Zondag 5 februari

Hmm, het zit me toch veel meer dwars dan ik had gedacht. Ik wist van de tanden bij Blaine, maar toch. Zo jammer, ze ziet er nu zo goed uit. Haar hoofd wordt mooier en haar lijf gaat uitzwaren. Ik moet hier nog eens goed over
nadenken. Gelukkig gaat het met het oog van Maddy een stuk beter, de CAF-zalf heeft zijn werk weer goed gedaan. Ik zalf vandaag nog 5 keer en daarna ga ik minderen. ’s Morgens gaan we naar Zwaanshoek, nu Blaine loops ik moet ik toch de rustige plekken opzoeken. We komen gelukkig niet veel honden tegen, wel een paar fazanten.

Laat

’s Middags ga ik altijd even rusten, dat even is wel heel lang geworden. Ik heb echt geslapen en veel te lang. Naar de Bavo dan maar om te wandelen, want het is al bijna donker. Ella gaat sinds een hele lange tijd mee wandelen, het valt haar best een beetje tegen. Het gaat stukken beter met haar lies, maar het is nog pijnlijk.

Maandag 6 februari

Na de wandeling in Zwaanshoek loopt Blaine mank, waarvan en wanneer? Misschien verstapt? Blaine gaat nu wel meer bloeden en Maddy probeert het goed schoon te houden. Blaine is er niet altijd van gediend, ze gaat dan snel zitten. Tijdens de middagwandeling blijft Blaine grotendeels aan de riem, i.v.m. het mank lopen en de loopsheid. Op de trimbaan zijn toch altijd meer honden.

Luna

Van Jolanda krijg ik het trieste nieuws dat ze morgen Luna laten inslapen. Een moeilijk maar moedige beslissing. De tumor is flink gegroeid en Luna wil niet meer eten en heeft pijn. Liggen durft ze niet meer vanwege de pijn. Dit is niet om aan te zien natuurlijk. Familie heel heel veel sterkte. Nu ga ik toch ook weer beseffen dat June ook niet oud zal worden en hoelang heeft ze nog? Eerst Argento overleden en straks Luna……

Dinsdag 7 februari

Afleiding

Dankzij het slechte weer is het rustig in Venneperhout en dat is weer prettig voor de loopse Blaine. Ik heb het me niet verbeeld, Maddy lokt weer een reu weg van Blaine en dat lukt want Maddy is vaak aantrekkelijk voor het mannelijke geslacht. En daar is ook nog June die de reuen op een harde manier wegjaagd. Gewoon er blaffend op af stuiven.

Afscheid Luna

Een trieste dag. Vandaag hebben de baasjes van Luna afscheid van haar genomen. De kwaadaardige tumor groeide te snel en gaf teveel pijn. Om haar verdere leed te besparen hebben ze om 18.00 uut vanavond afscheid genomen. Rust zacht lieve Luna, er staat nog altijd een fotootje van jou als pupje bij neefje Sam op de schoot in de kinderwagen. Heel veel sterkte Jolanda, Robert en Mike.

Woensdag 8 februari

Blaine en ik gaan naar de jachttraining in Mijdrecht en het is koud!!! Lees meer.

Luna

Het baasje van Luna verteld me dat Luna heel rustig is heengegaan. Ze lag op haar dekbedje en het ging heel snel,

Trimbaan

Op de trimbaan is het rustig en ik kan Blaine loslaten. Ik kom één baasje tegen met 3 grote honden en de reu is gecastreerd.

Donderdag 9 februari

Gordon Setter

Die komen we in de Bavo tegen en ik weet vrijwel zeker dat het een reu is. Blaine heeft het nog niet door en de Setter weet ook nog niet dat er één loops is. Ik loop naar het midden van het veld, misschien kan ik hem zo ontlopen. Maar June
dwarsboomt mijn plannetje en van een afstand rent ze luid blaffent op de Setter af. En ja nu heeft Blaine het ook door. ‘Ah leuk spelen’, denkt ze. Ze rennen en flirten en ja de reu ruikt nu wel dat ze bijzonder is. Shit, shit, shit, hoe krijg ik haar te pakken. Gelukkig doen de andere twee dames weer hun beschermende taken ten opzichte van Blaine. En gelukkig kan ik haar te pakken krijgen. Ze is nu een week loops en het wordt spannender met andere honden zullen we maar zeggen..

Fazanten paradijs

Daar lijkt het wel op in Zwaanshoek. Volgens mij zien we 5 fazanten, 2 hanen en 3 hennen. Ik heb de honden alleen niet echt zien voorstaan, ze zijn meer met de sporen bezig.
Het is mooi om te zien dat wanneer June en Maddy zich in het riet bevinden, Blaine ook getrickerd wordt. Ze weet dat er wat aan de hand is en duikt ook het riet in, dan komt ze weer terug, ze ruikt wat en werkt het uit. Ik kan er vergif op nemen dat er snel een fazant opvliegt en dat klopt ook. Niet bij Blaine, maar wel bij June en Maddy. Maddy wordt helemaal gek van al dat wild, ze rent zich een slag in de rondte.

Reu

Ik loop met de drie honden naar het begin van het pad en zie een hond wat schichtig kijken. Maddy en June zijn los, Blaine hou ik nog even aan de riem totdat ik het geslacht van die hond bepaald heb. Zijn nieuwsgierigheid is gewekt, ja het is een reu, en hij komt dichterbijer. Hij ruikt wat maar waar komt het vandaan. June rent er luid blaffend op af en dat het luchtje bij Blaine vandaan komt heeft hij (nog) niet door. Ik roep Maddy, zij is ook vaak een bliksemafleider. Ik heb een beetje genoeg van hem en wil dat hij naar zijn baas gaat, zodat ik Blaine kan loslaten. Maddy rent op hem af en leidt hem af. Ja reutje, het ruikt lekker voor je, maar wie van de drie is het nu? Hij taait onverrichte zaken af, op zoek naar zijn vrouwtje. Blaine kan even later los en ik kom verder geen honden meer tegen. Als Blaine los had gelopen had ze zeker naar hem toegegaan, zij vindt alle honden leuk momenteel. Al is het nu nog meer om te spelen dan aanbieden.

Vrijdag 10 februari

Waarom?

Waarom letten baasjes niet op hun honden? Ik heb een loops teef bij me en hou alles goed in de gaten. Wanneer er honden lopen doe ik haar snel aan de lijn, zijn er geen honden dan laat ik haar los, tuurlijk kan ze over een paar dagen niet meer los. Afijn er komt een soort Flatcoat aan en June doet haar best om hem weg te jagen, zijn baas heeft het druk met bellen en doet niets. Ik moedig Maddy nog aan om wat te doen, maar zij heeft het te druk met stokken eten. Op een gegeven moment heb ik het helemaal gehad met die baas, eigenlijk de hond maar wat kan hij er aan doen, ik roep maar krijg geen gehoor. Wanneer ik bijna bij de auto ben gaat hij eindelijk weg, grrrr.

GG

’s Avonds gaan we naar de Gehoorzaamheids training, het kan want we zijn maar met 3 man en de honden zijn allen teven. Ik weet het niet hoor met deze trainer….. Later meer.

Zaterdag 11 februari

Het heeft gesneeuwd en Noordwijkerhout is helemaal wit. Kan ik nu wel naar Zwaanshoek rijden? Het is weer aan het sneeuwen en dit gaat nog wel even door zo te zien. Ik waag het erop en het gaat prima, de wegen zijn goed gestrooid. Ik heb mijn camera bij me, maar het heeft geen zin om het mee te nemen, het begint steeds meer te sneeuwen. Dan maar wat foto’s met de mobiel. Gelukkig kom ik geen honden tegen en Blaine kan lekker los rennen. Helaas komen we ook geen fazanten tegen. ’s Middags wordt het de Bavo en Ella gaat weer een keer mee met wandelen. Ik merk dat ik zelf een erg kort lontje heb en al het eten van stokjes door de honden doet er geen goed aan…..