Afliggen

Eén keer staat Blaine op, hierna blijft ze liggen. Ik probeer het uit zicht te doen, maar het is zo moeilijk.