Zondag 19 februari

Geen wild

Ik neem de gok en rij naar Venneperhout aan de IJweg, het weer is niet zo goed, miezerregen en zelfs twee echte buien. Dit moet de reuen weghouden toch? Klopt ook, want we komen 1 reu tegen. Ja ze vinden elkaar leuk, maar ik kan Blaine aardig snel aanlijnen en dan is het ook klaar. We gaan wel naar stukken natuur waar het niet zo druk is en daarna steek ik het fietspad over naar een gebied waar afgelopen zomer veel fazanten zaten, ik heb ze echter deze winter nog niet gezien. We zien toch niet veel in tegenstelling met de overkant, Venneperhout aan de hoofdvaart, geen hazen en geen fazant.

Mooi weer

’s Middags rijden we naar de trimbaan en ik heb me staande weten te houden deze keer, de napijn valt reuze mee, niet blauw, maar wel wat stijfjes. Het weer is helemaal omgeslagen in vergelijking met vanmorgen. We waren bang dat het druk zou zijn en dat is niet het geval. Ik geef Maddy het voordeel van de twijfel en ze mag nog even het duingebied in, tenslotte kwam ze gisteren braaf terug. Vandaag niet, ik moet haar halen en ze heeft het natuurlijk weer druk met graven. June wees weer de weg.

Maandag 20 februari

Zou dit voor mij bedoeld zijn??

Nat

Getsie het is van dat miezer weer, ik loop ook een tijdje droog, maar tegen het einde van de wandeling regent het. Eén voordeel, er zijn weinig honden. Ik heb zo het idee dat Blaine de honden best leuk vindt nu. Ze is nu 18 dagen loops, dit kan hè, zo laat in de cyclus. Eén haas zie ik opgaan, Maddy ziet het ook en rent er achteraan. Blaine kijkt het van een afstandje aan met een uitgerekte hals. Wanneer Maddy achter de haas aan rent, doet Blaine ook mee. Al snel stopt Maddy en gaat kijken/ruiken waar het vandaan komt. Dat is braaf toch. Oh ja en Maddy vindt weer die twee Patrijzen, zaterdag vond ze die ook al. Verder heb ik nog wat los en vast volg oefeningen gedaan en het afliggen komt ook aan de beurt, want daar bakt ze niets meer van.

Dinsdag 21 februari

Een groepje honden komt er aan, oeff, snel Blaine roepen. Zij kijkt het vanaf de hoogte aan. Wanneer ik roep, komt ze meteen. Pff. Ik denk dat de loopsheid bijna voorbij is.

We komen tijdens onze wandeling in Zwaanshoek aardig wat fazanten hanen tegen, ik heb de honden er niet veel mee zien doen helaas. Blaine staat één keer heel mooi voor, maar er zit niets. Warme plek?

Woensdag 22 februari

Net op tijd, brug stond open en een weg op breking, ja het is echt waar. Ik zet mijn auto neer in Mijdrecht, bijna iedereen is er, het wachten is op Olaf. Anita met de flatcoat is gestopt, dit niveau was toch te hoog en ze kon deze week al beginnen bij een ander trainingsgroepje wat meer bij haar past. Lees meer.

Vrijdag 24 februari

Blaine haar loopsheid is voorbij en ze mag van mij helemaal los. Ik hou andere reuen nog wel in de gaten, ze kan nog altijd gedekt worden. De GG-training gaat niet door, laat ik dat nu helemaal niet erg vinden.

Zaterdag 25 februari

’s Morgens lopen we in de kou en miezerregen in Nieuw-Vennep. Ik doe een paar keer een verloren zoek, laten we het erop houden dat de laatste goed gaat.