Zondag 25 september

Training Maddy

Het is weer zo’n zondag, heerlijk weer, leuke voorjagers, prachtige omgeving en een Maddy die weer slecht werkt. Lees later meer.

Druk

Het is aanpoten op zo’n zondag. Op tijd opstaan en dat is al zo moeilijk, naar de Bavo met de drie honden voor een wandeling van ongeveer een half uur. Sorry meiden, meer zit er niet in. Snel naar huis, Blaine en June afgeven, tuurlijk zelf nog even naar het toilet en dan snel sjesen naar Den Haag. Pff, niet helemaal goed gepland want ik ben te laat, al komt dit vooral omdat ik nog even een koffie wil kopen en dat drink ik onderweg naar de duinen op. ’s Middags kan ik lekker rusten en dan wordt het weer wandelen met de drie honden. Het is niet al te heet en we gaan naar de duinen. Een groot favouriet! Blaine rent steeds met Maddy mee, maar ze is niet te lang weg, want ze komt altijd even kijken waar wij zijn.

Maandag 26 september

Je kan het ook gewoon vragen

sized_IMGP5740Blaine heeft een beetje overgegeven in de auto op weg naar Nieuw-Vennep. Regelmatig kom ik een jonge vrouw tegen in de bavo, maar nu ook hier in Nieuw-Vennep. Zij heeft een hele roedel Collies bij zich, ook een jonge Collie van ongeveer 13 maanden oud. Wij lopen naar rechts en de jonge Collie loopt mee, de vrouw roept maar hij (Ramsus) luistert niet erg. De jonge vrouw loopt ook het gebied in waar wij lopen, niets aan het handje zou je zeggen. De Collie gaat nog steeds niet naar zijn baas en zij maar roepen. Het kan helemaal geen kwaad hier, het is volkomen veilig. Ik zou als ik haar was de andere kant op gelopen zijn, zo trek je de aandacht van je jonge hond en komt hij wel. Niet zij, ze blijft roepen, af en toe sta ik stil, maar ik loop toch weer door als ik zie dat hij geen aanstalten maakt om naar zijn baas te gaan. “Sta dan even stil”, hoor ik achter mij zeggen. Huh heeft zij het tegen mij, geloof het wel. Het toontje bevalt me totaal niet, ik hoor geen “wil je” of “alsjeblieft”, laat staan “dank je wel”. Rustig blijven Liaan! ik sta stil, zij leidt Ramsus aan en loopt terug. ‘Graag gedaan hoor’, denk ik bij mezelf. Haar wil ik even niet meer tegenkomen.

Een konijn, een kraai en een eend

Ik heb wild van Marcel gekregen en ik wil er wat oefeningen mee doen met Blaine. Tuurlijk mogen June en Maddy ook een kort apport doen met een konijn, vooral June klaart er helemaal van op en Maddy apporteert het heel mooi. Geen gekraak – bij June ook niet trouwens -, keurig halen, pakken en afgeven. Zat ik hier altijd zo voor in de rats tijdens proeven. We oefenen ’s middags in de Bavo, de auto staat dichtbij en zo hoeven we niet lang te sjouwen met het wild. Zie dagboek Blaine.

Dinsdag 27 september

Het is weer een opschietdag, niet vanwege werk, maar vanwege het ziekenhuis. Het wordt weer zo’n ziekenhuis dagje. ’s Middags maak ik het goed en gaan we naar Nieuw-Vennep, waar we prompt het kong speeltje kwijt raken. Het werd wel weer eens tijd. We kunnen niet te lang zoeken, want Blaine en ik moeten zo naar training. Helaas eet Blaine slecht vandaag, gisteren heeft ze ook overgegeven. ’s Avonds gaan Blaine en ik trainen in Leiden. Het wordt alweer donker, ahhhh! zie dagboek Blaine.

Woensdag 28 september

Voor het eerst naar de jachttraing van ‘de Ronde Venen’ met Blaine. Lees meer. En ’s Middags wandelen we in Nieuw-Vennep.

Bank

Blaine heeft het helemaal voor elkaar hoor, zie dagboek Blaine.

Donderdag 29 september

Lisse

Vandaag is het ‘de harddraverij’ in Lisse en dat betekent voor ons een vrije dag.

We rijden naar Nieuw-Vennep aan de hoofdvaart zijde en Maddy vindt een hele klucht Patrijzen. Het regent vandaag en dat is vreemd, zolang geen regen gehad. Gelukkig miezert het ’s morgens en ’s middags in dsized_IMGP5767e duinen lopen we droog.

Loops

Ik zie een bloeddruppel bij Maddy, het zat er aan te komen, Maddy is loops. Hoe moet dat volgende week? Met de Jongehondendag?

Vrijdag 30 september

’s Morgens snel een rondje Bavo, het is weer oppassen geblazen met loopse Maddy. We zijn bijna bij de auto en ik zie dat het drukker wordt met honden. Voorlopig snauwt ze nog een reu af, een Labradoodle volgens mij, nou dat mag hoor. Het is heerlijk weer en we gaan naar de duinen. Naar links lopen net twee reuen, wij gaan ook meestal daarheen, maar nu even niet. Verder komen we geen honden tegen en Maddy kan lekker rennen.

Au

Helaas is er toch iets niet goed gegaan, want ’s avonds loopt ze mank.

Zaterdag 1 oktober

Blaine is 11 maanden oud, zie dagboek Blaine. We gaan naar Zwaanshoek, Maddy is loops en het is hier niet al te druk en Maddy kan nog een tijdje los. Tuurlijk gaat ze meteen op fazantenjacht en ze vindt ze ook altijd. Blaine is teveel bezig met het graven naar muizen. Sterk is ze, ik krijg haar er bijna niet vandaan, maar ik kan niet opgeven nu, ik moet winnen. Dat doe ik ook, maar het was een closecall.

Regen en onweer

Helemaal helemaal doorweekt zijn Ella en ik na de wandeling, we krijgen een paar buien op ons hoofd, alle draden van de kleding zijn nat en de honden hebben ook geen droge haar meer op hun lijf. Als toetje gaat het ook nog onweren, Blaine schrikt zich rot, de andere honden niet en daar neemt zij een voorbeeld aan.

Mank

Helaas loopt Maddy weer mank, vooral na de ochtend wandeling, daarom gaat ze ’s middags niet van de riem af en morgen gaan we niet trainen. Loops en mank.