Zondag 21 mei

Waar gaan we heen?

We rijden toch maar weer naar Zwaanshoek op deze hele mooie zondagmorgen en de trainingstas met een canvasdummy, een rattenvachtdummy en een bumper gaat mee. Ook nog een speeltje en pionnen, het doosje voor wat lekkers vergeet ik en zo loopt de oefening ‘vak’ in de soep.

Het beroemde stelletje

We lopen nu echt alleen op de paden, ik wil het wild niet verstoren. En ja hoor we komen weer het Patrijzenkoppeltje tegen. Gisteren waren ze vlak langs het wandelpad en ja met jachthonden met een goede neus die betrouwbaar op veerwild voorstaan is dat niet handig. Blaine stond er gisteren prachtig op voor. En nu rennen de honden wel door een stukje ruigte en weer zitten daar de Patrijzen. Ze zijn erg ril, er is niet echt op voorgestaan volgens mij.

Ontstoken oog

Maddy kijkt nog steeds met één oog, maar dat belet haar niet om lekker te rennen. Ik heb net gelogen, want ik ga wel een stukje de ruigte in om twee dummy’s weg te leggen. De ratten- en de canvasdummy. Blaine mag ze zoeken en dat doet ze met veel passie en doorzettingsvermogen. Met succes, ze vindt ze allebei.

Lijnen

Eén licht achter Blaine, één rechts en één links. Wat doe ik eerst? Die van links en rechts heeft Blaine gezien, de dummy die achter haar ligt niet. Ik maak het moeilijk en ga voor de achter haar liggende dummy. Fout, te moeilijk, want ze rent naar rechts. We doen het overnieuw en nu ga ik eerst voor de linker, dan voor de rechter en als laatste de dummy die achter Blaine ligt. Nu gaat het prima.

Om

Ik oefen om een boom heen en dat gaat goed, de tweede keer, want ik gooi weer verkeerd.

Gisteren hebben Blaine en ik wat Gehoorzaamheidsoefeningen gedaan, dat doe ik vanmorgen niet.

Zwemmen

Het is warm en ze kunnen lekker even zwemmen, de doggy’s. Al is Blaine de meest enthousiasteling.

Ze ziet ze vliegen

Echt waar, ik heb het over Blaine. Ineens is ze weg, echt met een noodvaart. Het lijkt wel of ze heel snel accelereert en overgaat in de 7e versnelling. Het is net een racewagen. Maddy volgt, maar waarom eigenlijk? Ik zie niets, Maddy ook niet denk ik, maar Blaine blijkbaar wel. Ik denk dat ze weer een vogeltje zag of zo. Gekke hond.

Maandag 22 mei

De Groene Weelde

Eindelijk rijden we een keer naar Hoofddorp naar de Groene Weelde. Het is hier aardig veilig en ontspannen lopen. Dit veranderd snel. Ik kijk achterom waar Maddy is, nadat een chagrijnig wandelaar mij passeert. Tot mijn schrik zie ik dat Maddy een enorm grote haas in haar bek heeft. Vandaar die blik van de wandelaar. Maddy geeft het netjes af, maar ja dan zijn er nog drie kapers op de kust. Ik lijn de honden aan, met de nodige kunst en vliegwerk. Het lukt en we lopen verder, de haas gooi ik in de bosjes. Bij een mooi watertje laat ik Maddy en Blaine los, dit gaat goed. Blaine zwemt en Maddy kijkt toe. June staat op een afstandje en ik vertrouw haar niet. Voordat ik in kan grijpen gaat ze er vandoor, terug naar die haas. Daar kan ik vergif op innemen. Blaine vindt het spannend en gaat met June mee. Verdorie dat hele eind weer terug. Ja hoor daar komt ze met haas, ook June geeft het netjes af. Weer hetzelfde ritueel en nu laat ik June voorlopig niet meer los. Het haasje was al dood hè, ontstoken ogen en de buik was ook beschadigd én het was koud.

GG

We gaan niet naar de GG-training, door drukte red ik het niet.

Maddy

Gelukkig gaat het een stuk beter met haar linkeroog. Ze knijpt het niet meer zo dicht. Echt waar, 5x per dag zalven met Caf-zalf en het gaat snel beter. Het gaat niet altijd goed helaas, er kan altijd een doorn in het oog zitten. Dan moet toch echt een bezoek aan de dierenarts gebracht worden. Bij twijfel altijd naar de dierenarts!!! Waarom ben ik niet gegaan, vraag je je terecht af. De dag ervoor zag ik niets aan het oog, ze hield het niet dicht en knipperde ook niet. Had er iets ingezeten dan had ze dit heus wel gedaan. En ik kon verder niets zien in het oog, ik zag geen putje of beschadiging.

Dinsdag 23 mei

Komt dit nog goed?

Gisteren weer een verontrustend telefoontje van Annelies gekregen, ze is erg gestrest. En nee ik vertel nog steeds niet waar het over gaat. Ook een berichtje van Karin, Nola haar hoofd is opgezwollen vooral bij de lippen. Bij de dierenarts kreeg Nola een antihistamine spuit. Dit is de tweede keer dat ze een allergische aanval heeft gehad, waardoor? Karin gaat er wel voor zorgen dat ze antihistamine pilletjes in huis heeft, dit kan meteen gegeven worden wanneer ze een zwelling bij Nola ziet. Bij mij helpt het goed.

Haas of konijn

Ineens schiet er een klein haasje of konijn uit het riet bij de sloot. Het beestje schrikt zich een hoedje wanneer een hond op haar afstuift en rent terug naar het riet. Stom want ze kan niet verder door het water. Drie dolle honden achter haar aan, oh mijn God. Waarom wil ik ook alweer jachthonden? Ik kan alleen maar hopen dat het beestje weg kan komen. Ik hoor een zacht gillend geluid, ‘oh ze hebben haar te pakken’, denk ik. Maar even later komen ze weer uit het riet en vliegen het bos in. Dit moet betekenen dat ze het beestje niet gepakt hebben. En die ouwe ook hè, bloed fanatiek. Blaine en June komen regelmatig terug, Maddy 1 x geloof ik. Ze blijft vooral heel lang weg en ik vrees met grote vrezen.

Woensdag 24 mei

Jacht

De jachttraining met Blaine is in Uithoorn om 09.00 uur, lees meer.

Dit pad vind ik een beetje link. Naast dit pad is een stukje bos, een pad, een nog kleiner stukje bos, een sloot en dan een drukke weg. Ik zie Maddy al de weg oversteken. De andere twee honden lijn ik aan en ik ga Maddy zoeken. Ik hoor en zie niets, na een minuut of 10 zie ik haar komen. Hoe is het afgelopen met het jonge haasje?? Maddy blijft nog even aan de riem, June en Blaine mogen los. Wat doet June? Ze rent terug naar het riet langs de sloot, kamt het nog een keer uit – 10e keer of zo – en het bos komt ook aanbod, alsof Maddy een stukje overgeslagen heeft….. Ik fluit en fluit en durf niet door te lopen, dus ik wacht en wacht. Ja hoor, daar komt ze en rennen dat ze kan. Ze heeft al haar energie verspeelt, want verder sjokt ze voort. Ha ha, die June, ze heeft lekker lol gehad en dat misgun ik haar zeker niet.

Zaterdag 27 mei

Gelukkig zijn er de afgelopen dagen geen gekke dingen gebeurd en hebben we lekker gewandeld. Wel wordt het steeds warmer, vandaag staat de teller op 33 graden. Veel watertjes opzoeken dus waar de honden kunnen zwemmen. Voor Blaine geen probleem, maar de andere twee moet ik flink aansporen. Ella heeft Blaine nu 2x geborsteld, per keer heeft ze wel 5 x een borstel vol met haren. En ze is het nog lang niet kwijt. Morgen clubmatch, ik breng Nola voor. Blaine heb ik vanwege haar gebit niet ingeschreven, wel doet ze mee aan de gedragstest. Maddy zit in de kampioensklasse en doet ook mee met de gedragstest. Ben benieuwd, dit is nieuw. In Duitsland wel bekend, maar hier niet.