Zondag 29 januari

Vrouwtje is een beetje dom

Ik verknal het prachtige voorstaan van Maddy, ik loop zo twee fazanten eruit. Arme Maddy, doet ze voor niets zo haar best, vrouwtje ziet het niet eens. Op het grote grasveld doe ik wat gehoorzaamheidsoefeningen. Vooral het af en blijf uit zicht gaat heel slecht.

Zaterdag gaan we naar de hondententoonstelling in Eindhoven, er zijn 24 Weimaraners en we zijn pas ’s middags aan de beurt. We moeten er om 12.00 uur zijn.

Maandag 30 januari

Ik kijk naar buiten tijdens mijn ontbijt, weer later dan de planning was en het bloedprikken kan ik nu wel weer vergeten, en zie dat het vies weer is. Regen, somber, narigheid, ik doe mijn laarzen aan en waterdichte winterbroek. Wanneer we eenmaal in Venneperhout lopen, is het helemaal geen slecht weer, het is heerlijk, niks regen!

Dierenarts

Vanmiddag met Blaine naar de dierenarts voor haar jaarlijkse entingen en inenting tegen Kennelhoest. Rabiës hebben we jaar gedaan en dat blijft 3 jaar geldig. Ook moeten June en Maddy weer mee voor de herhaal Weil enting nieuwe samenstelling, een verbeterde samenstelling. Dit hebben ze in december gehad en dit moet herhaald worden na een maand. De maagtabletten die June krijgt bevallen goed. Haar maag en darmen gaan niet meer zo tekeer ’s morgens, ze heeft veel meer trek en volgens mij is ze één keer misselijk geweest afgelopen maand. Dat is een stuk minder dan normaal. Hier ga ik zeker mee door, ook moet ze weer haar medicijnen tegen de cuching hebben. Dat wordt wel weer een rekening van bijna € 300,00. Maddy en Blaine zijn verzekerd, maar de entingen horen daar niet bij. De Weil hoef ik niet te betalen en dat vind ik zo te gek. Volgens mij omdat de dierenarts verzuimd heeft om de verbeterde Weil te geven en die fout hersteld ze nu.

Goedgekeurd

Blaine is braaf bij de dierenarts, we moeten even wachten en zo probeert ze de harten te stelen van eveneens wachtenden. Blaine is best éénkennig, maar de mevrouw die wacht op haar geopereerde hondje vindt ze helemaal leuk. Ze daagt haar uit om haar aan te halen. Hoe dan? Door haar aan te kijken en te kwispelen, echt waar. Blaine heeft het voor elkaar en wordt aangehaald, het bevalt haar wel en even later herhaald ze haar tactiek maar dan nog overtuigender. En ja Blaine wordt weer aangehaald en ze laat het zich helemaal welgevallen. Blaine wordt in de spreekkamer onderzocht en krijgt haar enting, prima gaat het. De dierenarts leidt haar af met koekjes en zo kan ze de neusenting tegen kennelhoest geven. Ik bespreek nog de tanden met de dierenarts, die van Blaine staan iets scheef en bij een broer ontbreken 2 kiezen. “Nou ja als dit nu het ergste is”, zegt de dierenarts. Dat is wel zo, maar het blijft wel heel jammer.

Trimbaan

Hierna gaan we naar de trimbaan, het voorste stuk duinen vlak bij de boulevard van Noordwijk. Hier komen alleen maar honden en heel weinig trimmers, dit is ook de plek waar de honden ’s zomers los mogen. De honden vinden het leuk, konijnen en holen, yeahhhh.

Dinsdag 31 januari

Vreemde praktijken in Zwaanshoek

Het is een groot terrein hier met veel ruigte, 1 1/2  jaar geleden hebben ze een fietspad aangelegd door het ruige gebied, erg jammer. Ze hebben ook het gebied uitgebreid, via een nieuw aangelegde brug kom je in een vlak gebied met gras. Aan de linkerkant van het fietspad staan avontuurlijke houten bouwsels. Zo is er o.a. een doolhof, een uitkijktorentje, springbalken en achter het grote groene veld staat een groot nieuw sportcomplex (softbal/honkbal?). Aan de rechterkant van het fietspad is gras en een sloot. De honden zien iets achter het hek van het sportcomplex, ik heb daar wel eens een haas gezien en ik denk dat het nu weer het geval is. Ze kunnen het niet erg met rust laten, proberen een ingang te zoeken en dat lukt niet. Zelfs June is er constant mee bezig. Ineens komt er vanaf het sportcomplex een auto aan, over het fietspad. Krijg nou wat? Even later nog een auto! Dit vind ik niet fijn, want zo loop ik toch niet onbevangen meer wanneer ik weet dat er wel eens auto’s over het fietspad komen. Wat moeten ze hier en waar staan ze? Ze rijden niet naar het parkeerterrein, maar zettene hun auto naast elkaar op het pad dat vanaf het parkeerterrein loopt. Lichten aan en volgens mij ronkt de motor nog. Weet je wat, ik loop via een zandpaadje naar het parkeerterrein en niet via het wandelpad, want dan kom ik langs die auto’s en daar heb ik geen zin in.

Modder

June en Blaine zijn weg en waar zijn ze? Ah, langs de slootkant in het riet, ze hebben het druk. Ineens vliegt er een haan op, aha dat was het. Helemaal leuk natuurlijk, Maddy komt ook aangerend vanaf de andere kant van het zandpad. Maddy is iets meer van een volhouder zeg maar, want ze komt niet meer. De hele slootkant wordt afgekamd, ik hoor haar zelfs door de sloot lopen en plonsen. Oh, ik wil weg hier! Mijn geduld wordt weer aardig op de proef gesteld en ik word steeds kwader. Afijn, na een hele tijd komt ze tevoorschijn, met hele vieze poten en onderlijf. Getsie, zo kan ze de auto niet in, voor de zekerheid had ik wel June en Blaine aangelijnd, anders kon ik daar ook weer achteraan. Ik besluit om terug te lopen om naar de sloot te gaan, daar is schoon water. Net had Maddy absoluut geen probleem om door het water te waden, nu wel. Het komt er op neer dat haar onderpoten aardig afgespoeld zijn, maar de onderbuik en staart niet.

Vreemd, heel vreemd

Over dat zandpad ga ik niet meer, anders zijn we – ik incluis – weer vies. Nu moeten we langs die auto’s, wat zal ik daar aantreffen? Lichten zijn aan en ik zie twee figuren bij de auto’s staan. De honden zien het ook en Maddy en June maken zich groot en zijn zeer allert. Ik hoor ze al grommen en ze lopen op kop. Ik laat het even zo, schrikt toch af niet dan. De truc is wel dat ik ze moet houden, want als ze nu naar voren schieten gaat het fout. Ik hoor gegrom en ze beginnen te blaffen, ik moet ze nu tot de orde roepen anders hou ik ze niet meer. De toon is gezet zeg maar. Het is een jonge man en een jonge vrouw, met getint uiterlijk en ze wisselen wat aan elkaar uit. Ik heb het vermoeden dat het om drugs gaat, ik probeer de nummerbord, één, te onthouden. Dat lukt niet, ik ben het al kwijt eer ik bij de auto ben. Nog zoiets raars, op het parkeerterrein staat nog een auto, die seint en toetert. Wanneer ik bij de auto ben, gaat hij er vandoor. Heel raar allemaal en echt geen zuivere koffie. Wegwezen hier.

Blaine 1-02-16

Woensdag 1 februari

Blaine is 15 maanden oud vandaag. We rijden vanmorgen naar Hilversum voor de jachttraining. Later meer. En ja hoor Maddy verliest haar lichtgevende band op de trimbaan, gelukkig vind ik het. Ik heb genoeg gereden vandaag en de trimbaan beviel goed afgelopen dinsdag, daarom ook vandaag lekker dichtbij huis voor de middagwandeling.

Donderdag 2 februari

Haas nummer 1

Ik zie een haas uit de bosjes schieten, even later zie ik Maddy het spoor van de haas volgen. Dan komt Blaine, maar zij is al snel het spoor bijster, June doet er niet eens moeite voor. Maddy heeft het helemaal naar haar zin.

Haas nummer 2

Weer een haas en nu rent Blaine als eerste achter het beestje aan, met een noodvaart en ze zit er dichtop. Maar de haas is sneller en ik hoor een jank van frustratie, ze kan het niet bijhouden en geeft op. Maddy is hierdoor geallarmeerd natuurlijk en rent het spoor achterna. Ik vertelde het al eerder, Maddy is meer van een volhouder en zij blijft wel even weg. Toch duurt het bijelkaar maar een minuut of 8 denk ik en dan hoor ik haar hijgend aankomen. Weer heeft ze het helemaal naar haar zin.

Vrijdag 3 februari

Achhhh Blaine is loops. Ella ziet het wanneer ze Blaine borstelt, het eerste druppeltje bloed. Met 15 maanden voor het eerst loops, ja en dan maar afwachten hoe ze op reuen reageert. Vanmiddag wil ze al naar een roedel van 3 of 4 honden toe, maar ze vindt het net iets te eng.

Luna

Ik hoor van Jolanda het baasje van Luna dat de tumor best wat gegroeid is. Vorige week ging het een stuk minder, maar deze week is ze een stuk vrolijker.

Tijdens de ochtendwandeling, ja een vrije dag i.v.m. de show van morgen, doen we wat oefeningen. De eerste ‘verloren zoek’ gaat waardeloos, maar de tweede doet Blaine het helemaal goed. De GG-les laat ik aan mij voorbij gaan, ook i.v.m. morgen. Op tijd opstaan, honden uitlaten en 09.30 rijden we naar Eindhoven. Maddy gaat ook mee en we moeten er om 12.00 uur zijn. Omdat het een lange dag is morgen, pak ik vandaag mijn rust.

Zaterdag 4 februari

Om mijn vader te ontlasten gaat Maddy ook mee naar de show, helaas heeft ze een zeer oog en ben ik al flink aan het zalven. Het oogwit is heel rood. Op weg naar de tentoonstellingshal word ik, als het aan de twee dames ligt, met een speedovaart naar de hal gesleurd. Eenmaal aangekomen zijn ze een stuk rustiger, ‘oh is dit het’. Ja dames dit is het, een show, wat nu echt niet zo geweldig is voor jachthonden die heel graag in het veld willen rennen. Ze zijn beiden super braaf, heel rustig, Blaine gaat zelf vaak liggen, model hondjes.

Ring

Echt waar Blaine doet het heel goed in de ring. Met Maddy was het altijd hard werken, zij liep vaak in telgang. En Blaine loopt zelf al in draf, dit kost geen enkele moeite, heerlijk. Dat wat ik bij Josee Sales heb geleerd kan ik nu in praktijk brengen. Heel goed gaat het, ik hou het riempje goed omhoog, hou mijn eigen tempo aan en het gaat super. Niet springen of bijten, ze loopt mooi naast me. Het staan gaat ook heel goed, braaf kijkt ze me aan al kwispelstaartend. Prachtig rapport krijgt ze en wat is er nu mis? Toch de iets scheve ondertandjes, hierdoor krijgt ze een Goed. Zoooooo jammer, ik weet het natuurlijk, een U zal het niet worden. De keurmeester vindt het ook heel jammer, hij is van haar gecharmeerd. Voorlopig hoef ik niet meer te gaan, misschien wel nooit meer. Haar schedel is nog volop in ontwikkeling, dat is duidelijk te zien en ik hoop dat dit ten goede komt van het gebit. Toch met een ander teefje gaan? Nola?