Zondag 2 april

Paard

We rijden toch weer naar Zwaanshoek, het minst druk met honden en dat is prettig met een loopse teef. Ik besluit om toch even naar het grasveld te gaan, ik zie geen honden. Bij een mooi watertje maakt ik foto’s en let niet op mijn omgeving. Ik hoor wat en zie ineens een paard achter ons, shit. Het gaat goed, de amazone is rustig en heeft zelf ook een hond bij zich. Maddy gaat ook nog even kijken en ook dat gaat goed.

Pitbull liefde

Daar krijg ik toch de rillingen van. Ineens komt er een jonge dame de brug overlopen met een Pitbull-achtige, shit! Maddy rent meteen naar haar toe en ik kijk het met angstige ogen aan. De hond is nog aan de riem ook. Maddy is helemaal ‘in lover’, ik kan roepen wat ik wil, ze komt niet. Gelukkig is het een lieve Pitpull, ja ja vooroordelen en zo. Ik ga er naar toe en lijn Maddy aan. Zij gaat niet meer los, niet erg ze heeft genoeg kunnen rennen.

Maandag 3 april

Loops

Weer is er niemand op de parkeerplaats en Maddy kan naar hartenlust rennen. Wanneer we al enige tijd gewandeld hebben hoor ik veel herrie van een groepje mensen met honden. Dit is een luidruchtig clubje wat hier elke dag loopt volgens mij. We lopen nu dicht bij het pad, ineens gaat de neus van Maddy omhoog en weg is ze. Ze rent naar dat clubje honden en is het middelpunt van alle aandacht. Shit, shit, shit. Ik ren er snel naar toe en roep nog “ze is loops”, maar ik denk dat dit niet aangekomen is. Eén van de mannen helpt mij om Maddy aan te lijnen.

De twee patrijzen en fazant is de score vandaag. Ook Blaine heeft mooi aangetrokken en kort voorgestaan op een Fazant. Ook heeft ze warme plekken aangewezen, van net vertrokken Patrijzen.

Trimbaan

Maddy gaat niet meer los ’s middags.

Voor zichzelf zorgen

Als er één is die goed voor zich zelf zorgt dan is het Blaine. In het nest heb ik dit niet zo gemerkt, maar wel sinds ze steeds ouder wordt. Ze heeft de bank toegeëigend, ook overdag en ’s nachts. Dit is nog niet één hond gelukt. Ze klimt als het even kan op de voorstoel van de auto, wanneer ze alleen is. Het is een gekke hond, met veel gekke streken en Ella en ik kijken elkaar geregeld in vertwijfeling aan.

Dinsdag 4 april

Bavo

Ik ga vandaag weer naar mijn werk, dus het wordt een kort rondje Bavo, even mag Maddy los.

Niet lekker

June is weer niet lekker, last van maag en darmen, ze zit niet lekker in haar vel. Terwijl ze het gisteren nog zo naar haar zin had.

Loops

Hoe erg ik het ook vind, Maddy gaat niet los op de trimbaan. Geregeld denk ik: ‘zou ik haar toch even loslaten’, maar ik doe het uiteindelijk niet.

Woensdag 5 april

Trainen

Het jachttrainingsseizoen is weer begonnen en Blaine en ik moeten om 09.00 uur in Mijdrecht zijn. Lees meer.

Vanavond ga ik samen met mijn moeder naar Warmond om pa te bezoeken.

June

Het is echt helemaal mis met June, weer. Vannacht moest ze er weer een paar keer uit en dit duurt nu al 4 nachten. De rijst helpt niet en je ziet haar magerder worden. Ik heb nog een kuur voor de darmen in huis. Dit had ik gekregen nadat June en Maddy een darmontsteking hadden en we bang waren dat Blaine zou volgen. Blaine heeft het niet gehad, dus de pillen heb ik nog. Ella en ik besluiten om het aan June te geven en we zien meteen die dag al een verbetering.

Donderdag 6 april

Hoelang nog?

Huilen doet Maddy in de auto wanneer ze een Golden Retriever ziet in de Bavo. Help! Ze komt ook één van haar twee favoriete honden tegen en ik moet echt mijn best doen om haar mee te krijgen. Maddy is nu zo’n 15 á 16 dagen loops, ik denk nog twee dagen en dan is de hitsigheid over bij haar. Nog even volhouden.

Konijnenbout

Het is nu de tweede of derde keer dat Blaine het bot van een konijnenpoot gevonden heeft. Is daar een vossennest? Ik kan het niet zien en doe ook geen poging, want het is helemaal onderin een groot dag, helemaal begroeid met duindoornstruiken.


June

Afgelopen nacht hoefde ze niet naar buiten, de darmen zijn tot rust gekomen en ze heeft weer trek in eten. Gelukkig!

Bal

Blaine pakt een bal af van een Retriever, je kent het wel zo’n bal die steeds met zo’n stick gegooid wordt. De Retriever pakt het niet en ja dan is ie voor Blaine. Het vrouwtje roept “hier”! en rent er achteraan. Handig. “Ja dat doet ze niet”, roep ik naar haar. Blaine moet altijd eerst een paar rondjes rennen, logisch, ik roep haar en na een paar keer komt ze. Ze zit netjes voor me en ik pak de bal uit haar bek. Ik laat het per ongeluk weer vallen en ja dan begint de pret opnieuw, sukkel die ik ben. Weer rent dat baasje achter Blaine aan om haar te grijpen. “Dit werkt niet”, zeg ik lichtelijk geïrriteerd. Ik roep Blaine weer rustig naar met toe en ze geeft me de bal.

Vrijdag 7 april

Loops

Kunnen de hormonen van Maddy nog meer oplopen? Ja hoor dat kan, joelen in de auto en wanneer ze een hond in de Bavo ziet hou ik haar bijna niet meer. Thuis wil ze ook steeds weg. Ze is nu zo’n 16 dagen loops, hoelang nog dit gedrag?

Examen

Met Blaine heb ik vanavond EG B examen, spannend! Toch heb ik er vertrouwen in. Hoe gaat het?

Zaterdag 8 april

We zijn in Zwaanshoek en er staat maar één auto, ik kan Blaine makkelijk los laten, maar ik vertrouw haar voor geen meter.

Fazanten

Blaine staat prachtig, echt prachtig voor. Mooie hoge kophouding, op ruime afstand, het is genieten. Het doet me een beetje aan June denken. Ze rent ze er wel uit, met een hond aan de lange lijn én proberen om bij Blaine te komen, dat lukt me niet. Ik prijs haar naderhand helemaal de hemel in, er blijkt ook nog een hennetje te zijn. Twee fazanten in één klap. Knap hoor.

Oefeningen

Ik neem twee dummy’s mee voor Blaine, voor 2x een ‘verloren zoek’, die heel goed gaan en een ‘vooruit’, ook prima. Tuurlijk mogen June en voor zover het mogelijk is, ook Maddy. Als laatste een ‘over water’, ik heb de inzetplaats wat verder van de kant en met een ‘vooruit’ stuur ik haar naar het water. Dit is iets te hoog gegrepen en ik ga dichter bij het water staan. Nu gaat het prima en stapt ze vlot het water in, wat is dit toch fijn. Blaine rent meteen de kant op en zoekt hoger op het grasveld en daar ligt geen dummy. Die ligt lager langs de kant van het water, in het riet. Ze moet echt, echt zoeken, ze houdt vol. Dit wordt beloont want ze vindt de dummy. Hier hou ik het bij, gisterenavond heeft Blaine al zo haar best gedaan.

Volle wegen

Ik haal mijn moeder op in het revalidatiecentrum en met z’n allen rijden we naar Nieuw-Vennep. Daar is het heerlijk vertoeven, we komen geen hond tegen. Met het verkeer heb ik het helemaal gehad. Het is overal druk in de bollenstreek, Keukenhof is open, veel toeristen, hen kom ik tegen als ik van Zwaanshoek naar huis rij. Ik breng mijn moeder naar het revalidatiecentrum in Warmond voor haar bezoek aan mijn vader en nu is het richting Sassenheim heel druk, maar op de andere baan richting Noordwijkerhout/Noordwijk is het nog erger. Op de terugweg besluit ik om te rijden via Katwijk, de weg via Voorhout is afgesloten. Nu is er veel verkeer naar Noordwijk, maar gelukkig niet zo erg als ik op de heenweg zag. Wanneer ik mijn moeder weer ophaal voor onze wandeling rij ik weer via Katwijk, want ik zie al dat het weer vreselijk druk is richting Sassenheim. Nu kan ik lekker ongehinderd doorrijden.

Patrijzen

We komen het Patrijzen stelletje tegen, helaas doen de honden er niets mee, alleen zie ik eerder Blaine iets aantrekken.