Zondag 30 april

Strand

Vandaag gaan we wandelen met Wiggle en zijn baasjes. Wiggle is het jongere broertje van Maddy, mooie lieve reu. Vorig jaar waren ze hier ook en dat is zo goed bevallen dat ze er dit jaar weer zijn. Ze vinden het strand heerlijk en Eline heeft gisteren ook bijna tot Zandvoort gewandeld. Nu wandelen we helemaal tot Katwijk!!! We drinken een kop koffie en lopen weer terug.

Voorbeeldhonden

De honden gedragen zich voorbeeldig. Ik kan merken dat Maddy er niets aan vindt, June is helemaal blij in het begin, maar het is eigenlijk te ver voor haar. Blaine vindt het helemaal geweldig, ze geniet met volle teugen, ook van de zee. Blaine luistert uitstekend, ik hoef maar te roepen of te fluiten en ze rent terug. Wiggle, Maddy en June luisteren ook heel goed. Mijn hoge piepstem werkt goed.

De zee

Eline gooit een bal in het water voor Wiggle, Blaine zet haar turbo aan en rent Wiggle voorbij en pakt de bal. Ha ha, een genot om te zien, dit heb ik met onze Weimaraners nog nooit meegemaakt, dat ze zo de zee in rennen. Op een gegeven moment doet Wiggle niet eens meer een poging om de bal te halen, het heeft toch geen zin.

Heel kort

Je begrijpt dat we ’s middags niet zo lang wandelen, heel even naar de Bavo, de honden zijn helemaal total loss.

Maandag 1 mei

Omdraaien

De honden en ik rijden naar Zwaanshoek, maar ik zie een auto van Staatbosbeheer staan. Wat doet dat hier? Ik vertrouw het niet en met een altijd stropende Maddy lijkt het me niet verstandig om hier nu te wandelen. Tot groot verdriet van de honden draai ik de auto om en rijden we weg. Op naar Nieuw-Vennep.

Gg

’s Avond gaan Blaine en ik naar Leiden voor de tweede Obedience Beginners les, lees meer.

Dinsdag 2 mei

Ik heb heel beroerd geslapen en heb veel pijn. Ik sta normaal rond 06.00 uur op en ik heb het nog 04.00 uur zien worden. Ik heb de wekker uitgezet en rond 19.30 uur word ik wakker en meld me af voor mijn werk. Als het lukt ga ik een paar uurtjes thuiswerken. Wel moeten de honden natuurlijk uitgelaten worden en daar knap ik een beetje van op. De misselijkheid slaat n.l. ook weer toe.

Boom ontwortelen

Ik denk dat Maddy dat van plan is. Ze heeft de hele wandeling gegraven en ik kan haar niet te pakken krijgen. Ze is helemaal verstopt onder bosjes en bomen, ik roep en roep, ze komt niet. Mijn rug is helemaal vastgezet en ik kan niet bukken, hoe moet ik Maddy in Godsnaam te pakken krijgen, die takken hangen zo laag. Met mijn laatste wilskracht trap ik takken en struiken naar beneden. Ik krijg het zelfs voor elkaar om niet te vallen, al scheelde het niet veel. Met veel pijn en moeite krijg ik de riem om haar buik en trek haar uit het hol. Ze vindt het niet leuk, maar ik ook niet. Maddy blijft aan de riem, ik negeer haar volkomen, ze krijgt een flinke correctie wanneer ze te ver voor me gaat lopen. Koekjes krijgt ze niet ook niet als de anderen wel krijgen. Klaar ben ik ermee. Als je ziet hoe het daar onder die bomen en struiken uitziet! Heel veel wortelen zijn ontbloot, het is een hol met een hele grote deur geworden.

Woensdag 3 mei

Jachttraining

Geen jachttraining vandaag, de trainer geeft workshops in Frankrijk. In plaats daarvan gaan wij naar de trimbaan.

Zwaanshoek

Ik doe het niet veel, maar ik ben met mijn smartphone bezig en ga er zelfs voor in het gras zitten. Ik zie dat de honden graven en eigenlijk moet ingrijpen. Na ongeveer een kwartier ga ik toch maar even kijken wat ze uitspoken. Een muizenhol is ontbloot, Maddy pakt iets, Blaine wil ook wat pakken en wordt flink gecorrigeerd door June. Zij vindt dat ze het alleen recht op het hol heeft. June is niet duidelijk genoeg denk ik, want Blaine probeert het weer en weer krijgt ze een snauw. Deze komt aan en later zie ik dat ze echt een wondje onder haar kaak heeft en op haar wang.

Misselijk

De honden hebben toch wat troep binnengekregen van het hol denk ik, want in de auto ligt een behoorlijke hoeveelheid braaksel, jak. Van wie? Ik zou zeggen Maddy, volgens mij heeft zij het meeste opgevreten. Ik wilde nog wat trainen, maar door mijn getreuzel moeten we nog opschieten ook om op tijd te zijn om mijn moeder op te halen in Warmond.

Mand

De inspanningen van gisteren hebben zijn vruchten afgeworpen, want Blaine gaat in één keer in haar mand liggen en blijft liggen. Yeahhhhh.

Donderdag 4 mei

Waarom zou ik naar de sportschool gaan als ik Maddy heb. Door haar doe ik een complete workout, ik train mijn armspieren, beenspieren, borst- en rugspieren. Oh ik zou bijna mijn longinhoud vergeten, want mijn uithoudingsvermogen wordt ook knap getraind. Alleen niet mijn buikspieren, dat is jammer, dat doe ik dan zelf maar.

Zaterdag 5 mei

We gaan naar Zwaanshoek ’s morgens, heerlijk lopen we in de zon. De honden eten eerst 2 grasvelden kaal en daarna gaat het weer. Koekjes nemen ze aan en later eet June goed, Baine niet zo. Een potje met vis en groenten van …… ben de naam kwijt, gaat er heel goed in. Dit heb ik in huis voor diegene die geen trek in eten heeft en meestal is dat June. Ik neem mijn camera mee, zit de batterij er niet in!!

1 uur

Heel goed gaat de wandeling in de trimbaan, steeds hou ik Maddy in de gaten en haal haar er steeds bij. Het is 17.45 uur en tijd om naar huis te gaan. Ik roep Maddy, ze ziet de riem en weg is ze, ze rent gewoon weg, grrrrrrr. Ik zie niet waarheen en dan is het maar raden waar ze is, om moedeloos van te worden. Echt kids van Maddy – en dit is een waarschuwing voor de baasjes – wanneer ze gaan graven, hou het tegen en laat het niet uit de hand lopen. De eerste plek waar we naar toe lopen, is ze niet. Naar de andere kant lopen we, ik hoor en zie niets. Wat nu? Ik loop al een half uur te zoeken, de tijd tikt lekker door. Hé wacht eens even, hoor ik wat? hoor ik iemand graven? Inderdaad dat moet Maddy zijn. Ik roep en roep, ga er naar toe, jaag haar weg, ze komt niet. Ik ben wanhopig nu, kapot en ten einde raad, ik huil zelfs van uitputting en kwaadheid. Kut hond, ik gooi de riem, het maakt geen indruk. Weer ben ik haar kwijt en ik wil bijna naar de auto lopen, bijna… Ik zie Maddy weer en ik kan haar nu makkelijk pakken, ik gooi de riem en ben even echt niet aardig. Uiteindelijk, na 1 uur, komt ze.

Konijn

Terwijl we naar Maddy zoeken, vindt Blaine een konijn. Het is koud, een jong konijn met nu al dichte ogen, zo zielig. Het is wel mooi gaaf, maar ik kan het niet meenemen, drie honden aan de lijn, één nog zoek. Wel geeft Blaine het keurig af en is zacht in de bek. Gelukkig is June er ook even niet, geen concurrentie en dat scheelt.