Zondag 28 mei

Clubmatch Nederlandse Vereniging Weimarse Staande Hond

In Heteren voor de tweede keer. Deze locatie is wel heel erg bekend, want de Jonge Honden dag wordt hier al vele jaren gehouden. Het lijkt wel of er elk jaar minder inschrijvingen zijn. Een aantal jaren was er geen plek meer wanneer je wat later aankwam, nu is er zelfs om 9.30 uur nog genoeg plek. Ik ben alleen en dat is heel vreemd. Mijn ouders gaan altijd mee, zeker mijn vader, dit is zijn uitje. Het is in de 31 jaar nog nooit voorgekomen dat mijn ouders er niet bij waren. Dit wil niet zeggen dat wij alle 31 jaar geweest zijn trouwens. Onze eerste Weimaraner was Dayan, wij waren gek op hem en voor ons was hij de mooiste, maar in de ogen van ras keurmeesters was hij dat zeker niet. Ik denk dat we met Dayan drie keer geweest zijn. Lees verder.

Nola, nr. 1 in Tussenklas clubmatch WSH

Moe

De honden zijn kapot! Blaine en Maddy hebben in de auto geslapen en verder de hele avond. Voor het eten kwamen ze even overeind. June is niet zo moe, zij heeft vandaag maar weinig gelopen, toch ins dit best goed voor haar een beetje rust. June haalt ’s avonds zelfs een speeltje uit de mand, zo’n piepbal, en probeert de andere twee te lokken. Ze slaagt hier totaal niet in, de andere twee blijven in dromenland. Zzzzzzz

Pa

Ook pa is ziek, mijn moeder is gisteren ziek geworden, eigenlijk vrijdagnacht, en pa zondags. Beiden met buikgriep. Nu is het maar te hopen dat ik het niet krijg, want dan moet ik het ziekenhuis in denk ik, dan blijft er helemaal niets meer van me over. Pa was gisteren al zo hangerig toen ik op visite was, ik vroeg een paar keer “ben je misselijk”? Maar een duidelijk antwoord kreeg ik niet. Hij heeft zelfs zijn gevulde koek niet opgegeten. Dus ik denk dat hij misselijk was.

Maandag 29 mei

Wandelen

We rijden naar Venneperhout en daar is het goed vertoeven. Het is gelukkig niet meer zo heet als gisteren.

GG

Daar gaan Blaine en ik weer ’s avonds heen, ze heeft er lol in en ik ook. Lees later meer.

Dinsdag 30 mei

Het is weer zo’n rampdag

Zal ik het wagen of niet? Oké we gaan naar Venneperhout aan de Hoofdweg, als dat maar goed gaat. Ik vermijd bepaalde stukken, zoals de omgeving bij de dijk, waar vaak fazanten zijn. Dat geldt ook voor het stukje ruigte aan de overkant van de dijk. Niet langs de sloot vanwege de broedende eenden en/of kuikentjes.

Veerwild

Er is nog een stukje ruigte, maar zoveel fazanten zitten hier niet meer. Nu wel, want al snel zie ik een haan opvliegen en ja de honden zijn in dat gedeelte. Daar gaat een Hen en volgens mij ook nog een Patrijs. Shit, shit, shit. Het was wel opvallend dat June er ook ging kijken, langs de kant rook ze al lekkere luchtjes. Ik roep de honden, Blaine komt al snel terug en daar is Maddy, maar geen June. Ik ga kijken waar ze uithangt, maar alles is zo gegroeid de laatste twee weken, niet normaal. Ik kan June echt niet ontdekken en besluit verder te lopen. Eindelijk komt ze er aan, met een rare kleur op haar snuit en op de lippen. Zie je wel die heeft weer wat op gevreten en ik vrees met grote vrezen dat het eieren, hopelijk één, zijn…..

Moederliefde

We wandelen verder, even het water in, de honden jagen verder, ik hou voornamelijk mijn hart vast. Wat opvalt is dat Blaine constant haar neus gebruikt, kijk ik weet dat van Maddy, maar Blaine nu ook. We lopen langs een sloot, waar nooit eenden in zijn. Blaine ruikt en ruikt en duikt de slootkant in, ineens veel tumult. Moeder eend met kuikens en moeder eend vliegt laag weg met klapperende vleugels om de honden af te leiden van de kuikens. En ja Maddy rent nu ook langs de slootkant, altijd in voor een avontuurtje. June is natuurlijk niet zo snel meer en haar lijn ik snel aan. Ik roep een paar keer en gelukkig komen de honden er vrij snel aan. Het wordt niet zo’n moordpartij zoals ik jaaaaaren geleden heb meegemaakt in de Sancta, toen nog met waterrat Darcy en June.

Bonjour voor nu

Dit is het zo’n beetje, het was een enerverende wandeling zullen we maar zeggen en nu kom ik hier echt voorlopig niet meer. Eerst moet alles uitgebroed en gegroeid zijn. Op naar Warmond om mijn moeder op te halen van haar bezoek aan mijn vader.

Woensdag 1 juni

Jachttraining

Met Blaine rij ik naar Mijdrecht, we moeten er om 09.00 uur zijn. Lees later meer.

Rust

Het wordt ’s middags een wandeling in Venneperhout aan de IJweg, lekker ontspannen.

Mand

Blaine vertikt het nog steeds om in haar mand te blijven liggen tijdens het eten. We doen een riem om en die gaat onder de voorpoot van de stoel van mijn moeder. Dit helpt, Blaine geeft zich over en gaat slapen.

Donderdag 1 juni

Rennen

Een heerlijk ontspannende wandeling in Venneperhout, zelfde plek als gisteren. Het bevalt me hier wel, we komen maar één haas tegen. Ja, ze moeten wel even met z’n drieën rennen, de haas, Blaine en Maddy.

19.00 uur

Andere jaren kon je altijd inschrijven voor de SJP proeven 0p 1 juni om 24.00 uur. Nu is het nog steeds 1 juni, maar dan 19.00 uur. Ik heb gisteren een aantal wedstrijden en plaatsen geselecteerd waar ik interesse in heb. Ook heb ik alles geüpdatet, het pasje van de KNJV-lidmaatschap 2017 heb ik geüpload, controleren of ik Blaine al heb toegevoegd. En ja ik zie dat ik dat vorig jaar al gedaan heb. Morgen ga ik wel inschrijven. Alles zal nu wel overbezet zijn.

Verharen

Ella heeft weer een paar borstels haar van Blaine afgehaald. Het houdt niet op, veel onderhaar heeft ze.

Zaterdag 3 juni

Zwaluw

Nu weet ik waarom Blaine er ineens met een sneltreinvaart vandoor rent, het zijn de Oeverzwaluwen. Kleine snelle vogeltjes die laag vliegen in de buurt van oevers en in dit geval de slootkant die aan de overkant wat hoger is. Nu weer, ineens is ze weg, met een noodvaart.

Wormenkuur

De ontlasting van de honden is goed en nu kan ik de wormenkuur geven van Drontal ieder 1 tablet voor grote hond.

Oefenen

Een paar oefeningen doen we, met de nadruk op lijnen lopen. Links, rechts, vooruit en naar achteren. Dit gaat goed, het afliggen is daarentegen een ramp.

Regen

Helaas lopen we het laatste stukje van onze wandeling in de regen, dit is heel lang geleden.