Zondag 26 februari

We gaan naar Nieuw-Vennep aan de Hoofdvaart. Het is er weer druk, maar merken er niet veel van. Wel wat meer trimmers en ik hou Blaine nog even vast en daarna goed in de gaten. Al snel wordt er een fazant gevonden, ik denk dat Maddy voorstond en ik zie een haas wegschieten. Genoeg om te onderzoeken voor de honden. Eventjes rent Blaine heel mooi door de ruigte, het duurt weer veel te kort. Aan de overkant van het fietspad, daar op de heuvel waar vaak fazanten zijn, zit nu niets. Aan de voet van de heuvels is het ook erg nat. Blaine ziet wat in de verte, maar wat? Ineens zet ze een sprint in, ah het zijn twee ganzen, wat een lol.

Oefenen

Ja, ik neem weer wat dummy’s mee, bumpers deze keer, voelen ook niet zo zwaar aan in mijn wildzak van mijn jas. Ik doe een paar ‘vooruit’ oefeningen, het gaat heel goed. Maddy heeft er zin in en wil ook, ik heb Maddy de bumper laten halen die heel ver lag. Ze vindt het helemaal leuk. Ik doe later nog een dubbele met Blaine, één voor het pad en één na het pad, heel goed gaat het.

Patrijzen

Die zijn er veel vanmorgen, Blaine heeft één keer mooi aangetrokken. Ik denk dat we er een stuk of 5 gezien hebben. En eindelijk begin ik ook door te krijgen wat een patrijs is in de verte. Aan zijn manier van vliegen kan ik het nu goed beoordelen. Mijn ogen zijn vaak te slecht om het op grote afstand te beoordelen. Helaas vindt June een dode patrijs, slachtoffer en aangevreten door een Buizerd denk ik.

June

Hoe is het weer

Niet zo koud als gisteren en iets minder wind, maar wel de miezerregen, de hoed gaat weer op, wat mijn haar weer ruïneerde. Gelukkig houdt dat gemiezer later op.

Middagwandeling

Laat in de middag op de trimbaan zie ik dat Maddy weer haar rechter voorpoot optilt. Hmm, dit heb ik gisteren na onze eerste wandeling gezien. Toch met loslopen zie ik niets.

Aanval

Wat is dit tegenwoordig met June. Ik weet dat ze het niet altijd slim aanpakt, maar het werkte altijd wel en ze had altijd respect. Vaak rent ze op haar manier op een hond af wanneer hij onze roedel nadert. Ze doet dat blaffend en stopt gewoon als ze er vlakbij is. Wel is het vervelend wanneer het blaffen een teken is voor de andere twee om ook mee te doen. Blaffen doen ze niet, maar ze stormen er wel met z’n drieën op af. De laatste dagen merk ik dat ze zelf aangevallen wordt en dat bevalt me niets. Komt het omdat ze echt oud wordt en aan aanzien verliest? Of komt het dat in deze incidenten de andere twee er niet bij zijn of zich er niet mee bemoeien?

Pitbull-achtige

Jullie weten dat ik deze honden mijdt als de pest. Maar hier kan ik niets aan doen, ik ben te ver weg om er wat van te zeggen of om te lopen. Ik zie die hond lopen en Blaine rent er, op haar lollige manier, naar toe. Niets aan de hand. June is er ook bij dacht ik, afijn even later gaat ze naar die hond toe of zij gaat naar June, dat weet ik niet meer. In ieder geval, de honden snuffelen en mijn laatste gedachte is: ‘er zijn toch normale pitbulls’. Ik loop verder en ineens haalt de PB uit en valt June aan. Ik ren er schreeuwend op af met mijn riem in mijn handen klaar om in te grijpen. Gelukkig houdt ze op en gaat weg, wat een kuthond zeg. Gelukkig heeft June niet, maar we weten allemaal waarvoor ze oorspronkelijk voor gefokt worden. Vastpakken en nooit meer loslaten, zo blij dat dit niet is gebeurd. Hierna heb ik altijd slappe benen van de schrik…..

Maandag 27 februari

Vos

We zijn in Zwaanshoek en zo ver zijn we drie fazanten tegengekomen, tenminste in ieder geval Maddy. We lopen verder, steken het fietspad over en komen terecht in een verwilderd gebied, waar bijna nooit iemand loopt. Hier zijn ook een paar wat groter stukjes bos, waar nog wel eens een fazant zit. Ik kijk naar links en ik zie dat Maddy en Blaine met een noodvaart door het bos rennen. Ze rennen achter iets aan, een haas? Nee, dat kan niet, het is veel groter en andere kleuren. Zwart en rood gekleurd vacht zie ik, een vos? Hier? Waarom niet denk ik later, ze zitten overal. Ja echt, het is een vos, niet al te groot. Oh, ze zitten er zo dicht bovenop, als dit maar goed gaat. Het vosje maakt nog een duikeling ook, Maddy en Blaine kunnen het bijna aanraken. Het maakt een snelle bocht naar links, om ze af te schudden, en komen mijn richting uit. Ik zie het beestje schrikken en het duikt de rietkraag bij de sloot in.

Verdwenen

Nog steeds gevolgd door Maddy en Blaine, oh help!!!!! Ze rennen alle drie door het riet en sloot met heel laag water en zie ze even niet meer. Blaine komt terug, heel ver en lang van mij durft ze niet. Maddy durft dat wel en haar zie ik niet meer. Nu maar hopen dat het goed gaat. Dat ze niet de akkervelden oprent of richting de weg gaat. Ik besluit om de brug over te gaan en naar de overkant van de sloot, misschien zie ik dan meer. En net op dat moment komt ze aangerend. Pff, heel blij krijg ik. Maddy wordt door mij bekeken of er schade is, ik zie niets. Wel valt op dat Blaine een paar keer aan haar bek likt. Hmm. We hebben nog even op het veld gelopen en ik heb voor de zekerheid Maddy op tijd aangelijnd……

Hagel en wind en code geel

Vanmorgen regende het maar vanmiddag hebben we gewoon droog gelopen, geen hagel of onweer gezien en geen windstoot gevoeld.

Woensdag 1 maart

De jachttraining in Almere met Blaine gaat best goed. Lees meer. June is in een hele  vrolijke bui, ze is dartel en speels, een wandelaar vindt niet dat ze als een 10,5 jarige hond eruit ziet. Niet gek June.

Donderdag 2 maart

Herders

Dit is nu de tweede keer dat ik meemaak dat een Herder achter een ree jaagt, samen met een andere hond. Dat ras kan ik niet thuisbrengen, volgens Ella zaten ze er vlak achteraan. Jachthonden hebben de naam en Herders doen het.

Maddy

Ze is niet helemaal lekker, heeft slijm overgegeven. De eerste keer gewoon wit, de tweede en derde keer is het lichtrood gekleurd en dat is minder. Ze heeft vandaag wat aangepast voer gekregen, honger heeft ze gelukkig weer.

Vrijdag 3 maart

Poeh, hard werken hoor tijdens de GG-les, veel lopen. Helemaal gebroken zit ik in de auto na afloop. Good dat ik deze trainer vorig jaar niet had, dan was ik dood neergevallen. Blaine doet het best goed op de training, het is droog én het veld ziet er goed uit. Lees meer.

Zaterdag 4 maart

We wandelen in Nieuw-Vennep aan de Hoofdweg, het is droog, maar bewolkt en ik heb weer mijn camera niet bij me. Te somber weer naar mijn smaak. Blaine en June trekken aan en gaan even later op onderzoek uit. Maddy is ergens anders, al drie dagen is ze een beetje misselijk en nu eet ze ook weer veel gras. Koekjes neemt ze gelukkig wel aan en de zin komt naderhand helemaal terug.