Zondag 26 maart

Vandaag is de onderlinge van jachtverenging Hond en Taal van Benno Wendt en jachtvereniging Markengo van Guus Maarseveen. De wedstrijd wordt gehouden in Tull ’t Waal in Utrecht, prachtige locatie. Lees later meer.

Maandag 27 maart

Vandaag gaat pa met de taxi naar Warmond naar een verpleeghuis/revalidatiecentrum. Hier blijft hij 6 weken en wordt er gewerkt aan zijn herstel, zodat hij weer zelfstandig kan lopen en zichzelf in huis kan redden. Pff, wanneer we afscheid nemen merk ik dat dit er wel inhakt hoor om hem zo achter te laten.

Hoe gaan we dit aanpakken

Ik kan gelukkig even rusten en dan breng ik mijn moeder weer naar Warmond, maar ik neem meteen de honden mee. Vanaf Warmond is het maar 10 á 15 minuten van Nieuw-Vennep vandaan en kunnen we wandelen in Venneperhout aan de Hoofdweg. Dit gaat prima zo.

Loops

Gelukkig is het niet druk met honden, want ik heb gewoon een loopse Maddy bij me. Ik mis wel af en toe mijn moeder tijdens de wandelingen, alleen is maar alleen.

Heel vies

Ik zie dat Blaine is heel vies op eet, het is iets dierlijks, ik hoop iets van een kuiken en hoop niet op een ratje of zo, jaks. Nu maar hopen dat ze er niet ziek van wordt.

Dinsdag 28 maart

Ik heb heel goed geslapen en dat is fijn! Het is een beetje uitrusten nu en ons ritme vinden. Ik ga nog niet werken en laat de honden daarom goed uit. Wel zijn ze allemaal wat uit hun doen, ze eten veel gras, willen geen snoepje, ze zijn wat sloom. Eerst geeft Blaine over en later ook Maddy. Het lucht wel op, want ze worden weer wat actiever.

De nadelen van loops zijn

Maddy en Blaine zijn toch minder actief. Maddy omdat ze nu loops is, normaal zit er geen rem op en blijft ze jagen, nu is het een stuk minder. Blaine heeft toch wat last van schijnzwangerschap denk ik. Haar borstklieren zijn opgezet en ze slaapt heel veel.

Combi

’s Middags doen we weer hetzelfde als gisteren. Ik breng Ella weg en ga dan met de honden wandelen en daarna haal ik haar weer op en gaan we naar huis.

Woensdag 29 maart

We gaan een keer naar Venneperhout aan de IJweg, kijken hoe dat bevalt nu Maddy loops is. Ze kijkt nog niet naar andere honden om en zeker in het begin is het niet druk. ’s Middags rijden we naar Zwaanshoek. Ik hoef ma niet naar Warmond te brengen vanmiddag.

Donderdag 30 maart

Al vroeg rijden we naar Zwaanshoek, wel wat langzaamaan verkeer. Er staat maar 1 auto, dus Maddy kan lekker los. Blaine en Maddy staan prachtig voor op fazanten haan en hen.

Ogen

Vanaf vandaag ben ik op verzoek van dierenarts gestopt met druppelen van Blaine’s linker oog. Ik zie niets mee, pupillen zijn gelijk en zo ook de irissen.

Aanvaring

We lopen richting het pad van het begin van onze wandeling, dit is een veelgebruikt aanvangspunt voor honden en bazen. Er komen twee Golden’s aan, één aan de riem, de ander los. Maddy heb ik al aangelijnd, Blaine en June lopen nog los. Ik ruim mijn camera op en vraag me af of ik Blaine moet roepen die richting de Retrievers loopt. Nee, hoeft niet bij Retrievers vind ik. Fout!!! De loslopende Retriever valt Blaine meteen aa
n, niet dreigen, meteen aanvallen. Ik ga tekeer, deels van schrik, en de eigenaresse denkt dat het tegen mijn hond is, denk het niet. Blaine maakt zich meteen klein en onderdanig en ik zie dat hij nog even doorgaat totdat de eigenaar hem in zijn nekvel pakt. Hoe verknipt ben je, een reu die een jonge teef aanvalt. “Hij begon hoor”, zegt het baasje van die reu. “Ja dat weet ik, die van mij doet niets, zij is nog een jonge teef. Van dit gedrag snap ik echt niets, komt het misschien om dat de andere Retriever aan de lijn loopt? Komt het omdat ze straks gaan trainen? Want volgens mij horen ze bij een jachtclubje dat straks gaan trainen. Ik loop door en zeg tegen Blaine: “heb je niets? Is alles nog heel”? “Ik geloof niet dat hij echt beet”, zegt het Retriever baasje en ze heeft gelijk, ik zie niets.

Warm

Het wordt Venneperhout vanmiddag en gelukkig is het niet druk met honden. Het is warm, de teller in de auto geeft 23 graden aan, dus de bodywarmer kan wel uit. Ik merk het ook aan de honden, ze zijn wat slomer en ze zoeken veel het water op, vaak zijn het moddersloten. Blaine loopt daarom fijn met zwarte onderpoten , dus ze moet een keer extra ‘schoon’ water in. Zelfs June stapt vaak in het water, dat zou ik een paar jaar geleden echt niet gedacht hebben.

Vrijdag 31 maart

Eindelijk naar GG-training

Het zou nog warmer worden dan gisteren, maar dat wordt het vandaag niet. Helaas gaat het ’s middags ook nog regenen. Dag droog grasveld tijdens de GG-training. Gelukkig is het droog en het valt mee met het natte grasveld. Lees later het verslag van de GG-training.

Loops

Hmm, Maddy gaat er ineens vandoor nadat ik zag dat ze haar neus omhoog hield. Ik vertrouw het niet en ga er snel achterna. Daar staat ze midden op het pad en op een afstand ligt een jonge Labrador reu, gelukkig gecastreerd, op haar te wachten. Haar hormonen spelen op dus. ’s Middags op de Bavo hoor ik Maddy al in de auto piepen als ze een paar honden ziet. Ik weet één ding zeker, Maddy blijft aan de lange lijn.

Verlamd

Een vrouw staat bij het parkeerterrein met een Witte Herder en een Spaniel. De laatste gaat vreselijk tekeer en blijft blaffen. Dat kan wat worden wanneer mijn honden uit de auto komen. Ik haal ze aan de zijkant eruit en ze reageren gelukkig helemaal niet. Ik kan zo doorlopen naar het wandelpad waar ik ze altijd los laat. Ik kijk nog een keer achterom en zie dat de vrouw een lange band onder de buik van de Herder heeft geplaats en zo probeert ze om de Herder te laten lopen. Het aanzien hiervan is zo hartverscheurend. De Herder kan niet meer lopen en af en toe sleept hij zijn achterhand iets naar voren en klapt weer om. Hij valt niet, dat voorkomt die band. Arme, arme hond, waarom? ‘Verlos hem uit zijn lijden’, wil ik bijna roepen naar de vrouw.

 Zaterdag 1 april

Loops

Er is helemaal niemand in Zwaanshoek, dus Maddy kan los. Wel piepte ze al vanmorgen vroeg, ze wilde weg naar de mannen. Ik lijn Maddy op tijd aan, want wanneer we richting de auto lopen zie ik dat er nu meer auto’s staan. Ik kwam aan met regen, tijdens de wandeling een paar spetters en in de auto op de terug weg weer meer regen. Ja de weergoden heb ik vaak mee, nu de rest nog.

Oefenen

Ik heb drie dummy’s bij me, eerst een verloren zoek met twee dummy’s. June helpt ook mee zoeken, maar dan gaat het vaak mis. Blaine houdt June in de gaten en loopt bij haar. June heeft vanmorgen niet veel zin, dus dat schiet niet op. Gelukkig zoekt ze even later zelf, lekker ruim, met mooie slagen en met succes. De eerste dummy is binnen. Nu de ander en die ligt een stuk verder. Blaine schiet vooruit en zoekt weer mooi en vindt ook deze dummy, aan de kant staat een heel blij en trots baasje en dat mag ze weten ook.

De twee Patrijzen

Steeds komen we ze tegen, of in Zwaanshoek of in Nieuw-Vennep. Ze zijn heel schichtig en vliegen snel op. De honden ruiken wat, maar ze kunnen amper tot voorstaan komen. Nu liep June een Patrijs eruit. Later komen we ze op een ander veld tegen, Blaine trekt mooi aan en gaat dan in de aanval…. Ik zie ze de bosjes in vliegen of er overheen en ja hoor weer staan Blaine en Maddy erop voor. Ja, Patrijzen krijgt ze ook al aardig door, die kleine meid.

Loops

Maddy is niet meer zo hitsig met andere honden, eigenlijk krijgt ze hier ook de kans niet voor. We komen een groepje honden tegen met één klein reutje die ons trio wel interessant vindt. Helaas, helaas loopt dit groepje precies zoals wij lopen en Maddy moet aan de lijn. Ik heb ze afgeschud en Maddy kan weer los.

Fazant

Ja we worden verwend. Blaine ziet in de bosjes een fazant en met een noodvaart rent ze erop af. Oh dat vindt Maddy wel interessant en rent mee. Het is vlak bij de achtertuin/land bij een boerderij. En ja hoor de fazant vliegt in het veld bij de boerderij. Nu moeten de honden natuurlijk niet de sloot overzwemmen naar dat veld. Blaine weet niet zo goed waar de fazant gebleven is, al ruikt ze hem later wel volgens mij. Voor de zekerheid doe ik haar aan de lijn. De fazant houdt ons lang in de gaten, steeds zie ik dat hoofdje weer omhoog komen. Een fazantenhaan kan heel snel lopen en dat doet hij ook. Hij heeft heel snel een veld doorkruist, inmiddels heeft hij gezelschap gekregen van zijn hennetje, rond deze tijd hebben ze koppeltjes gevormd. Mooi om te zien. Maar Maddy is al een hele tijd weg en we zijn niet ver van de weg vandaan. Gelukkig komt ze helemaal buiten adem van verre aangerend en voor de zekerheid gaat ze aan de lange lijn, ook omdat we richting de uitgang lopen.